Skip to main content

Mijn ochtenden


Een van de fijne dingen van  meer thuis werken dan dat ik voorheen deed, zijn de ochtenden. Waar ik vroeger op werkdagen vaak al om 7 uur met de auto de file inreed, gaat het nu heel wat relaxter. Ik ga nog wel op pad hoor, maar vaker dan een keer of 4 per maand is dat niet.

Hoe ziet mijn ochtend eruit? Op dit moment zo:
Om 6.45 gaat de wekker. Altijd veel te vroeg, want hoewel ik de laatste maanden meestal op tijd naar bed ga, vind ik de ochtend nooit zo leuk. Zeker niet nu het weer donkerder is zo vroeg. Ik snooze dus meestal een paar keer en doe een rondje Instagram om de dag met eyecandy te beginnen.

Dan opstaan, douchen, koud afdouchen en aankleden. Ik maak 's morgens altijd een grote kan met smoothie voor het hele gezin. Dan eten ze in ieder geval iets lekkers en gezonds. Meestal met yoghurt, banaan, diepvriesfruit, een scheutje hennepzaad, wat munt uit de tuin, net waar we zin in hebben.

Als Isa vroeg naar school moet, zwaai ik haar om iets na half 8 al uit. Dan stapt ze op de fiets voor 13 km! Gelukkig heeft ze vaak het eerste uur vrij en hoeft ze pas om half 9 weg.

Ik loop altijd even de dijk over. Even kijken hoe het erachter is. Diep de frisse lucht inademen. Er is altijd wel wat moois, zoals de bedauwde paardenbloempluisbollen vanmorgen.De kippen staan me al op te wachten. Die hebben trek en vinden dat ik niet zo moet treuzelen met voor me uit staren.


Ok dan, jullie ook wat voer. Vaak komt de huisfazant een graantje meepikken.


Ik neem de eitjes mee die ze hebben gelegd. Dank je wel kippetjes. 


Dan is het tijd voor koffie.


We kletsen een beetje, vanmorgen overhoorde ik Lottes Engels. Gelukkig zit ze op een school die maar weinig huiswerk geeft. Daar is later nog tijd genoeg voor. Al vindt Lotte huiswerk vaak wel leuk.


Ze kent 't al goed. Heeft zelf een appje gedownload om woordjes te oefenen.


Ook de katten eten. K3-verzorgen noem ik het wel: KindKipKat.


Vaak fiets ik nog gezellig met Lotte mee. Het is het laatste jaar dat het kan. Ze kan ook wel alleen hoor en doet dat ook wel eens, bijvoorbeeld als ik Isa een lift geef, maar ik vind het ook wel gezellig om mee te gaan. 


Het leuke van zo'n klein dorpsschooltje: midden in de weilanden, tussen de schaapjes.


Even kijken in de klas.
En dan weer lekker terugfietsen. Het is maar een paar km die ik dan fiets, maar zo begin ik de ochtend lekker fris! Ik moet nog genoeg zitten op zo'n dag.Het is altijd mooi onderweg.


Thuis maak ik mijn favo ontbijt van het moment: volkorenbeschuit met kaas. Nog een kopje koffie erbij en ik kan aan het werk. Zo tussen half 9 en 9 uur start ik. 'Vroeger' werkte ik drie dagen en was ik twee dagen echt vrij. Nu werk ik er vijf, maar op de woensdag en vrijdag maar een paar uurtjes. Ik heb het er graag voor over, want zo'n fijn begin van de dag geeft zoveel rust en ontspanning!
Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …