Skip to main content

Oostvaardersplassen


Lang verhaal kort: afgelopen zondag was Isa met een vriendin opeens met gratis kaartjes in Walibi en zou ik haar ophalen. Om niet voor niets dat hele eind te rijden, besloot ik al eerder te gaan en een stop te maken bij de Oostvaardersplassen. Iedere ochtend kijk ik er op uit, als ik over het IJsselmeer heen naar de overkant tuur. Sinds De Nieuwe Wildernis kijk ik met andere gedachten over het water. Dat daar zo'n hele wereld is, met paarden en andere dieren. 

Maar het kwam er nooit van om die kant eens op te gaan. En nu liep ik daar zomaar, tegen zonsondergang. Het was al vrij rustig, en het gebied was anders dan ik verwachte. Een keurig betonnen pad, je kon niet echt verdwalen. Alhoewel, met alle modder en paardenpoep was het zo keurig eigenlijk niet. Het gebied zelf was een beetje desolaat. Vochtig, drassig, met afgeknapte en omgevallen bomen, stakerig in het tegenlicht. Kaal was het. Een beetje als in een film. Een beetje het einde van de wereld, ware het niet dat in de verte gewoon elektriciteitsmasten te zien waren, net als de flatgebouwen van Almere of Lelystad.


En daar zag ik ze opeens. De Konikspaardjes. Twee groten en een kleintje. Met witte etiketten op hun voorhoofd.Prachtige beesten met krachtige koppen, eh hoofden, en een vriendelijke blik, bijna alsof ze glimlachten.

Wat verderop zag ik een hele kudde wegsjokken, even was het niet meer zo bijzonder. Maar tijdens de rest van de wandeling zag ik ze niet meer, die paardjes, en was ik alleen met het gebied.
Toch niet helemaal alleen ;).


Wat een mooie en bijzondere zondagmiddag.

Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more