Skip to main content

Mijn ochtenden


Een van de fijne dingen van  meer thuis werken dan dat ik voorheen deed, zijn de ochtenden. Waar ik vroeger op werkdagen vaak al om 7 uur met de auto de file inreed, gaat het nu heel wat relaxter. Ik ga nog wel op pad hoor, maar vaker dan een keer of 4 per maand is dat niet.

Hoe ziet mijn ochtend eruit? Op dit moment zo:
Om 6.45 gaat de wekker. Altijd veel te vroeg, want hoewel ik de laatste maanden meestal op tijd naar bed ga, vind ik de ochtend nooit zo leuk. Zeker niet nu het weer donkerder is zo vroeg. Ik snooze dus meestal een paar keer en doe een rondje Instagram om de dag met eyecandy te beginnen.

Dan opstaan, douchen, koud afdouchen en aankleden. Ik maak 's morgens altijd een grote kan met smoothie voor het hele gezin. Dan eten ze in ieder geval iets lekkers en gezonds. Meestal met yoghurt, banaan, diepvriesfruit, een scheutje hennepzaad, wat munt uit de tuin, net waar we zin in hebben.

Als Isa vroeg naar school moet, zwaai ik haar om iets na half 8 al uit. Dan stapt ze op de fiets voor 13 km! Gelukkig heeft ze vaak het eerste uur vrij en hoeft ze pas om half 9 weg.

Ik loop altijd even de dijk over. Even kijken hoe het erachter is. Diep de frisse lucht inademen. Er is altijd wel wat moois, zoals de bedauwde paardenbloempluisbollen vanmorgen.De kippen staan me al op te wachten. Die hebben trek en vinden dat ik niet zo moet treuzelen met voor me uit staren.


Ok dan, jullie ook wat voer. Vaak komt de huisfazant een graantje meepikken.


Ik neem de eitjes mee die ze hebben gelegd. Dank je wel kippetjes. 


Dan is het tijd voor koffie.


We kletsen een beetje, vanmorgen overhoorde ik Lottes Engels. Gelukkig zit ze op een school die maar weinig huiswerk geeft. Daar is later nog tijd genoeg voor. Al vindt Lotte huiswerk vaak wel leuk.


Ze kent 't al goed. Heeft zelf een appje gedownload om woordjes te oefenen.


Ook de katten eten. K3-verzorgen noem ik het wel: KindKipKat.


Vaak fiets ik nog gezellig met Lotte mee. Het is het laatste jaar dat het kan. Ze kan ook wel alleen hoor en doet dat ook wel eens, bijvoorbeeld als ik Isa een lift geef, maar ik vind het ook wel gezellig om mee te gaan. 


Het leuke van zo'n klein dorpsschooltje: midden in de weilanden, tussen de schaapjes.


Even kijken in de klas.
En dan weer lekker terugfietsen. Het is maar een paar km die ik dan fiets, maar zo begin ik de ochtend lekker fris! Ik moet nog genoeg zitten op zo'n dag.Het is altijd mooi onderweg.


Thuis maak ik mijn favo ontbijt van het moment: volkorenbeschuit met kaas. Nog een kopje koffie erbij en ik kan aan het werk. Zo tussen half 9 en 9 uur start ik. 'Vroeger' werkte ik drie dagen en was ik twee dagen echt vrij. Nu werk ik er vijf, maar op de woensdag en vrijdag maar een paar uurtjes. Ik heb het er graag voor over, want zo'n fijn begin van de dag geeft zoveel rust en ontspanning!
Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more