Skip to main content

Werktrip naar Malmo

Ik was het vliegtuig amper uit en weer thuis, of ik kon mijn koffer alweer pakken. Voor een werktrip naar Malmo deze keer. En dat klinkt misschien wel heel aanlokkelijk, maar de realiteit is twee volle dagen in de auto en één drukke dag met afspraken daar. Maar goed, het is maar net hoe je ernaar kijkt, bovendien gingen we samen en beschouwden we het gewoon als een kleine vakantie.

Malmo is een geweldige stad. Niet te groot, enorm groen, aan zee, vol leuke straatjes, mooie pleintjes, een gave combi van modern en oud. Hoewel het er net zo koud was als in Nederland at iedereen 's avonds nog op straat. Alle restaurants hebben terrassen met gasbranders en fleecedekentjes. Geweldig!


Toen we aankwamen was er nog tijd voor een stadswandeling.
Tussen de twee afspraken door, deden we een rondje door het park en lunchten we heerlijk in een leuk tentje.

Prachtige tuin, mooie inspiratie voor die van ons.


Malmo is groen. Zoveel parken, nu op zijn mooist misschien, met al die herfstkleuren.

De volgende afspraak was in Helsingborg, heel toevallig pal naast de camping waar we in 2011 hebben gestaan. Dat was ook bizar!
Zweden is zo leuk. Zo gastvrij. Het leven is er langzamer lijkt wel en zoveel meer gericht op het buitenleven.

Toen we 's avonds terug in Malmo waren, had ik nog net tijd voor een fotowandeling voor het echt donker werd.
Comments

Francine said…
Prachtig! Zo kleurrijk!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …