Skip to main content

Random things I like

Als je regelmatig stil staat bij dingen waar je blij van wordt, ga je er nog meer op letten en word je nog bewuster van hoeveel moois en leuks er is iedere dag. 

Zomaar wat leuke dingen:

Anemonen in bloei tijdens een wandelingetje.


De zon door de wolken 's morgens in de vroegte.


Een klein veertje in het gras. Ik ben dol op veren. Kan niet over het strandje lopen zonder er een paar mee te nemen naar huis.


Weer aangesloten zijn op de wereld. Weliswaar op een tamelijk houtjetouwtje manier. Letterlijk een leidinkje eraangeknoopt. Langleve ducttape.


Intervaltraining voltooid.


Twee keer natregen.
Is dit leuk? Ja, eigenlijk is dat best wel heel lekker. Ik voelde me al heel stoer dat ik de fiets nam naar een feestje (toch 13 km enkele reis) en de regen was fris en gaf me een stoerebikkelgevoel. Op de terugweg leek het droog te zijn, maar kreeg ik toch nog een bui op mijn kop. Heel fijn thuiskomen en dan een warme douche nemen! Toch nog iets leuks dus.


Een grote schaal vol verse kleine zoete aardbeitjes.


Het strandje.Weer een mooie ochtend.


Een regenboog.


Een gek spontaan ontstaan kunstwerk.


De lucht als ik 's avonds terugrij. Ik ga regelmatig even stoppen op onze 'landweg' door de weilanden, en stap dan uit om een minuutje goed te kijken naar de mooie luchten en de zon.


En weer een mooie ochtend. Dat is het fijne van mijn ochtendritueel om even de dijk over te gaan. 's Morgens vroeg al een blij moment te pakken.


Herfstkleuren in de tuin.


De herfst komt er weer aan. Boswandelingen. Kastanjes. Bokbier. Ik verheug me erop.


Mooie dahlia in de tuin.


Koffie na een yogalesje.


Rocky, die we extra aandacht geven in verband met de nieuwe binnendringer.


Mooi Edam tijdens mijn vioolwandelingetje.


Gekke Sammy die mee op kamp wil.


De zindering van opgewonden spanning van groep 7-8 die naar Ameland gaan.


Zo'n klein schooltje, dat de hele school kan uitzwaaien!


Friends!


Lijnen in de badkamer.


Lichtspel in de huiskamer. Heb jij dat ook? Dat je daar zo van kunt genieten? Hoe de zon dezelfde omgeving opeens heel anders laat lijken. Schaduw is een mooi iets.


Het plekje waar ik woon.


Goedemorgen van de schaapjes.


Knuffelen met Sammy.


Ballon voor de jarige Cato.


Hoera! Ze is er weer!

En het laaste random leuke:

De beste besteding van de misschien wel laatste zomerse dag. Auto in noord bij de Schellingwoudebrug gezet. En toen maar lopen, 800m run - 300 m walk. Door warm Amsterdam (met heerlijk veel schaduw). Langs Artis, de kadijken, de hortus, het prachtige hofje achter de Hermitage, de magere brug over, over de grachten, onder het rijks door, feest op Museumplein, zwetend tussen de scooterbabes op hoge hakken door de pc hoofd. Stukje Vondelpark, zigzag door de drukte bij max eeuweplein. Weer de grachten over, mooi marktje op kerkplein, magere brug, Carré, Amstel hotel, Tropenmuseum, javastraat. En vanaf daar werd t afzien. Had ook geen eten bij me, gelukkig wel water -ook nog bijgevuld- bruggen weer over in het zonnige windje. Blij en tevreden! En zware benen nu de volgende ochtend. Met al die stoepjes, bruggen, trappertjes, keitjes, zigzag etc was het meer spelen dan lopen. Wat ontzettend leuk zo zonder plan dwars door de stad.


Fijn weekend allemaal! Wat voor moois en leuks zien jullie?

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …