Skip to main content

Byebye September


De laatste dag van september alweer. De dagen zijn al zoveel korter. Het is een beetje een rare tijd. Met de nare winter van afgelopen jaar in mijn achterhoofd heb ik voor dit jaar voorzorgsmaatregelen genomen. Een paar keer naar de zon. Binnenkort al. Verder probeer ik te doen wat me al een tijd goed bevalt. Veel bewegen, veel naar buiten, mijn energie wat beter proberen te verdelen. En er niet teveel mee bezig zijn. Dat laatste is lastig, want door er bewust niet teveel mee bezig te zijn, ben je er natuurlijk toch mee bezig. De geest is een raar ding. De afgelopen weken merkte ik een paar keer zo'n zware stemming. Maar hee, het regende de hele tijd. Iedereen was er chagrijnig en moe van. Niets bijzonders toch. Dit jaar komt 't vast goed. Binnenkort al lekker naar de zon.
Maar met die gedachten ben ik natuurlijk toch meer dan goed is bezig met 'wat als'. Nou ja, niets aan te doen, is ook niet aan te ontkomen. We'll cross that bridge when we come to it.

Maar zoveel mogelijk bij de dag en kijken naar het moois. Daar ben ik gelukkig al behoorlijk in geoefend ;).


Een mooie zonsopkomst. Met al die prachtige dagen van de afgelopen tijd, lijkt die stomme regen weer verleden tijd.


Mijn Up was zoek. Het is ook maar zo'n klein dingetje. Hij was uit mijn broekzak gevallen. Denk ik. Ben overal geweest waar ik dacht dat het gebeurd kon zijn. Maar helaas. Ik heb een nieuwe aangeschaft, vind het zo leuk. Merk ook dat ik met deze kortere dagen die 10.000 niet meer met gemak haal. Zeker op werkdagen kom ik maar tot de 6000-8000. Goed om te weten. Kijken of ik er wat aan kan doen.


Na het werk kijken bij Isa die een hele gave les met Moon krijgt.


Wandelingetje tijdens de vioolles van Lotte. In de regen, maar ik wil er toch even uit. En het is prachtig buiten. Die wolken zijn imposant.Eten met vriendinnen. Gezellig. Altijd goed!Mooie mistige ochtenden. De natuur is voor mij toch wel een terugkomend iets om blij van te worden.
Steeds meer blad in de tuin.


Lottes kalender, lieverd.


Ze zoeken elkaar steeds meer op. Nog steeds geen overduidelijke liefde. Maar dat komt misschien nog.


Avondlicht. Zo mooi.


Ik gaf mezelf het boek Shoot cadeau, van www.zilverblauw.nl. Erg leuk. Niet heel veel nieuws qua theorie, maar prachtig vormgegeven en met hele mooie foto's. Altijd goed om terug te komen bij de dingen die je graag doet. Ik pakte direct mijn camera ook weer vaker bij.Veel regen betekent ook veel mooie wolken.Voor een kantoordag nog een wandeling maken in het Amstelpark. Het was maar 25 minuutjes, maar het scheelt zoveel. Nu voelde de dag een beetje als vakantie.


Wandelingetjes in Edam.Bij Lotte in de klas zijn ze met een gaaf project bezig. De waterwolf.


Ik maakte van de gelegenheid gebruik om de zolder op te ruimen. In de zes jaar dat we hier wonen was dat er nog steeds niet goed van gekomen. Het is zo'n fijne plek.


Mijn scraps. Wat waren ze klein he?


Foto's van de zwangerschap van Lotte. Ik was hier geloof ik 37 weken. Wat bijzonder was dat toch, een kind in mijn buik.


Nog wat details. Een oud schilderij, een kopie van het bruggetje van Monet, ooit gemaakt tijdens schilderles in mijn studententijd. Eindelijk ingelijst.De achterkant van de opgeruimde ruimte: achter de kast staan alle dozen/spullen die ik nog moet uitzoeken, niet weg wilde gooien. Nog best een bende. Dat gaat nog een dagje kosten. Misschien over zes jaar ofzo?


Ik ben moe deze weken. Paar nachten slecht geslapen, maar ook gewoon vermoeid. Waar ik andere jaren probeerde me erover heen te zetten, gooi ik het nu eens over een andere boeg. Wel lekker bewegen, want in the end voel ik me daar altijd een stuk beter door, maar 'find what feels good'. En dat was op een vrijdagmiddag een lekkere fietstocht in plaats van hardlopen.


Pareltjes.


Deze vind ik zo leuk. Mijn grote dochter. Een beauty is het, die het leven volop leeft. Ik ben hartstikke trots op haar!


#goedemorgen


Met mijn camera maakte ik mooie foto's. Maar deze met mijn Iphone vind ik zelf zo bijzonder.Het was een schitterende zondagochtend.Zondagmiddag: klaar met rondje hardlopen.


Het ontwerp voor de waterwolf. Alle kinderen maakten een eigen ontwerp en een kunstenaar voegde allerlei elementen uit die ontwerpen samen in dit eindontwerp. Design 2.0. Geweldig!Laat oktober maar beginnen!

Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more