Skip to main content

Isa's wedstrijd


Gisteren was 't hele gezin paraat bij Isa. Ze moest weer eens een wedstrijdje rijden en wij wilden wel heel graag weer eens kijken. De manege, dat is waar Isa de afgelopen jaren heel wat uren doorbrengt. Naast haar eigen paardje, is ze hier bij alle pony's en vriendinnen echt op haar plek. Ik weet niet precies wat ze allemaal doet naast het uurtje les, maar ze staat op zaterdag in de kantine, om zo af en toe extra te mogen rijden en ze hebben het vooral heel gezellig met elkaar. 


Het was al donker vrijdagavond en ik mocht niet flitsen. Met mijn Iso hoog en een lichtsterke lens is het toch gelukt wat foto's te maken. Fleur aan het voorlezen. De allereerste keer dat ik hoorde dat ze gingen voorlezen bij een open dag, dacht ik dat de kleintjes dan in de hooiberg zouden zitten en ze een boek over paarden ging voorlezen. Suf. Voorlezen is natuurlijk de proef oplezen. In geheimtaal voor mij.
Het was behoorlijk lang wachten, maar dat deden de pony's en ruiters heel geduldig.Even kletsen. Zo grappig om te zien dat Isa totaal geen zenuwen kent. Ik vind het al eng om zo'n beest even vast te houden. Die gaat dan stampen en briesen. En zij moet er dan ook nog moeilijke dingen op doen. Maar totaal ontspannen is ze. Een heerlijke eigenschap.
Best een beetje trots ben ik dan op haar. Hoe ze dat allemaal zo regelt en doet. Hoe ze bijvoorbeeld samen met een vriendin een wedstrijdjasje hebben gekocht. Ze hoeven toch nooit tegelijk een wedstrijd, dan kun je net zo goed samen doen.En daar ging ze. Ik heb er echt geen verstand van. Vond dat ze heel mooi en ontspannen reed.

En dat deed ze ook. Want ze werd nog derde ook! Met twee winstpunten. Knapperd he?
*trotse moeder*

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …