Skip to main content

Byebye September


De laatste dag van september alweer. De dagen zijn al zoveel korter. Het is een beetje een rare tijd. Met de nare winter van afgelopen jaar in mijn achterhoofd heb ik voor dit jaar voorzorgsmaatregelen genomen. Een paar keer naar de zon. Binnenkort al. Verder probeer ik te doen wat me al een tijd goed bevalt. Veel bewegen, veel naar buiten, mijn energie wat beter proberen te verdelen. En er niet teveel mee bezig zijn. Dat laatste is lastig, want door er bewust niet teveel mee bezig te zijn, ben je er natuurlijk toch mee bezig. De geest is een raar ding. De afgelopen weken merkte ik een paar keer zo'n zware stemming. Maar hee, het regende de hele tijd. Iedereen was er chagrijnig en moe van. Niets bijzonders toch. Dit jaar komt 't vast goed. Binnenkort al lekker naar de zon.
Maar met die gedachten ben ik natuurlijk toch meer dan goed is bezig met 'wat als'. Nou ja, niets aan te doen, is ook niet aan te ontkomen. We'll cross that bridge when we come to it.

Maar zoveel mogelijk bij de dag en kijken naar het moois. Daar ben ik gelukkig al behoorlijk in geoefend ;).


Een mooie zonsopkomst. Met al die prachtige dagen van de afgelopen tijd, lijkt die stomme regen weer verleden tijd.


Mijn Up was zoek. Het is ook maar zo'n klein dingetje. Hij was uit mijn broekzak gevallen. Denk ik. Ben overal geweest waar ik dacht dat het gebeurd kon zijn. Maar helaas. Ik heb een nieuwe aangeschaft, vind het zo leuk. Merk ook dat ik met deze kortere dagen die 10.000 niet meer met gemak haal. Zeker op werkdagen kom ik maar tot de 6000-8000. Goed om te weten. Kijken of ik er wat aan kan doen.


Na het werk kijken bij Isa die een hele gave les met Moon krijgt.


Wandelingetje tijdens de vioolles van Lotte. In de regen, maar ik wil er toch even uit. En het is prachtig buiten. Die wolken zijn imposant.Eten met vriendinnen. Gezellig. Altijd goed!Mooie mistige ochtenden. De natuur is voor mij toch wel een terugkomend iets om blij van te worden.
Steeds meer blad in de tuin.


Lottes kalender, lieverd.


Ze zoeken elkaar steeds meer op. Nog steeds geen overduidelijke liefde. Maar dat komt misschien nog.


Avondlicht. Zo mooi.


Ik gaf mezelf het boek Shoot cadeau, van www.zilverblauw.nl. Erg leuk. Niet heel veel nieuws qua theorie, maar prachtig vormgegeven en met hele mooie foto's. Altijd goed om terug te komen bij de dingen die je graag doet. Ik pakte direct mijn camera ook weer vaker bij.Veel regen betekent ook veel mooie wolken.Voor een kantoordag nog een wandeling maken in het Amstelpark. Het was maar 25 minuutjes, maar het scheelt zoveel. Nu voelde de dag een beetje als vakantie.


Wandelingetjes in Edam.Bij Lotte in de klas zijn ze met een gaaf project bezig. De waterwolf.


Ik maakte van de gelegenheid gebruik om de zolder op te ruimen. In de zes jaar dat we hier wonen was dat er nog steeds niet goed van gekomen. Het is zo'n fijne plek.


Mijn scraps. Wat waren ze klein he?


Foto's van de zwangerschap van Lotte. Ik was hier geloof ik 37 weken. Wat bijzonder was dat toch, een kind in mijn buik.


Nog wat details. Een oud schilderij, een kopie van het bruggetje van Monet, ooit gemaakt tijdens schilderles in mijn studententijd. Eindelijk ingelijst.De achterkant van de opgeruimde ruimte: achter de kast staan alle dozen/spullen die ik nog moet uitzoeken, niet weg wilde gooien. Nog best een bende. Dat gaat nog een dagje kosten. Misschien over zes jaar ofzo?


Ik ben moe deze weken. Paar nachten slecht geslapen, maar ook gewoon vermoeid. Waar ik andere jaren probeerde me erover heen te zetten, gooi ik het nu eens over een andere boeg. Wel lekker bewegen, want in the end voel ik me daar altijd een stuk beter door, maar 'find what feels good'. En dat was op een vrijdagmiddag een lekkere fietstocht in plaats van hardlopen.


Pareltjes.


Deze vind ik zo leuk. Mijn grote dochter. Een beauty is het, die het leven volop leeft. Ik ben hartstikke trots op haar!


#goedemorgen


Met mijn camera maakte ik mooie foto's. Maar deze met mijn Iphone vind ik zelf zo bijzonder.Het was een schitterende zondagochtend.Zondagmiddag: klaar met rondje hardlopen.


Het ontwerp voor de waterwolf. Alle kinderen maakten een eigen ontwerp en een kunstenaar voegde allerlei elementen uit die ontwerpen samen in dit eindontwerp. Design 2.0. Geweldig!Laat oktober maar beginnen!

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …