Skip to main content

#WFS2015 deel 1: Voorbereidingen en Beach Party


Al weken waren we aan het voorbereiden, of beter gezegd, het hele afgelopen jaar stond in het teken van het verbeteren en perfectioneren van de Camping. En dat alles voor het allerleukste weekend van het jaar: WFS. De vierde editie alweer. En echt, het was 'where the magic happens'.

Het begon al met het geweldige weer. De hele week regen, storm en onweer en tegen het weekend knapte het op. Vrijdagavond konden we vast proefdraaien, zaterdagochtend vroeg leek het er even op dat er die avond behoorlijke onweersbuien zouden komen en zorgden Joost en ik voor Plan B. Je zou bijna gaan hopen dat het zou gaan regenen.


Voorbereiden bestaat uit de eerste tenten vast opzetten, de grootste lading lichtjes ophangen in jaren, aardappels pofgereed maken, het veld nog eens maaien en harken. Zwembad testen, bar in orde maken, boodschappen doen, elkaar alvast voorpretfoto's sturen (en daar heel veel trek van krijgen..) en steeds meer zin krijgen in het evenement van het jaar.


En daar kwamen in het begin van de middag de eerste tenten en brak de zon door.Het was echt perfect weer voor de Beach Party. En dat is uitzonderlijk, want het aantal warme en vrijwel windstille dagen per jaar is op twee handen te tellen. Dit was misschien wel de allermooiste dag. Knaloranje zwemvesten reflecteerden in een spiegelglad IJsselmeer. Wat bootjes in de verte, maar de snelste en stoerste boot voer bij ons strand, met waterski's, een banaan en een wakeboard erachter.


Het was een ingewikkelde rijconstructie, want iedereen wilde het allerliefst de volgende zijn voor de adrenalinekick. Kneiterhard over het water. Wind in je haren, achtbaangevoel in je buik. Genieten!


Op het strandje was het gezellig, steeds meer vrienden klommen de dijk over en de eerste biertjes en glaasjes rose smaakten voortreffelijk.
Wat een perfect begin van het campingweekend!


Comments

ziet er helemaal professioneel uit! Leuk, ik ben benieuwd naar de rest van het weekend!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more