Skip to main content

Isa's wedstrijd


Gisteren was 't hele gezin paraat bij Isa. Ze moest weer eens een wedstrijdje rijden en wij wilden wel heel graag weer eens kijken. De manege, dat is waar Isa de afgelopen jaren heel wat uren doorbrengt. Naast haar eigen paardje, is ze hier bij alle pony's en vriendinnen echt op haar plek. Ik weet niet precies wat ze allemaal doet naast het uurtje les, maar ze staat op zaterdag in de kantine, om zo af en toe extra te mogen rijden en ze hebben het vooral heel gezellig met elkaar. 


Het was al donker vrijdagavond en ik mocht niet flitsen. Met mijn Iso hoog en een lichtsterke lens is het toch gelukt wat foto's te maken. Fleur aan het voorlezen. De allereerste keer dat ik hoorde dat ze gingen voorlezen bij een open dag, dacht ik dat de kleintjes dan in de hooiberg zouden zitten en ze een boek over paarden ging voorlezen. Suf. Voorlezen is natuurlijk de proef oplezen. In geheimtaal voor mij.
Het was behoorlijk lang wachten, maar dat deden de pony's en ruiters heel geduldig.Even kletsen. Zo grappig om te zien dat Isa totaal geen zenuwen kent. Ik vind het al eng om zo'n beest even vast te houden. Die gaat dan stampen en briesen. En zij moet er dan ook nog moeilijke dingen op doen. Maar totaal ontspannen is ze. Een heerlijke eigenschap.
Best een beetje trots ben ik dan op haar. Hoe ze dat allemaal zo regelt en doet. Hoe ze bijvoorbeeld samen met een vriendin een wedstrijdjasje hebben gekocht. Ze hoeven toch nooit tegelijk een wedstrijd, dan kun je net zo goed samen doen.En daar ging ze. Ik heb er echt geen verstand van. Vond dat ze heel mooi en ontspannen reed.

En dat deed ze ook. Want ze werd nog derde ook! Met twee winstpunten. Knapperd he?
*trotse moeder*

Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more