Random things I like

Als je regelmatig stil staat bij dingen waar je blij van wordt, ga je er nog meer op letten en word je nog bewuster van hoeveel moois en leuks er is iedere dag. 

Zomaar wat leuke dingen:

Anemonen in bloei tijdens een wandelingetje.


De zon door de wolken 's morgens in de vroegte.


Een klein veertje in het gras. Ik ben dol op veren. Kan niet over het strandje lopen zonder er een paar mee te nemen naar huis.


Weer aangesloten zijn op de wereld. Weliswaar op een tamelijk houtjetouwtje manier. Letterlijk een leidinkje eraangeknoopt. Langleve ducttape.


Intervaltraining voltooid.


Twee keer natregen.
Is dit leuk? Ja, eigenlijk is dat best wel heel lekker. Ik voelde me al heel stoer dat ik de fiets nam naar een feestje (toch 13 km enkele reis) en de regen was fris en gaf me een stoerebikkelgevoel. Op de terugweg leek het droog te zijn, maar kreeg ik toch nog een bui op mijn kop. Heel fijn thuiskomen en dan een warme douche nemen! Toch nog iets leuks dus.


Een grote schaal vol verse kleine zoete aardbeitjes.


Het strandje.Weer een mooie ochtend.


Een regenboog.


Een gek spontaan ontstaan kunstwerk.


De lucht als ik 's avonds terugrij. Ik ga regelmatig even stoppen op onze 'landweg' door de weilanden, en stap dan uit om een minuutje goed te kijken naar de mooie luchten en de zon.


En weer een mooie ochtend. Dat is het fijne van mijn ochtendritueel om even de dijk over te gaan. 's Morgens vroeg al een blij moment te pakken.


Herfstkleuren in de tuin.


De herfst komt er weer aan. Boswandelingen. Kastanjes. Bokbier. Ik verheug me erop.


Mooie dahlia in de tuin.


Koffie na een yogalesje.


Rocky, die we extra aandacht geven in verband met de nieuwe binnendringer.


Mooi Edam tijdens mijn vioolwandelingetje.


Gekke Sammy die mee op kamp wil.


De zindering van opgewonden spanning van groep 7-8 die naar Ameland gaan.


Zo'n klein schooltje, dat de hele school kan uitzwaaien!


Friends!


Lijnen in de badkamer.


Lichtspel in de huiskamer. Heb jij dat ook? Dat je daar zo van kunt genieten? Hoe de zon dezelfde omgeving opeens heel anders laat lijken. Schaduw is een mooi iets.


Het plekje waar ik woon.


Goedemorgen van de schaapjes.


Knuffelen met Sammy.


Ballon voor de jarige Cato.


Hoera! Ze is er weer!

En het laaste random leuke:

De beste besteding van de misschien wel laatste zomerse dag. Auto in noord bij de Schellingwoudebrug gezet. En toen maar lopen, 800m run - 300 m walk. Door warm Amsterdam (met heerlijk veel schaduw). Langs Artis, de kadijken, de hortus, het prachtige hofje achter de Hermitage, de magere brug over, over de grachten, onder het rijks door, feest op Museumplein, zwetend tussen de scooterbabes op hoge hakken door de pc hoofd. Stukje Vondelpark, zigzag door de drukte bij max eeuweplein. Weer de grachten over, mooi marktje op kerkplein, magere brug, Carré, Amstel hotel, Tropenmuseum, javastraat. En vanaf daar werd t afzien. Had ook geen eten bij me, gelukkig wel water -ook nog bijgevuld- bruggen weer over in het zonnige windje. Blij en tevreden! En zware benen nu de volgende ochtend. Met al die stoepjes, bruggen, trappertjes, keitjes, zigzag etc was het meer spelen dan lopen. Wat ontzettend leuk zo zonder plan dwars door de stad.


Fijn weekend allemaal! Wat voor moois en leuks zien jullie?

No comments:

Dit vinden anderen leuk nu