Skip to main content

Byebye September


De laatste dag van september alweer. De dagen zijn al zoveel korter. Het is een beetje een rare tijd. Met de nare winter van afgelopen jaar in mijn achterhoofd heb ik voor dit jaar voorzorgsmaatregelen genomen. Een paar keer naar de zon. Binnenkort al. Verder probeer ik te doen wat me al een tijd goed bevalt. Veel bewegen, veel naar buiten, mijn energie wat beter proberen te verdelen. En er niet teveel mee bezig zijn. Dat laatste is lastig, want door er bewust niet teveel mee bezig te zijn, ben je er natuurlijk toch mee bezig. De geest is een raar ding. De afgelopen weken merkte ik een paar keer zo'n zware stemming. Maar hee, het regende de hele tijd. Iedereen was er chagrijnig en moe van. Niets bijzonders toch. Dit jaar komt 't vast goed. Binnenkort al lekker naar de zon.
Maar met die gedachten ben ik natuurlijk toch meer dan goed is bezig met 'wat als'. Nou ja, niets aan te doen, is ook niet aan te ontkomen. We'll cross that bridge when we come to it.

Maar zoveel mogelijk bij de dag en kijken naar het moois. Daar ben ik gelukkig al behoorlijk in geoefend ;).


Een mooie zonsopkomst. Met al die prachtige dagen van de afgelopen tijd, lijkt die stomme regen weer verleden tijd.


Mijn Up was zoek. Het is ook maar zo'n klein dingetje. Hij was uit mijn broekzak gevallen. Denk ik. Ben overal geweest waar ik dacht dat het gebeurd kon zijn. Maar helaas. Ik heb een nieuwe aangeschaft, vind het zo leuk. Merk ook dat ik met deze kortere dagen die 10.000 niet meer met gemak haal. Zeker op werkdagen kom ik maar tot de 6000-8000. Goed om te weten. Kijken of ik er wat aan kan doen.


Na het werk kijken bij Isa die een hele gave les met Moon krijgt.


Wandelingetje tijdens de vioolles van Lotte. In de regen, maar ik wil er toch even uit. En het is prachtig buiten. Die wolken zijn imposant.Eten met vriendinnen. Gezellig. Altijd goed!Mooie mistige ochtenden. De natuur is voor mij toch wel een terugkomend iets om blij van te worden.
Steeds meer blad in de tuin.


Lottes kalender, lieverd.


Ze zoeken elkaar steeds meer op. Nog steeds geen overduidelijke liefde. Maar dat komt misschien nog.


Avondlicht. Zo mooi.


Ik gaf mezelf het boek Shoot cadeau, van www.zilverblauw.nl. Erg leuk. Niet heel veel nieuws qua theorie, maar prachtig vormgegeven en met hele mooie foto's. Altijd goed om terug te komen bij de dingen die je graag doet. Ik pakte direct mijn camera ook weer vaker bij.Veel regen betekent ook veel mooie wolken.Voor een kantoordag nog een wandeling maken in het Amstelpark. Het was maar 25 minuutjes, maar het scheelt zoveel. Nu voelde de dag een beetje als vakantie.


Wandelingetjes in Edam.Bij Lotte in de klas zijn ze met een gaaf project bezig. De waterwolf.


Ik maakte van de gelegenheid gebruik om de zolder op te ruimen. In de zes jaar dat we hier wonen was dat er nog steeds niet goed van gekomen. Het is zo'n fijne plek.


Mijn scraps. Wat waren ze klein he?


Foto's van de zwangerschap van Lotte. Ik was hier geloof ik 37 weken. Wat bijzonder was dat toch, een kind in mijn buik.


Nog wat details. Een oud schilderij, een kopie van het bruggetje van Monet, ooit gemaakt tijdens schilderles in mijn studententijd. Eindelijk ingelijst.De achterkant van de opgeruimde ruimte: achter de kast staan alle dozen/spullen die ik nog moet uitzoeken, niet weg wilde gooien. Nog best een bende. Dat gaat nog een dagje kosten. Misschien over zes jaar ofzo?


Ik ben moe deze weken. Paar nachten slecht geslapen, maar ook gewoon vermoeid. Waar ik andere jaren probeerde me erover heen te zetten, gooi ik het nu eens over een andere boeg. Wel lekker bewegen, want in the end voel ik me daar altijd een stuk beter door, maar 'find what feels good'. En dat was op een vrijdagmiddag een lekkere fietstocht in plaats van hardlopen.


Pareltjes.


Deze vind ik zo leuk. Mijn grote dochter. Een beauty is het, die het leven volop leeft. Ik ben hartstikke trots op haar!


#goedemorgen


Met mijn camera maakte ik mooie foto's. Maar deze met mijn Iphone vind ik zelf zo bijzonder.Het was een schitterende zondagochtend.Zondagmiddag: klaar met rondje hardlopen.


Het ontwerp voor de waterwolf. Alle kinderen maakten een eigen ontwerp en een kunstenaar voegde allerlei elementen uit die ontwerpen samen in dit eindontwerp. Design 2.0. Geweldig!Laat oktober maar beginnen!

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more