Skip to main content

Hallo oktober!


Oktober is begonnen. Zo'n mooie herfstmaand. Met mijn favoriete licht en luchten. 
De laatste bloemen uit de voortuin.
En de laatste peertjes uit de boom.

 Lotte bakt pannenkoeken.

#goedemorgen


Deze dahlia vind ik zo mooi. Net alsof hij niet echt is.


Ik heb al duizend foto's in Edam gemaakt, maar ik blijf maar mooie nieuwe plekjes zien.


Met mooie gevels.


Ik zei het toch. Oktober heeft zulk mooi licht.


Rockstar Isa. In het trapgat hangen oude fotootjes. Deze doet me steeds glimlachen.


Ik heb compressietubes gekocht. Geen sokken, het zijn een soort beenwarmers, die je kunt combineren met je eigen sokken. De laatste tijd heb ik regelmatig gevoelige plekjes aan de onderkant van mijn kuit, in de binnenkant van mijn been. Soms links, soms rechts. Niet zo storend dat je het een blessure kunt noemen, maar wel iets om alert op te zijn. Wellicht helpen compressiekousen. Het ziet er niet uit vind ik, zeker niet met een capri, maar het liep wel heel erg lekker. Benieuwd wat het doet na wat vaker lopen.


Sammy is een knuffelkont en een druktemaker.


Vanuit de caravan. Even vakantietje spelen na het eten. Zo heerlijk daar, over het weiland uitkijken en genieten van de stilte.


Oude foto, mijn zusje en ik, met in het midden vriendin Karijn, met wie ik nog steeds bevriend ben, al bijna 40 jaar!


Schoongemaakt terras met buitenkeuken.


Mooi voor de laatste zonnige dagen.


Sammy sleept dit beestje overal mee naartoe.


Avondwandelingetje. Nu de dagen korter worden, probeer ik zoveel mogelijk van het licht te benutten.


#goedemorgen maar weer.


Mooi bedruppeld veertje op het strand.


Verheugverheugverheug! Volgende week ga ik naar de zon! Met vriendinnen!


Met Lotte en vriendin naar de film. Weer prachtige beelden, wat is Nederland toch mooi. Eerlijk is eerlijk, het verhaal is deze keer minder sterk, de voice overs waren zelfs mij af en toe too much, terwijl ik toch best een po√ętische inslag heb af en toe. Maar die beelden. Zo gaaf gefilmd.


Wat te snoepen halen.


Lunch met tosti.


En 's avonds uit eten met lieve vrienden. Het leven is mooi.


Weer een knuffelfoto.


Dit is de file die je in de polder hebt.


Maar weer een wandelingetje om de laatste zonnestralen mee te pikken.


Joost en Lotte koken heerlijk. Tempura.Ik kijk weer eens naar de wolken.


Onze huisfazant, die is er tegenwoordig iedere dag en pikt een graantje mee met de kippen.


Lotte en ik maken lekker toetje voor bij de familiebbq. Bananarama, van @urbansandindians. En lekker dat 't was!Rondje hardlopen in de ochtendmist.


Gestolen foto's van haar Facebook, ik krijg haar er bijna niet meer op, maar Isa heeft het goed. Met vriendinnen. Moon, de katten, shoppen in Amsterdam.En weer een goedemorgen!


Met recht: hallo oktober!

Comments

wilmi said…
Op vakantie in eigen tuin, doen wij ook bijna dagelijks, heerlijk als je ondanks al het werk wat buiten wonen met zich meebrengt, ook tijd kunt nemen om ervan te genieten!
De film wil ik ook nog zien, ben benieuwd. En die zon.. ik weet niet naar welke jij gaat, ik vertrek deze week al, blij vooruitzicht! Veel zon en ander plezier alvast!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more