Skip to main content

#WFS2015 deel 1: Voorbereidingen en Beach Party


Al weken waren we aan het voorbereiden, of beter gezegd, het hele afgelopen jaar stond in het teken van het verbeteren en perfectioneren van de Camping. En dat alles voor het allerleukste weekend van het jaar: WFS. De vierde editie alweer. En echt, het was 'where the magic happens'.

Het begon al met het geweldige weer. De hele week regen, storm en onweer en tegen het weekend knapte het op. Vrijdagavond konden we vast proefdraaien, zaterdagochtend vroeg leek het er even op dat er die avond behoorlijke onweersbuien zouden komen en zorgden Joost en ik voor Plan B. Je zou bijna gaan hopen dat het zou gaan regenen.


Voorbereiden bestaat uit de eerste tenten vast opzetten, de grootste lading lichtjes ophangen in jaren, aardappels pofgereed maken, het veld nog eens maaien en harken. Zwembad testen, bar in orde maken, boodschappen doen, elkaar alvast voorpretfoto's sturen (en daar heel veel trek van krijgen..) en steeds meer zin krijgen in het evenement van het jaar.


En daar kwamen in het begin van de middag de eerste tenten en brak de zon door.Het was echt perfect weer voor de Beach Party. En dat is uitzonderlijk, want het aantal warme en vrijwel windstille dagen per jaar is op twee handen te tellen. Dit was misschien wel de allermooiste dag. Knaloranje zwemvesten reflecteerden in een spiegelglad IJsselmeer. Wat bootjes in de verte, maar de snelste en stoerste boot voer bij ons strand, met waterski's, een banaan en een wakeboard erachter.


Het was een ingewikkelde rijconstructie, want iedereen wilde het allerliefst de volgende zijn voor de adrenalinekick. Kneiterhard over het water. Wind in je haren, achtbaangevoel in je buik. Genieten!


Op het strandje was het gezellig, steeds meer vrienden klommen de dijk over en de eerste biertjes en glaasjes rose smaakten voortreffelijk.
Wat een perfect begin van het campingweekend!


Comments

ziet er helemaal professioneel uit! Leuk, ik ben benieuwd naar de rest van het weekend!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…