Skip to main content

Ibiza dag 3: een verzopen Hippiemarkt en zonneschijn na regen op Puig de Missa

Een week na de closing parties. Perfect voor ons, want we komen niet voor de clubs en de feesten op Ibiza. Gedurende de dagen dat we er zijn, sluiten er steeds meer restaurants, het rustige seizoen gaat aanbreken. Maar de hippiemarkt op woensdag bij Punto Arabi is er nog wel. Daar gaan we heen.


Prachtig stukje kust.

Overal op Ibiza: bomen in witte bloemenvelden.
De markt is leuk: een hoop meuk, kettinkjes, armbandjes, tassen, riemen, jurkjes, kunstwerkjes, je kent het wel. We struinen lekker, tot het noodweer losbarst. Onder de druppelende marktkraampjes zien we hoe er zich riviertjes vormen. We zijn al snel verregend en vinden dat het dan toch niet meer uitmaakt. Het is nog steeds niet droog als wij door plassen en in het gespetter naar de camping gaan, waar we een heerlijk droog en warm plekje vinden en de lekkerste pizza van de dag bestellen. En al snel breekt het zonnetje weer voorzichtig door en zitten we op het terras, uitkijkend over de zee.We pakken nog wat buitjes mee op weg naar Puig de Missa, maar na regen komt zonneschijn.


En een prachtige regenboog verwelkomt ons.


Op de top van de heuvel staat een mooi kerkje (van de buitenkant, van binnen vond ik m niet zo), met in de kleine straatjes erom heen schattige huisjes.Deze deur en dit stoepje vond ik zo mooi.Later op de dag gaan we richting de Salines, de zoutvelden van Ibiza.

We beklimmen de kliffen en klauteren omhoog, met een steeds mooier uitzicht op zee en de zoutvelden en de ondergaande zon.We strijken neer op Experimental Beach, waar we een wijntje drinken en de zon in zee zien zakken. De perfecte spot, als je de muggen niet meerekent, die ons in grote getalen belaagden.


Maar perfectie is ook zo saai toch? Al kwam dit wel aardig in de buurt.Comments

Anonymous said…
Wat heerlijk! Mag ik vragen hoe ik dit appartement kan vinden?
Francine said…
Prachtig. Die zon door de wolken!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…