Skip to main content

Een viool voor Lotte


Vandaag was heel bijzonder voor Lotte. Ze kreeg van Frank zijn oude viool. Al 30 jaar niet op gespeeld en binnenkort is Lotte groot genoeg voor dit formaat. Wow. Zo gaaf!


Er waren meer redenen om af te reizen naar Friesland, want onze lieve vrienden waren ook verhuisd. Ze hebben afscheid genomen van hun paradijs in de natuur en een prachtig appartement in de stad gevonden. Knopen doorgehakt en keuzes gemaakt. Ontzettend gaaf en stoer. En zo'n mooie nieuwe plek.


Meteen al helemaal sfeervol ingericht en met geweldig uitzicht.Als bedankje hadden Lotte en Joost heerlijke lunch geregeld die we met bubbels dronken op het prachtige dakterras. In het zonnetje, tussen de potten met bloemen, uitzicht op een kerktorentje, heerlijk bijkletsen en lekker eten. Fijn is dat.


Daarna de stad even in voor een rondwandeling. Friesland is prachtig en Leeuwarden is zo'n leuke stad.


Frank liet ons 'zijn' musea zien, in vogelvlucht, we komen terug om er meer tijd aan te besteden en alles rustig te bekijken.

Maar het neefje van de Airstream moest natuurlijk bewonderd worden.
Ik zag een regenboog.
Prachtig uitgelicht.


Mooi.
Het schaaltje van 20 miljoen.


Dat gaat leven met de verhalen van Frank erbij. Zo heerlijk, iemand met passie voor de kunst en zo ontzettend veel kennis van alles.
Ook nog 'zijn' andere museum.


Over onze plek, ons dorp, niet later, maar nu. Want later is allang begonnen.

Comments

pieke said…
Leuk!

mijn lieve zusje woont met haar friese man en pasgeboren dochter in Leeuwarden, 2 uur rijden hier vandaan, maar vanmiddag gaan we toevallig weer. Het Fries museum is bij onze bezoeken vaste prik, heel leuk daar!

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more