Ibiza dag 3: een verzopen Hippiemarkt en zonneschijn na regen op Puig de Missa

Een week na de closing parties. Perfect voor ons, want we komen niet voor de clubs en de feesten op Ibiza. Gedurende de dagen dat we er zijn, sluiten er steeds meer restaurants, het rustige seizoen gaat aanbreken. Maar de hippiemarkt op woensdag bij Punto Arabi is er nog wel. Daar gaan we heen.


Prachtig stukje kust.

Overal op Ibiza: bomen in witte bloemenvelden.
De markt is leuk: een hoop meuk, kettinkjes, armbandjes, tassen, riemen, jurkjes, kunstwerkjes, je kent het wel. We struinen lekker, tot het noodweer losbarst. Onder de druppelende marktkraampjes zien we hoe er zich riviertjes vormen. We zijn al snel verregend en vinden dat het dan toch niet meer uitmaakt. Het is nog steeds niet droog als wij door plassen en in het gespetter naar de camping gaan, waar we een heerlijk droog en warm plekje vinden en de lekkerste pizza van de dag bestellen. En al snel breekt het zonnetje weer voorzichtig door en zitten we op het terras, uitkijkend over de zee.We pakken nog wat buitjes mee op weg naar Puig de Missa, maar na regen komt zonneschijn.


En een prachtige regenboog verwelkomt ons.


Op de top van de heuvel staat een mooi kerkje (van de buitenkant, van binnen vond ik m niet zo), met in de kleine straatjes erom heen schattige huisjes.Deze deur en dit stoepje vond ik zo mooi.Later op de dag gaan we richting de Salines, de zoutvelden van Ibiza.

We beklimmen de kliffen en klauteren omhoog, met een steeds mooier uitzicht op zee en de zoutvelden en de ondergaande zon.We strijken neer op Experimental Beach, waar we een wijntje drinken en de zon in zee zien zakken. De perfecte spot, als je de muggen niet meerekent, die ons in grote getalen belaagden.


Maar perfectie is ook zo saai toch? Al kwam dit wel aardig in de buurt.2 comments:

Anonymous said...

Wat heerlijk! Mag ik vragen hoe ik dit appartement kan vinden?

Francine said...

Prachtig. Die zon door de wolken!

Dit vinden anderen leuk nu