Skip to main content

En toen kwam Sammy

Het was me het weekje wel. Met alle blijheid en moeheid van Warder Free State nog in mijn lijf, ging het gewone leven weer in volle vaart verder. Met een noodweer van heb ik me jou daar. Donkere wolken. Stortbuien. En natuurlijk ook de zon tussen de wolken.De geneugtes van het binnenleven komen weer in zicht. Met een tijdschriftje op het kleed. Kopje thee erbij. Snorrende kat.


Ondertussen had ik nog een actie. Joost had al heel lang tuinstoeltjes op het oog die vrienden ook hebben en die echt lekker zitten. Nergens meer te vinden. In het voorjaar kwam daar de enorme hoeveelheid Ikeastoeltjes, die allemaal een plekje vonden in de tuin. Maar die nog steeds niet zo lekker zaten. En nu was ik, op zoek naar een container om het kippenvoer rattenvrij te bewaren (dikke ratten gesignaleerd) zomaar tegen de allerlaatste vier stoeltjes in een bouwmarkt aan. Stevig afgeprijsd. Die nam ik mee. Dacht ik.

Maar mijn auto'tje is zo klein. Het paste niet. Terwijl een nieuwe regenbui losbarstte, stond ik met de vier gestapelde stoeltjes bij mijn open achterklep. No way. Via de achterdeur dan? Banken plat. Ook niet. Alleen via de voordeur leek het te lukken. Terwijl ik aan het stoeien was, kwam een oudere dame me helpen 'wacht eens, als je het nou zo om probeert'. En in de regen stonden we samen een half uur te stoeien. Want op een gegeven moment leek het dat de stoeltjes in de auto zaten, maar stond de versnellingspook klem en moesten we weer opnieuw beginnen. Maar het lukte. Het lukte! (zei Dora) en ik omhelsde de vriendelijke dame en reed blij verder de dag in.


Rocky was nog nietsvermoedend. Maar hij kreeg deze week een vriendinnetje.


Meet Sammy. Wat een dotje!


Zo lief! Zo pluizig. Rocky moet er nog weinig van hebben, maar meer dan blazen doet hij niet. Ik hoop dat ze snel vriendschap sluiten.

Zo gezellig, een kleintje in huis!


Niet alleen regen. Soms is daar echt wel de zon. Daar ga ik dan meteen even voor zitten.
Prachtige regenbogen ook.


Werkdag in Utrecht. Afgesloten met een slenterwandeling langs de grachten en een heerlijk etentje met bijkletsen met lieve vriendin.Goed dat ik weg was de hele dag. Het leven op het platteland maakte zich deze week namelijk extra kenbaar. Tijdens het vervangen van de oude elektriciteitskabel is het internet beschadigd. De afgelopen weken werd het al steeds trager en begin van de week was het op. Dat is wennen. Niet alleen geen internet, ook geen tv en telefoon. Zee├źn van tijd opeens ;).
Maar ook omslachtig werken. Nu had ik mijn computer weer, maar was er geen netwerk. Met telefoon als datapunt deden we wat we konden en na een paar dagen aanrommelen - door het week kunnen ze niet graven, hieronder in die plas is de schade ergens te vinden- was er een nooddraad voor Wifi.
En toen kwam er stroomstoring van een paar uur :). Sjonge. Buitengebied he.


Ik liet me niet kennen en ging lekker een stuk rennen. Het ging voor de verandering opeens heerlijk soepel en ontspannen, dwars door de volgende noodbuien in. Als je eenmaal 'door' bent, maakt het niet meer uit dat je drijfnat bent. Dat verkoelt juist lekker. Een heerlijke dikke 11 km gelopen. 


En alles compleet doorweekt!


Met de nooddraad Wifi, de elektriciteit weer gerepareerd (hoera, warme douche), genoot ik extra van dat wat ik meestal als vanzelfsprekend beschouw.


Het hield me bezig. Maar kijk: dat is juist goed. Mijn Uptheorie ondersteund. Je kunt beter gedurende de hele dag lekker actief zijn, dan de hele dag zitten en dan 's avonds als een gek gaan sporten.Tevreden ging ik dus een nieuw weekend in.


Stapel boeken (die ik vast weer deels ongelezen terug ga brengen, zoals altijd).


Lekker eten. Wijntje. Liefde van mijn leven.


En het nieuwe gezinslid Sammy, die vreugde brengt en zo gulzig is dat ze bijna in haar bakje gaat zitten.


En toen ik vanmorgen vroeg al de taxi uithing zag ik daar: blauw lucht! De oudste wijsheid: na regen komt zonneschijn!


Comments

Sandra said…
Wat een dotje is Sammy! En ook heel mooie foto's van hollandse luchten! Fijn weekend!
Anita said…
Ben wel benieuwd naar je lekkere stoelen. Fotootje nog van je lekkere stoelen??

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more