Skip to main content

Random things I like

Als je regelmatig stil staat bij dingen waar je blij van wordt, ga je er nog meer op letten en word je nog bewuster van hoeveel moois en leuks er is iedere dag. 

Zomaar wat leuke dingen:

Anemonen in bloei tijdens een wandelingetje.


De zon door de wolken 's morgens in de vroegte.


Een klein veertje in het gras. Ik ben dol op veren. Kan niet over het strandje lopen zonder er een paar mee te nemen naar huis.


Weer aangesloten zijn op de wereld. Weliswaar op een tamelijk houtjetouwtje manier. Letterlijk een leidinkje eraangeknoopt. Langleve ducttape.


Intervaltraining voltooid.


Twee keer natregen.
Is dit leuk? Ja, eigenlijk is dat best wel heel lekker. Ik voelde me al heel stoer dat ik de fiets nam naar een feestje (toch 13 km enkele reis) en de regen was fris en gaf me een stoerebikkelgevoel. Op de terugweg leek het droog te zijn, maar kreeg ik toch nog een bui op mijn kop. Heel fijn thuiskomen en dan een warme douche nemen! Toch nog iets leuks dus.


Een grote schaal vol verse kleine zoete aardbeitjes.


Het strandje.Weer een mooie ochtend.


Een regenboog.


Een gek spontaan ontstaan kunstwerk.


De lucht als ik 's avonds terugrij. Ik ga regelmatig even stoppen op onze 'landweg' door de weilanden, en stap dan uit om een minuutje goed te kijken naar de mooie luchten en de zon.


En weer een mooie ochtend. Dat is het fijne van mijn ochtendritueel om even de dijk over te gaan. 's Morgens vroeg al een blij moment te pakken.


Herfstkleuren in de tuin.


De herfst komt er weer aan. Boswandelingen. Kastanjes. Bokbier. Ik verheug me erop.


Mooie dahlia in de tuin.


Koffie na een yogalesje.


Rocky, die we extra aandacht geven in verband met de nieuwe binnendringer.


Mooi Edam tijdens mijn vioolwandelingetje.


Gekke Sammy die mee op kamp wil.


De zindering van opgewonden spanning van groep 7-8 die naar Ameland gaan.


Zo'n klein schooltje, dat de hele school kan uitzwaaien!


Friends!


Lijnen in de badkamer.


Lichtspel in de huiskamer. Heb jij dat ook? Dat je daar zo van kunt genieten? Hoe de zon dezelfde omgeving opeens heel anders laat lijken. Schaduw is een mooi iets.


Het plekje waar ik woon.


Goedemorgen van de schaapjes.


Knuffelen met Sammy.


Ballon voor de jarige Cato.


Hoera! Ze is er weer!

En het laaste random leuke:

De beste besteding van de misschien wel laatste zomerse dag. Auto in noord bij de Schellingwoudebrug gezet. En toen maar lopen, 800m run - 300 m walk. Door warm Amsterdam (met heerlijk veel schaduw). Langs Artis, de kadijken, de hortus, het prachtige hofje achter de Hermitage, de magere brug over, over de grachten, onder het rijks door, feest op Museumplein, zwetend tussen de scooterbabes op hoge hakken door de pc hoofd. Stukje Vondelpark, zigzag door de drukte bij max eeuweplein. Weer de grachten over, mooi marktje op kerkplein, magere brug, Carré, Amstel hotel, Tropenmuseum, javastraat. En vanaf daar werd t afzien. Had ook geen eten bij me, gelukkig wel water -ook nog bijgevuld- bruggen weer over in het zonnige windje. Blij en tevreden! En zware benen nu de volgende ochtend. Met al die stoepjes, bruggen, trappertjes, keitjes, zigzag etc was het meer spelen dan lopen. Wat ontzettend leuk zo zonder plan dwars door de stad.


Fijn weekend allemaal! Wat voor moois en leuks zien jullie?

Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more