Skip to main content

Isa's wedstrijd


Gisteren was 't hele gezin paraat bij Isa. Ze moest weer eens een wedstrijdje rijden en wij wilden wel heel graag weer eens kijken. De manege, dat is waar Isa de afgelopen jaren heel wat uren doorbrengt. Naast haar eigen paardje, is ze hier bij alle pony's en vriendinnen echt op haar plek. Ik weet niet precies wat ze allemaal doet naast het uurtje les, maar ze staat op zaterdag in de kantine, om zo af en toe extra te mogen rijden en ze hebben het vooral heel gezellig met elkaar. 


Het was al donker vrijdagavond en ik mocht niet flitsen. Met mijn Iso hoog en een lichtsterke lens is het toch gelukt wat foto's te maken. Fleur aan het voorlezen. De allereerste keer dat ik hoorde dat ze gingen voorlezen bij een open dag, dacht ik dat de kleintjes dan in de hooiberg zouden zitten en ze een boek over paarden ging voorlezen. Suf. Voorlezen is natuurlijk de proef oplezen. In geheimtaal voor mij.
Het was behoorlijk lang wachten, maar dat deden de pony's en ruiters heel geduldig.Even kletsen. Zo grappig om te zien dat Isa totaal geen zenuwen kent. Ik vind het al eng om zo'n beest even vast te houden. Die gaat dan stampen en briesen. En zij moet er dan ook nog moeilijke dingen op doen. Maar totaal ontspannen is ze. Een heerlijke eigenschap.
Best een beetje trots ben ik dan op haar. Hoe ze dat allemaal zo regelt en doet. Hoe ze bijvoorbeeld samen met een vriendin een wedstrijdjasje hebben gekocht. Ze hoeven toch nooit tegelijk een wedstrijd, dan kun je net zo goed samen doen.En daar ging ze. Ik heb er echt geen verstand van. Vond dat ze heel mooi en ontspannen reed.

En dat deed ze ook. Want ze werd nog derde ook! Met twee winstpunten. Knapperd he?
*trotse moeder*

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more