Skip to main content

En toen kwam Sammy

Het was me het weekje wel. Met alle blijheid en moeheid van Warder Free State nog in mijn lijf, ging het gewone leven weer in volle vaart verder. Met een noodweer van heb ik me jou daar. Donkere wolken. Stortbuien. En natuurlijk ook de zon tussen de wolken.De geneugtes van het binnenleven komen weer in zicht. Met een tijdschriftje op het kleed. Kopje thee erbij. Snorrende kat.


Ondertussen had ik nog een actie. Joost had al heel lang tuinstoeltjes op het oog die vrienden ook hebben en die echt lekker zitten. Nergens meer te vinden. In het voorjaar kwam daar de enorme hoeveelheid Ikeastoeltjes, die allemaal een plekje vonden in de tuin. Maar die nog steeds niet zo lekker zaten. En nu was ik, op zoek naar een container om het kippenvoer rattenvrij te bewaren (dikke ratten gesignaleerd) zomaar tegen de allerlaatste vier stoeltjes in een bouwmarkt aan. Stevig afgeprijsd. Die nam ik mee. Dacht ik.

Maar mijn auto'tje is zo klein. Het paste niet. Terwijl een nieuwe regenbui losbarstte, stond ik met de vier gestapelde stoeltjes bij mijn open achterklep. No way. Via de achterdeur dan? Banken plat. Ook niet. Alleen via de voordeur leek het te lukken. Terwijl ik aan het stoeien was, kwam een oudere dame me helpen 'wacht eens, als je het nou zo om probeert'. En in de regen stonden we samen een half uur te stoeien. Want op een gegeven moment leek het dat de stoeltjes in de auto zaten, maar stond de versnellingspook klem en moesten we weer opnieuw beginnen. Maar het lukte. Het lukte! (zei Dora) en ik omhelsde de vriendelijke dame en reed blij verder de dag in.


Rocky was nog nietsvermoedend. Maar hij kreeg deze week een vriendinnetje.


Meet Sammy. Wat een dotje!


Zo lief! Zo pluizig. Rocky moet er nog weinig van hebben, maar meer dan blazen doet hij niet. Ik hoop dat ze snel vriendschap sluiten.

Zo gezellig, een kleintje in huis!


Niet alleen regen. Soms is daar echt wel de zon. Daar ga ik dan meteen even voor zitten.
Prachtige regenbogen ook.


Werkdag in Utrecht. Afgesloten met een slenterwandeling langs de grachten en een heerlijk etentje met bijkletsen met lieve vriendin.Goed dat ik weg was de hele dag. Het leven op het platteland maakte zich deze week namelijk extra kenbaar. Tijdens het vervangen van de oude elektriciteitskabel is het internet beschadigd. De afgelopen weken werd het al steeds trager en begin van de week was het op. Dat is wennen. Niet alleen geen internet, ook geen tv en telefoon. Zee├źn van tijd opeens ;).
Maar ook omslachtig werken. Nu had ik mijn computer weer, maar was er geen netwerk. Met telefoon als datapunt deden we wat we konden en na een paar dagen aanrommelen - door het week kunnen ze niet graven, hieronder in die plas is de schade ergens te vinden- was er een nooddraad voor Wifi.
En toen kwam er stroomstoring van een paar uur :). Sjonge. Buitengebied he.


Ik liet me niet kennen en ging lekker een stuk rennen. Het ging voor de verandering opeens heerlijk soepel en ontspannen, dwars door de volgende noodbuien in. Als je eenmaal 'door' bent, maakt het niet meer uit dat je drijfnat bent. Dat verkoelt juist lekker. Een heerlijke dikke 11 km gelopen. 


En alles compleet doorweekt!


Met de nooddraad Wifi, de elektriciteit weer gerepareerd (hoera, warme douche), genoot ik extra van dat wat ik meestal als vanzelfsprekend beschouw.


Het hield me bezig. Maar kijk: dat is juist goed. Mijn Uptheorie ondersteund. Je kunt beter gedurende de hele dag lekker actief zijn, dan de hele dag zitten en dan 's avonds als een gek gaan sporten.Tevreden ging ik dus een nieuw weekend in.


Stapel boeken (die ik vast weer deels ongelezen terug ga brengen, zoals altijd).


Lekker eten. Wijntje. Liefde van mijn leven.


En het nieuwe gezinslid Sammy, die vreugde brengt en zo gulzig is dat ze bijna in haar bakje gaat zitten.


En toen ik vanmorgen vroeg al de taxi uithing zag ik daar: blauw lucht! De oudste wijsheid: na regen komt zonneschijn!


Comments

Sandra said…
Wat een dotje is Sammy! En ook heel mooie foto's van hollandse luchten! Fijn weekend!
Anita said…
Ben wel benieuwd naar je lekkere stoelen. Fotootje nog van je lekkere stoelen??

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more