Skip to main content

Leuke dingen en stomme dingen

De afgelopen week had veel leuks. Maar hoe graag ik op mijn log ook alleen maar naar het leuke kijk, mijn leven is vanzelfsprekend ook vol met allerlei niet leuke dingen. De ene week wat voller dan de andere. De afgelopen week ging de boeken in als week met best een paar stomme dingen.

Zo goot het bijvoorbeeld wel heel erg veel en maakte dat herfstachtige weer dat ik weer terugdacht aan vorige winter, die voor mij echt heel naar was. Deze winter gaat dat vast anders, maar dat moest ik mezelf wel even goed voorhouden.
Een video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) op

Gelukkig ook veel leuks. Een wandelingetje door Edam. Daar word ik altijd blij van. En nu het binnenseizoen weer is gestart mocht ik van mezelf bloemen kopen bij Sas, om extra van te genieten.
Ook leuk: Lotte en ik gingen samen op Geocachejacht. Een speurtochtwandeling in de buurt van Egmond, heerlijk buiten. Speuren en zoeken.Ook mooi: de dingen van de herfst. Ik hou van spinnewebben, behalve als ik ze niet doorheb en ik er met mijn gezicht in loop.


Ook leuk (zie je, toch best veel leuke dingen!)
Ik deed weer eens een poging tot een sneller loopje, dat was een tijd geleden en het was heel zwaar, maar het lukte. De 5km binnen 30 minuten!


Superlief: een envelop in de brievenbus met een handgemaakte kalender/boekje vol leuke dingen. Zo'n lieve dochter heb ik, die dat speciaal voor mij als verrassing in elkaar geknutseld had.Mooi takje en lekkere kat op schoot.Dinsdag was stom. Voor mij heel stom. Door omstandigheden belandde ik een uur te laat bij een klant, een hele groep, die op me zat te wachten. Ik moest daar nog huilen ook van de stress. Horror. Dat wil je natuurlijk niet. Professioneel en zakelijk, dat wil ik dan zijn. Het kostte me al mijn energie om er toch een goede dag van te maken (en gelukkig waren ze achteraf toch nog erg tevreden), maar ik had iets teveel gegeven. Had ook al een nacht zonder slaap gehad en daar kwam nog een slapeloze nacht achter aan. Dan voel je je meteen een stuk ellendiger. Ik tenminste wel.
Maar ja, zulke dingen gebeuren en zulke dagen zijn er ook. Niets aan te doen.


Het fijne is dat ze ook weer voorbij gaan en dat je uiteindelijk met een kat op schoot bij het haardvuur zit.
Genoeg nieuwe dagen om weer te plukken.

Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more