Skip to main content

Hallo oktober!


Oktober is begonnen. Zo'n mooie herfstmaand. Met mijn favoriete licht en luchten. 
De laatste bloemen uit de voortuin.
En de laatste peertjes uit de boom.

 Lotte bakt pannenkoeken.

#goedemorgen


Deze dahlia vind ik zo mooi. Net alsof hij niet echt is.


Ik heb al duizend foto's in Edam gemaakt, maar ik blijf maar mooie nieuwe plekjes zien.


Met mooie gevels.


Ik zei het toch. Oktober heeft zulk mooi licht.


Rockstar Isa. In het trapgat hangen oude fotootjes. Deze doet me steeds glimlachen.


Ik heb compressietubes gekocht. Geen sokken, het zijn een soort beenwarmers, die je kunt combineren met je eigen sokken. De laatste tijd heb ik regelmatig gevoelige plekjes aan de onderkant van mijn kuit, in de binnenkant van mijn been. Soms links, soms rechts. Niet zo storend dat je het een blessure kunt noemen, maar wel iets om alert op te zijn. Wellicht helpen compressiekousen. Het ziet er niet uit vind ik, zeker niet met een capri, maar het liep wel heel erg lekker. Benieuwd wat het doet na wat vaker lopen.


Sammy is een knuffelkont en een druktemaker.


Vanuit de caravan. Even vakantietje spelen na het eten. Zo heerlijk daar, over het weiland uitkijken en genieten van de stilte.


Oude foto, mijn zusje en ik, met in het midden vriendin Karijn, met wie ik nog steeds bevriend ben, al bijna 40 jaar!


Schoongemaakt terras met buitenkeuken.


Mooi voor de laatste zonnige dagen.


Sammy sleept dit beestje overal mee naartoe.


Avondwandelingetje. Nu de dagen korter worden, probeer ik zoveel mogelijk van het licht te benutten.


#goedemorgen maar weer.


Mooi bedruppeld veertje op het strand.


Verheugverheugverheug! Volgende week ga ik naar de zon! Met vriendinnen!


Met Lotte en vriendin naar de film. Weer prachtige beelden, wat is Nederland toch mooi. Eerlijk is eerlijk, het verhaal is deze keer minder sterk, de voice overs waren zelfs mij af en toe too much, terwijl ik toch best een po√ętische inslag heb af en toe. Maar die beelden. Zo gaaf gefilmd.


Wat te snoepen halen.


Lunch met tosti.


En 's avonds uit eten met lieve vrienden. Het leven is mooi.


Weer een knuffelfoto.


Dit is de file die je in de polder hebt.


Maar weer een wandelingetje om de laatste zonnestralen mee te pikken.


Joost en Lotte koken heerlijk. Tempura.Ik kijk weer eens naar de wolken.


Onze huisfazant, die is er tegenwoordig iedere dag en pikt een graantje mee met de kippen.


Lotte en ik maken lekker toetje voor bij de familiebbq. Bananarama, van @urbansandindians. En lekker dat 't was!Rondje hardlopen in de ochtendmist.


Gestolen foto's van haar Facebook, ik krijg haar er bijna niet meer op, maar Isa heeft het goed. Met vriendinnen. Moon, de katten, shoppen in Amsterdam.En weer een goedemorgen!


Met recht: hallo oktober!

Comments

wilmi said…
Op vakantie in eigen tuin, doen wij ook bijna dagelijks, heerlijk als je ondanks al het werk wat buiten wonen met zich meebrengt, ook tijd kunt nemen om ervan te genieten!
De film wil ik ook nog zien, ben benieuwd. En die zon.. ik weet niet naar welke jij gaat, ik vertrek deze week al, blij vooruitzicht! Veel zon en ander plezier alvast!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …