Skip to main content

Leuke dingen en stomme dingen

De afgelopen week had veel leuks. Maar hoe graag ik op mijn log ook alleen maar naar het leuke kijk, mijn leven is vanzelfsprekend ook vol met allerlei niet leuke dingen. De ene week wat voller dan de andere. De afgelopen week ging de boeken in als week met best een paar stomme dingen.

Zo goot het bijvoorbeeld wel heel erg veel en maakte dat herfstachtige weer dat ik weer terugdacht aan vorige winter, die voor mij echt heel naar was. Deze winter gaat dat vast anders, maar dat moest ik mezelf wel even goed voorhouden.
Een video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) op

Gelukkig ook veel leuks. Een wandelingetje door Edam. Daar word ik altijd blij van. En nu het binnenseizoen weer is gestart mocht ik van mezelf bloemen kopen bij Sas, om extra van te genieten.
Ook leuk: Lotte en ik gingen samen op Geocachejacht. Een speurtochtwandeling in de buurt van Egmond, heerlijk buiten. Speuren en zoeken.Ook mooi: de dingen van de herfst. Ik hou van spinnewebben, behalve als ik ze niet doorheb en ik er met mijn gezicht in loop.


Ook leuk (zie je, toch best veel leuke dingen!)
Ik deed weer eens een poging tot een sneller loopje, dat was een tijd geleden en het was heel zwaar, maar het lukte. De 5km binnen 30 minuten!


Superlief: een envelop in de brievenbus met een handgemaakte kalender/boekje vol leuke dingen. Zo'n lieve dochter heb ik, die dat speciaal voor mij als verrassing in elkaar geknutseld had.Mooi takje en lekkere kat op schoot.Dinsdag was stom. Voor mij heel stom. Door omstandigheden belandde ik een uur te laat bij een klant, een hele groep, die op me zat te wachten. Ik moest daar nog huilen ook van de stress. Horror. Dat wil je natuurlijk niet. Professioneel en zakelijk, dat wil ik dan zijn. Het kostte me al mijn energie om er toch een goede dag van te maken (en gelukkig waren ze achteraf toch nog erg tevreden), maar ik had iets teveel gegeven. Had ook al een nacht zonder slaap gehad en daar kwam nog een slapeloze nacht achter aan. Dan voel je je meteen een stuk ellendiger. Ik tenminste wel.
Maar ja, zulke dingen gebeuren en zulke dagen zijn er ook. Niets aan te doen.


Het fijne is dat ze ook weer voorbij gaan en dat je uiteindelijk met een kat op schoot bij het haardvuur zit.
Genoeg nieuwe dagen om weer te plukken.

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…