Skip to main content

Ibiza dag 3: een verzopen Hippiemarkt en zonneschijn na regen op Puig de Missa

Een week na de closing parties. Perfect voor ons, want we komen niet voor de clubs en de feesten op Ibiza. Gedurende de dagen dat we er zijn, sluiten er steeds meer restaurants, het rustige seizoen gaat aanbreken. Maar de hippiemarkt op woensdag bij Punto Arabi is er nog wel. Daar gaan we heen.


Prachtig stukje kust.

Overal op Ibiza: bomen in witte bloemenvelden.
De markt is leuk: een hoop meuk, kettinkjes, armbandjes, tassen, riemen, jurkjes, kunstwerkjes, je kent het wel. We struinen lekker, tot het noodweer losbarst. Onder de druppelende marktkraampjes zien we hoe er zich riviertjes vormen. We zijn al snel verregend en vinden dat het dan toch niet meer uitmaakt. Het is nog steeds niet droog als wij door plassen en in het gespetter naar de camping gaan, waar we een heerlijk droog en warm plekje vinden en de lekkerste pizza van de dag bestellen. En al snel breekt het zonnetje weer voorzichtig door en zitten we op het terras, uitkijkend over de zee.We pakken nog wat buitjes mee op weg naar Puig de Missa, maar na regen komt zonneschijn.


En een prachtige regenboog verwelkomt ons.


Op de top van de heuvel staat een mooi kerkje (van de buitenkant, van binnen vond ik m niet zo), met in de kleine straatjes erom heen schattige huisjes.Deze deur en dit stoepje vond ik zo mooi.Later op de dag gaan we richting de Salines, de zoutvelden van Ibiza.

We beklimmen de kliffen en klauteren omhoog, met een steeds mooier uitzicht op zee en de zoutvelden en de ondergaande zon.We strijken neer op Experimental Beach, waar we een wijntje drinken en de zon in zee zien zakken. De perfecte spot, als je de muggen niet meerekent, die ons in grote getalen belaagden.


Maar perfectie is ook zo saai toch? Al kwam dit wel aardig in de buurt.Comments

Anonymous said…
Wat heerlijk! Mag ik vragen hoe ik dit appartement kan vinden?
Francine said…
Prachtig. Die zon door de wolken!

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more