Skip to main content

Fissa van Juuls en Lotte: Expeditie Robinson meets Camel Trophy

Als ze het 'fissa' noemen, in plaats van een feestje, dan weet je dat er een nieuw tijdperk is aangebroken. 

Lotte is al bijna weer jarig en ook voor Juuls is het al even geleden, maar gisteren was het dan eindelijk zover: hun feestje. Eh, Fissa.

Ze hadden zelf bedacht hoe ze het wilden, zelf een deel van de inkoop gedaan, zelf de taart gebakken. Wij hoefden alleen maar voor de 'verrassingsspeurtocht' te zorgen. En dat hadden we gedaan.


Teams gemaakt. Requisieten paraat.


De meiden versierden nog even de taart (die daar wel heel eng op een randje staat zie ik nu).En daar was iedereen. Gezellig!In de tuin cadeautjes verstoppen en uitpakken. Verwend werden ze.Daarna begon de 'speurtocht'. Een soort Expiditie Robinson Meets Camel Trophy.

De eerste opdracht: vanaf de bus ballen mikken in bakken. Terwijl je teamleden zonder te praten aanwijzingen moesten geven, want vanaf het dak zag je niet waar de bal in moet.

Proef 2: Water halen met de brommer. Naar de andere kant van de tuin rijden en dan via de kabelbaan het water in een bakje gieten. Wie het eerst het bakje vol had, had gewonnen. Teamwork, behendigheid en snelheid.
Het meeste water waren ze al verloren voor ze in de kabelbaan zaten.
Lachen natuurlijk.


Proef 3: Rad Van Angst. Een ouderwetse. Dingen proeven en raden.
Ehm, een beetje zuur is dit...... (azijn)


Tijd voor proef 4. Tochtje in de jeep (goed vasthouden). En dan stop roepen, zo dicht mogelijk op het paaltje.
Dat is nog best lastig inschatten.....
De winnaars! Champagne!
En warm worden bij het vuur, popcorn bakken in de popcornpan. Het was gelukkig stralend weer. Maar met die wind was het echt wel fris.

Bij een Fissa horen natuurlijk selfies.


Met selfiestick.


Met het popcornbakken hadden ze de laatste letters verzameld en puzzelden ze het woord:
C O L O R R U N.
Daarmee verdienden ze de laatste aanwijzing 'Go to the beach'.


Sja, en dan?


Het duurde even voor ze doorhadden dat ze moesten graven.


Maar toen vonden ze de schat.
Een kist vol kleurpoeder!Eerst opwarmen binnen. Pizza's maken.

Toen vertrokken ze naar de caravan. Waar ze niet gingen slapen, zeiden ze. Het zag er gezellig uit, tijdens de controles die we om en om uitvoerden (even gluren). Maar in de nacht deed ik zelf geen oog dicht. Het stormde nogal. Hoorde ik ze nou? Zou het wel goed gaan? Zouden ze het niet koud hebben?

Om 7 uur trippelden ze naar binnen. Met bleke koppies. Maar aan het ontbijt kletsten ze gezellig verder.Wel een beetje moe.Tijd voor de afronding van het feest. Oude kleren aan. Naar buiten. Waar het intussen door de wind bijna gevoelstemperatuur standje vriezen was.....Het werd chaos. :)Nou, snel op de foto dan maar.


Even lachen.En lekker naar huis. Naar een warme douche en bijkomen op de bank.Comments

Jolanda said…
Wat een TOP feest!! euhh Fissa!
Onvergetelijk. Ze zullen het hier het hele jaar nog over hebben. :-)
Sil said…
Wauw, wat een feest! :-)
Geweldig! Weer een fantastische herinnering erbij!
Anonymous said…
Wat geweldig!
Femke

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …