Skip to main content

Iphonefotootjes

Wat een drukke, gekke weken, als ik zo terugkijk in mijn Iphonefotootjes. Zo vierde ik de verjaardag van Milou, zo zat ik op Ibiza, om vervolgens te eten op een terras in Malmo. Hartstikke leuk allemaal, en fijn om nu dan thuis weer even terug in de dagelijkse routine van de 'gewone dingen' te komen.


Hoera Milou is vijf!


De hele familie legt het vast ;).


En pfjoei, daar zit ik in het vliegtuig, een paar uur later dan het feestje van Milou zie ik de zon opkomen boven Ibiza.


Nog even terugdenken aan die heerlijke dagen. Die zon op je huid, de heerlijke ontbijtjes. De gezelligheid. Het was Zo Fijn.In zee he? Gewoon lekker zwemmen in zee!


Fijne herinneringen, en dan thuis weer genieten van een Hollandsch Ontbijtje. Met koffie en pannenkoekjes van rijpe bananen, het restje kwark en havermout. Omdat de rest van de koelkast leeg was. Terwijl ik weg was, zorgde Joost voor huis, nam hij niet alleen mijn werk over, maar ook dat van de collega van zijn andere bedrijf die ook op vakantie was. En hij werkte in de tuin. Geen tijd dus voor de huishoudelijke klussen. Die berg was en de lege koelkast nam ik graag voor mijn rekening.


Ze worden steeds een beetje vriendschappelijker.


Heel fijn, vakantie. Maar veel werk is blijven liggen. Zondag en maandag breng ik door achter de computer om een beetje bij te werken. Ook wel weer prima, het is toch regenachtig weer.


En 's avonds genieten van het eerste bokbiertje van het jaar. Ultiem herfstgevoel!


Er lag een roodborstje op het pad. Waarschijnlijk tegen het raam opgevlogen. Het koste hem zijn leven. Arm beestje.


En hoppa. Na een uur of vijf cruisen zaten we op de boot. Van Duitsland naar Denemarken.


Urenlang langs prachtige herfstkleuren. De bomen zijn geel, oranje, rood, groen, bruin. De lucht is zwaar en donker.


De brug over naar Zweden.


En dan ben je opeens in een totaal andere wereld. Gek is dat eigenlijk, hoe makkelijk en snel dat kan.
Wat een verademing. Ik gebruik mijn blog nooit voor politieke of maatschappelijke kwesties, hou het vooral bij klein en persoonlijk, maar ik kan wel zeggen dat mijn hart huilt om wat er gebeurt in de wereld. Ik ben een watje, ik kan niet eens het journaal kijken zonder tranen, hou het maar bij koppen snellen van het online nieuws, anders komt het teveel binnen.
Maar ik vind het vreselijk om te zien hoe er in Nederland wordt gereageerd op de vluchtelingen. Hoe het ook anders kan, zagen we in Malmo.


En omdat ik ook zelf echt iets wil doen, heb ik me aangemeld als vrijwilliger. Bij ons in het dorp. Om zo op hele kleine schaal iets te kunnen bijdragen.


Nog wat mooie plaatjes van Zweden.En weer thuis. Na een dag in de auto heb ik hoofdpijn. Even uitwaaien op mijn eigen land. De zon zakt weer, de koeien kijken me aan. Er is eigenlijk niets veranderd. Ik ben weer thuis.Om de herfst een beetje fris tegemoet te treden -het is niet mijn beste tijd van het jaar-, heb ik Rise Morning Yoga gekocht. Een pakketje van mijn favoriete YouTubejuf. Want, ja, er is heel veel gratis op internet te vinden, en nee, ik vind het niet erg om ervoor te betalen. Zo draag ik graag bij aan alle gave lessen die ze online heeft staan. Rise is dus niet gratis, het bestaat uit 7 video's van zo'n 20-35 minuten, specifiek voor ochtendyoga. Heerlijk rustig, prachtig gefilmd, de perfecte manier om de dag te starten. Ik heb er nu twee gedaan en vind het heerlijk!En, ook weer een rondje hardgelopen! Twee weken kwam het er niet van. Dat was even wennen, het zit zo in mijn systeem, dat als ik niet ziek ben, ik eigenlijk toch wel drie keer per week wil lopen. Maar het was wel even goed. Het moet ook geen obsessie worden natuurlijk. In Ibiza struinden we genoeg en de week erna was veel te druk.

Ik ben dan altijd wel een beetje bang dat ik het ben verleerd, dat ik het niet meer kan. Maar het viel gelukkig mee. Ik liep een zalig half uur door de polder en kwam opgeladen en blij thuis, helemaal vergeten hoe heerlijk het is, na het lopen.


En nu is het weekend. Heerlijk thuis. Zin in alle gewone dingen. In de Flow stond er een heel artikel over, over de kunst om de schoonheid te zien in het gewone. Het is iets waar ik dol op ben, want hoe zalig het ook is, zo'n paar dagen Ibiza of nieuwe indrukken opdoen in Zweden, het mooie en het fijne is ook vlak om je heen. In je eigen buurt.

Comments

Papillon said…
Leuke blog! Ik wil je blog graag volgen maar zie nergens een 'volgen' button. Ik heb 'm maar op de leeslijst gezet, zodat ik af en toe eens kan kijken.
Ben blij te lezen dat ik niet de enige ben wiens hart bloed en niet meer naar het nieuws kan kijken....
Groet uit de Randstad.
jojoco said…
@papillon, leuk dat je plezier beleeft aan mijn blog. Heb inderdaad geen volgknop oid. Mijn log is voornamelijk mijn eigen externe geheugen, alhoewel ik het ook heel leuk vind als het anderen een glimlach brengt. Het idee dat ik allemaal volgers op mijn site heb, vind ik dan weer een beetje raar, vandaar geen echte volgfunctie. Maar iedereen die langsdwarrelt is natuurlijk van harte welkom om lekker rond te kijken!
Ik begrijp het ;-)
Mijn blog is ook een soort dagboek voor mij. Naast mijn (echt privé) dagboek op papier schrijf ik op mijn blog wat ik verder kwijt wil. Is een soort verslaving. Je kunt mij eventueel als je zin hebt volgen op http://papillon60.blogspot.nl. Niet zoveel foto's, meer tekst en een beetje minder carpe diem....
Groet,
Papillon

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more