Skip to main content

Leuke dingen en stomme dingen

De afgelopen week had veel leuks. Maar hoe graag ik op mijn log ook alleen maar naar het leuke kijk, mijn leven is vanzelfsprekend ook vol met allerlei niet leuke dingen. De ene week wat voller dan de andere. De afgelopen week ging de boeken in als week met best een paar stomme dingen.

Zo goot het bijvoorbeeld wel heel erg veel en maakte dat herfstachtige weer dat ik weer terugdacht aan vorige winter, die voor mij echt heel naar was. Deze winter gaat dat vast anders, maar dat moest ik mezelf wel even goed voorhouden.
Een video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) op

Gelukkig ook veel leuks. Een wandelingetje door Edam. Daar word ik altijd blij van. En nu het binnenseizoen weer is gestart mocht ik van mezelf bloemen kopen bij Sas, om extra van te genieten.
Ook leuk: Lotte en ik gingen samen op Geocachejacht. Een speurtochtwandeling in de buurt van Egmond, heerlijk buiten. Speuren en zoeken.Ook mooi: de dingen van de herfst. Ik hou van spinnewebben, behalve als ik ze niet doorheb en ik er met mijn gezicht in loop.


Ook leuk (zie je, toch best veel leuke dingen!)
Ik deed weer eens een poging tot een sneller loopje, dat was een tijd geleden en het was heel zwaar, maar het lukte. De 5km binnen 30 minuten!


Superlief: een envelop in de brievenbus met een handgemaakte kalender/boekje vol leuke dingen. Zo'n lieve dochter heb ik, die dat speciaal voor mij als verrassing in elkaar geknutseld had.Mooi takje en lekkere kat op schoot.Dinsdag was stom. Voor mij heel stom. Door omstandigheden belandde ik een uur te laat bij een klant, een hele groep, die op me zat te wachten. Ik moest daar nog huilen ook van de stress. Horror. Dat wil je natuurlijk niet. Professioneel en zakelijk, dat wil ik dan zijn. Het kostte me al mijn energie om er toch een goede dag van te maken (en gelukkig waren ze achteraf toch nog erg tevreden), maar ik had iets teveel gegeven. Had ook al een nacht zonder slaap gehad en daar kwam nog een slapeloze nacht achter aan. Dan voel je je meteen een stuk ellendiger. Ik tenminste wel.
Maar ja, zulke dingen gebeuren en zulke dagen zijn er ook. Niets aan te doen.


Het fijne is dat ze ook weer voorbij gaan en dat je uiteindelijk met een kat op schoot bij het haardvuur zit.
Genoeg nieuwe dagen om weer te plukken.

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more