Skip to main content

Dubai - dag 1: Disney voor volwassenen


Ja hoor, daar ging ik alweer. Het blijft feest. Ibiza. Malmo. En dan nu naar Dubai. Mijn vriendinnetje Suzanne woont daar en ik wil natuurlijk even kijken hoe ze het heeft. Zij gaat de hele wereld over. Samen reisden we door Indonesië, Maleisië en China. Ik volgde haar naar Bangalore en Kerala in India waar ze in een opvanghuis voor straatkinderen werkte. Ik ging met Lotte naar Frankfurt, waar ze woonde en als international teacher werkte. Dus nu moest ik natuurlijk ook kijken hoe ze het in Dubai heeft. 

Vanuit de lucht zag het er al prachtig uit. En dat is zo raar van reizen met het vliegtuig. Binnen no time sta je in een heel andere wereld. Na een kort nachtje werd ik wakker van het licht tussen de gordijnen. Gek is dat altijd, dat je dan geen idee hebt waar je bent. Ik spiekte door de ramen.


En, wat later, toen Suus ook wakker was, gingen we naar het dakterras en kon ik zien waar ik was beland. Dubai. Een soort Disney voor volwassenen.


De eerste dag, we gingen samen op pad, de malls bekijken. Eerst langs de enorme skihal, de grootste indoorbaan ter wereld volgens mij, vlak om de hoek van waar ze woont.Een bijzondere wereld voor een boerenmeisje als ik geworden ben. Winkels, winkels, winkels. Een overdaad aan spullen. Wie koopt dat allemaal? Alle merken die je je kunt bedenken. Overal muziek, geluid, geglitter, lichten. Alles brandschoon en overal personeel.Een bijzondere sfeer. Zoveel nationaliteiten bij elkaar. Van heel Arabisch, tot sexy geklede toeristen. Van sjieke zakenmensen, tot gezinnen met jonge kinderen.Langs het aquarium, waar 30.000 vissen zwemmen, midden in het winkelcentrum. Dat is nog eens wat anders dan de vissenkom bij de Chinees, die ik me van vroeger herinner.

Restaurantjes uit alle windstreken. Van Franse Bistros tot Indiaas, tot alle burgertenten die je maar kunt bedenken.


En overal spullen te koop. Dure spullen. Vol glitters.


En dan opeens torent daar een dinosaurus boven ons uit. En hij is nog echt ook. Opgegraven en ingevlogen. En belicht met neon. Naturalis, eat your heart out.


Alles is nep, maar het is geweldig om te zien. Een soort Fata Morgana uit de Efteling.


Een schitterende waterval, met rustgevend geruis van water. Net alsof ik weer een beetje aan het IJsselmeer zit.


Selfietime. Overal hebben mensen hun telefoons in hun hand.


Wel heel erg mooi hoor.En dan buiten zien we de Burj Kalifa. De allerhoogste skyscraper van de hele wereld. 828 meter hoog.


Je zou daar maar de ramen moeten lappen.


Een bijzondere skyline hoor. En overal zijn nog bouwputten en worden nieuwe torens de grond uit gestampt.


Enorme wegen.


En gezellig lunchen samen. Bijkletsen. Alsof we elkaar gister nog zagen. Maar nu woont zij hier gewoon in deze gekte. Ze vindt het geweldig.


Vriendinnetjes!


's Avonds gaan we met zijn drietjes naar de Dubai Marina. Een 'nieuwe' wijk. Het 'Manhattan' van Dubai wordt het ook wel genoemd.
We nemen een heerlijke duik in het warme zeewater en zien de zon langzaam ondergaan. In de zomer was het in Dubai eigenlijk altijd boven de 40 graden. Nu zijn de 'koele' maanden aangebroken, met zo'n 28 graden. Dat maakt Dubai heel aantrekkelijk voor veel mensen. Altijd warm weer. Iedere dag naar het strand kunnen. Iedere avond een duik.Bijzonder hoor. Mooi om te zien hoe het langzaam donker wordt en alle lichtjes aangaan.Een relaxte sfeer. Niks streng MiddenOostens, maar flaneren op straat, terrasjes, eettentjes en een drukte van belang.
Wat een indrukken. Wat een bizarre wereld. Wat een geweldige eerste dag!

Comments

Wie reist, kan verhalen. En dat kun jij! Zo gaaf om te zien en te lezen. Ik ken veel mensen die regelmatig naar Dubai gaan en daar ook wel over vertellen maar nu pas kan ik me er goed een voorstelling van maken.
Sil said…
Wauw, wat gaaf!!!
Geniet!!!
Edith said…
Tja, wat een kermis daar hè?! Mijn dochter heeft er 2 jaar gewerkt, ook in het int. onderwijs. Hoewel er natuurlijk heel veel scholen zijn, zouden ze zomaar collega's op dezelfde school kunnen zijn geweest :-) Zo te zien, woont je vriendin ook in Al Barsha!?
Anne werkte bij Taleem (Jumeira Baccalaureate) en nu sinds augustus in Trondheim.
En schitterende foto's heb je weer gemaakt, geweldig om je reis zo een beetje mee te beleven!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …