Skip to main content

Stressed

Pluk de dag
Geniet van het moment
Geluk zit vaak in kleine dingen

Allemaal motto's die ik graag nastreef. Je zou bijna zeggen dat ik een heel harmonieus zen typje ben. Maar schijn bedriegt. Want niets menselijks is mij vreemd en ik word ook best eens bevangen door stress en bijbehorende rotgevoelens.

Kijk, Ibiza was natuurlijk geweldig. Een en al genieten. En ook Malmo was super om mee te maken. Maar de keerzijde is wel dat het werk zich gewoon opstapelde. Vooral in mijn hoofd. Dat in deze tijd met korter wordende dagen toch al niet zo goed functioneert. Kortsluiting. Sja, dat heb je wel eens. Maar niet getreurd. Het hoort erbij. Ik ondernam meteen stappen. Unplugde wat. De binnenkomende indrukken filteren. Kletste aan de andere kant juist bij voor wat TLC. Plande aan de ene kant het werk wat strakker, en nam aan de andere kant juist gewoon een middag vrij. Was niet meer boos op mezelf dat ik in de drukte van van 7 uur 's morgens vertrekken en 19 uur 's avonds pas thuiskomen geen tijd meer had gemaakt voor yoga. (hoe dom kun je zijn trouwens, om daar boos op jezelf van te worden). 
Bikkelde de dag door met hard en geconcentreerd werken en ik heb ze weer op een rijtje hoor.

Tijd voor geplukte momenten.


Een enorme bos bloemen van Joost. Zo lief.


Lichtjes in huis. Dat is dan weer het voordeel van die avonden die zo vroeg beginnen.


Met Lotte had ik toch nog een herfstvakantiedagje. Isa was naar een keuring, die was om half 6 de deur al uit en had haar eigen leuke dingen, maar Lotte wilde wel met me mee. Naar het Zaans Museum, de Zaanse schans en Wormerveer.


De platen uit de Verkade-albums vind ik zo mooi.
Lotte kocht een speculaasplank en bakte die avond nog heerlijke speculaas.Prachtig, de natuur is tijdloos.Maar dit design is ook schitterend.Nog wat bloeiends in de tuin.De ochtendzon die een blad in vuur en vlam zet.


Het IJsselmeer, zo vlak en rustig.Hier werd nog steeds heel hard gewerkt (niet meer door mij, ik ben even afgehaakt)Ik maakte er wel foto's van.Struinde met Sammy door de tuin. Ze durfde niet door het natte gras.En liep met me mee terwijl ze in mijn capuchon zat en op mijn schouder over de weilanden uitkeek.


Ik liep een rondje hard over dit weggetje. Het leek wel van goud.


En ik zag de zon ondergaan over de Oostvaardersplassen.Waar ik een nieuw avontuur beleefde. Je moet regelmatig eerste keren hebben toch? Mijn eerste kapsalon. Iets waarvan ik altijd dacht dat het heel vies was, maar dat viel best mee. Eigenlijk heel lekker.


Sammy ontdekte een nieuwe veer en hield me van mijn werk.


Rood en blauw.De deur uit voor de zon opging. Speciaal vroeg weg gegaan, zodat ik nog een wandelingetje kon maken. Ik weet hoe goed dat me doet, zeker als ik een hele dag 'opgesloten' zit in een schemerige ruimte. Maar er was veel meer file dan normaal en de ochtend gleed aan me voorbij terwijl ik in de auto zat. Gelukkig was ik door de extra speling niet te laat.'s Avonds zag ik de maan opkomen voor ik thuis was. Een prachtig gezicht.


En gelukkig ging de zon de volgende dag weer op. Hup, aan het werk, want door de dag buiten de deur is al het werk weer blijven liggen en er is zoveel bij te werken.


Toen zag ik ook nog weer nog een dood roodborstje. Tegen het raam gevlogen. En toen moest ik keihard huilen. (suffe muts die ik ben).


Tijd voor actie. Even de stekker eruit. Gewoon maar lekker wandelen door de gele bladeren die zo lekker knisperen.En 's avonds op de bank met twee katten op schoot. Thee erbij en een tijdschrift. Even niks.


Dat doet een mens goed. De komende tijd schakel ik gewoon lekker even terug.En schop ik mezelf wel de deur uit voor een lunchwandeling (waardoor ik daarna weer tien keer frisser en effectiever kon werken).


Ik vond een gele paprika op het strandje (dacht even dat ik aan het hallucineren was geslagen).


En goud aan de bomen.


Vlak voor de laatste grote klus van vandaag (de BTW-aangifte, die ik altijd weer te lang uitstel) ging ik nog even de zon in om een kop thee te drinken. Batterij opgeladen en GAAN maar weer.


Met succes, want nu ben ik klaar!

Comments

wilmi said…
Fijn dat je weer "bij" bent!
En die zon doet ook zoveel goed...
mooie blog, vanalles wat,
ik hou ervan.
Anonymous said…
Wat maak je toch een mooie foto's. Talentvol ben je. Groetjes, Turfie

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more