Skip to main content

Random things I like

Als je regelmatig stil staat bij dingen waar je blij van wordt, ga je er nog meer op letten en word je nog bewuster van hoeveel moois en leuks er is iedere dag. 

Zomaar wat leuke dingen:

Anemonen in bloei tijdens een wandelingetje.


De zon door de wolken 's morgens in de vroegte.


Een klein veertje in het gras. Ik ben dol op veren. Kan niet over het strandje lopen zonder er een paar mee te nemen naar huis.


Weer aangesloten zijn op de wereld. Weliswaar op een tamelijk houtjetouwtje manier. Letterlijk een leidinkje eraangeknoopt. Langleve ducttape.


Intervaltraining voltooid.


Twee keer natregen.
Is dit leuk? Ja, eigenlijk is dat best wel heel lekker. Ik voelde me al heel stoer dat ik de fiets nam naar een feestje (toch 13 km enkele reis) en de regen was fris en gaf me een stoerebikkelgevoel. Op de terugweg leek het droog te zijn, maar kreeg ik toch nog een bui op mijn kop. Heel fijn thuiskomen en dan een warme douche nemen! Toch nog iets leuks dus.


Een grote schaal vol verse kleine zoete aardbeitjes.


Het strandje.Weer een mooie ochtend.


Een regenboog.


Een gek spontaan ontstaan kunstwerk.


De lucht als ik 's avonds terugrij. Ik ga regelmatig even stoppen op onze 'landweg' door de weilanden, en stap dan uit om een minuutje goed te kijken naar de mooie luchten en de zon.


En weer een mooie ochtend. Dat is het fijne van mijn ochtendritueel om even de dijk over te gaan. 's Morgens vroeg al een blij moment te pakken.


Herfstkleuren in de tuin.


De herfst komt er weer aan. Boswandelingen. Kastanjes. Bokbier. Ik verheug me erop.


Mooie dahlia in de tuin.


Koffie na een yogalesje.


Rocky, die we extra aandacht geven in verband met de nieuwe binnendringer.


Mooi Edam tijdens mijn vioolwandelingetje.


Gekke Sammy die mee op kamp wil.


De zindering van opgewonden spanning van groep 7-8 die naar Ameland gaan.


Zo'n klein schooltje, dat de hele school kan uitzwaaien!


Friends!


Lijnen in de badkamer.


Lichtspel in de huiskamer. Heb jij dat ook? Dat je daar zo van kunt genieten? Hoe de zon dezelfde omgeving opeens heel anders laat lijken. Schaduw is een mooi iets.


Het plekje waar ik woon.


Goedemorgen van de schaapjes.


Knuffelen met Sammy.


Ballon voor de jarige Cato.


Hoera! Ze is er weer!

En het laaste random leuke:

De beste besteding van de misschien wel laatste zomerse dag. Auto in noord bij de Schellingwoudebrug gezet. En toen maar lopen, 800m run - 300 m walk. Door warm Amsterdam (met heerlijk veel schaduw). Langs Artis, de kadijken, de hortus, het prachtige hofje achter de Hermitage, de magere brug over, over de grachten, onder het rijks door, feest op Museumplein, zwetend tussen de scooterbabes op hoge hakken door de pc hoofd. Stukje Vondelpark, zigzag door de drukte bij max eeuweplein. Weer de grachten over, mooi marktje op kerkplein, magere brug, Carré, Amstel hotel, Tropenmuseum, javastraat. En vanaf daar werd t afzien. Had ook geen eten bij me, gelukkig wel water -ook nog bijgevuld- bruggen weer over in het zonnige windje. Blij en tevreden! En zware benen nu de volgende ochtend. Met al die stoepjes, bruggen, trappertjes, keitjes, zigzag etc was het meer spelen dan lopen. Wat ontzettend leuk zo zonder plan dwars door de stad.


Fijn weekend allemaal! Wat voor moois en leuks zien jullie?

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more