Skip to main content

De laatste zomerdagen


21 september is de zomer voorbij en begint de herfst weer. De weken met het mooie licht komen eraan. Met kastanjes en bokbier. Haardvuur en paddestoelen. Gekleurd blad aan de bomen.

Na het eten lopen Joost en ik een stukje door de polder. Over de mooie dijk.

Later in de week stop ik op de weg terug naar huis voor een wandelingetje. Even uitwaaien tussen het racen door.


De zon gaat mooi onder.


Lekker weekendeten.


Roze in de lucht in de avond.


En roze in de vroege ochtend.


Heel fijn: we hebben de hulp weer gevraagd te komen. Na twee jaar zelf doen is dat extra luxe. Zo'n schoon huis. En dat duurde toch zeker een uur.


Deze drie bonen komen uit de moestuin.


De herfst sluipt Edam binnen.


Op avontuur. Roadtrip naar Friesland.


Lotte had een tekening gemaakt, zodat ze de viool niet konden vergeten.


En zondag was de morgen zo mooi, dat ik opstond en een stiekem plannetje uit ging voeren.


Vorig jaar was ik ziek tijdens de Damloop, maar wilde het toch proberen en stapte ik na 5 km uit. De echte wedstrijd zou later komen, bij de Halve van Amsterdam. Die liep ik weliswaar uit, maar ik had er echt geen plezier in. Op de een of andere manier fok ik mezelf bij wedstrijden kennelijk zo op, dat het niet lekker wil. Weet niet wat het is, want ik probeer gewoon zen te doen en relaxed te relativeren. Het is geen rocket science ofzo, dat lopen van mij, ik ben maar traag, hoef ook niets te verbeteren, maar de laatste keren bij wedstrijden ging het toch iedere keer mis. De raadsels van de menselijke geest. Of gewoon pech, dat kan natuurlijk ook. Ik besloot echter een jaartje geen wedstrijden te doen en alleen voor de leuk en de lekker te lopen. En dat deed ik deze zondagochtend dus ook. Vroeg. De zon was net op. Heerlijk loopweer was het, fris, een paar spettertjes zelfs, bewolkt, niet te harde wind. En ik liep zo ontspannen en blij. Steeds 1200 meter hardlopen, 300 meter wandelen. Erg ontspannen, het kostte amper moeite. Pas bij de 13km voelde ik een beetje vermoeidheid opkomen en was het geen 'klein ommetje' meer. Maar toen was ik er ook bijna en kon ik het tempo makkelijk volhouden en de laatste kilometer zelfs nog het snelste doen in 6.06 minuten.

Daarna was ik blij. 16,1 km in de pocket, zonder stress, met de adrenalinekick van een fijne loop.


Kon ik in de middag met een gerust hart genieten van de gezelligheid en aanmoedigen! Want het is en blijft een feest, die Damloop!


En zo ging er weer een week voorbij.....


Comments

Anonymous said…
Nee, dit jaar de herfst begint op 23 september. Precies om te zijn naar 10:20 ! :)
Ella

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …