Skip to main content

Dubai - dag 1: Disney voor volwassenen


Ja hoor, daar ging ik alweer. Het blijft feest. Ibiza. Malmo. En dan nu naar Dubai. Mijn vriendinnetje Suzanne woont daar en ik wil natuurlijk even kijken hoe ze het heeft. Zij gaat de hele wereld over. Samen reisden we door Indonesië, Maleisië en China. Ik volgde haar naar Bangalore en Kerala in India waar ze in een opvanghuis voor straatkinderen werkte. Ik ging met Lotte naar Frankfurt, waar ze woonde en als international teacher werkte. Dus nu moest ik natuurlijk ook kijken hoe ze het in Dubai heeft. 

Vanuit de lucht zag het er al prachtig uit. En dat is zo raar van reizen met het vliegtuig. Binnen no time sta je in een heel andere wereld. Na een kort nachtje werd ik wakker van het licht tussen de gordijnen. Gek is dat altijd, dat je dan geen idee hebt waar je bent. Ik spiekte door de ramen.


En, wat later, toen Suus ook wakker was, gingen we naar het dakterras en kon ik zien waar ik was beland. Dubai. Een soort Disney voor volwassenen.


De eerste dag, we gingen samen op pad, de malls bekijken. Eerst langs de enorme skihal, de grootste indoorbaan ter wereld volgens mij, vlak om de hoek van waar ze woont.Een bijzondere wereld voor een boerenmeisje als ik geworden ben. Winkels, winkels, winkels. Een overdaad aan spullen. Wie koopt dat allemaal? Alle merken die je je kunt bedenken. Overal muziek, geluid, geglitter, lichten. Alles brandschoon en overal personeel.Een bijzondere sfeer. Zoveel nationaliteiten bij elkaar. Van heel Arabisch, tot sexy geklede toeristen. Van sjieke zakenmensen, tot gezinnen met jonge kinderen.Langs het aquarium, waar 30.000 vissen zwemmen, midden in het winkelcentrum. Dat is nog eens wat anders dan de vissenkom bij de Chinees, die ik me van vroeger herinner.

Restaurantjes uit alle windstreken. Van Franse Bistros tot Indiaas, tot alle burgertenten die je maar kunt bedenken.


En overal spullen te koop. Dure spullen. Vol glitters.


En dan opeens torent daar een dinosaurus boven ons uit. En hij is nog echt ook. Opgegraven en ingevlogen. En belicht met neon. Naturalis, eat your heart out.


Alles is nep, maar het is geweldig om te zien. Een soort Fata Morgana uit de Efteling.


Een schitterende waterval, met rustgevend geruis van water. Net alsof ik weer een beetje aan het IJsselmeer zit.


Selfietime. Overal hebben mensen hun telefoons in hun hand.


Wel heel erg mooi hoor.En dan buiten zien we de Burj Kalifa. De allerhoogste skyscraper van de hele wereld. 828 meter hoog.


Je zou daar maar de ramen moeten lappen.


Een bijzondere skyline hoor. En overal zijn nog bouwputten en worden nieuwe torens de grond uit gestampt.


Enorme wegen.


En gezellig lunchen samen. Bijkletsen. Alsof we elkaar gister nog zagen. Maar nu woont zij hier gewoon in deze gekte. Ze vindt het geweldig.


Vriendinnetjes!


's Avonds gaan we met zijn drietjes naar de Dubai Marina. Een 'nieuwe' wijk. Het 'Manhattan' van Dubai wordt het ook wel genoemd.
We nemen een heerlijke duik in het warme zeewater en zien de zon langzaam ondergaan. In de zomer was het in Dubai eigenlijk altijd boven de 40 graden. Nu zijn de 'koele' maanden aangebroken, met zo'n 28 graden. Dat maakt Dubai heel aantrekkelijk voor veel mensen. Altijd warm weer. Iedere dag naar het strand kunnen. Iedere avond een duik.Bijzonder hoor. Mooi om te zien hoe het langzaam donker wordt en alle lichtjes aangaan.Een relaxte sfeer. Niks streng MiddenOostens, maar flaneren op straat, terrasjes, eettentjes en een drukte van belang.
Wat een indrukken. Wat een bizarre wereld. Wat een geweldige eerste dag!

Comments

Wie reist, kan verhalen. En dat kun jij! Zo gaaf om te zien en te lezen. Ik ken veel mensen die regelmatig naar Dubai gaan en daar ook wel over vertellen maar nu pas kan ik me er goed een voorstelling van maken.
Sil said…
Wauw, wat gaaf!!!
Geniet!!!
Edith said…
Tja, wat een kermis daar hè?! Mijn dochter heeft er 2 jaar gewerkt, ook in het int. onderwijs. Hoewel er natuurlijk heel veel scholen zijn, zouden ze zomaar collega's op dezelfde school kunnen zijn geweest :-) Zo te zien, woont je vriendin ook in Al Barsha!?
Anne werkte bij Taleem (Jumeira Baccalaureate) en nu sinds augustus in Trondheim.
En schitterende foto's heb je weer gemaakt, geweldig om je reis zo een beetje mee te beleven!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more