Skip to main content

Week 2: Bagni San Filipo

Het Italiaanse leven. Lunchen met stokbroodje Caprese. Maar dan met echte buffelmozzarella, de lekkerste tomaten en zulke smaakvolle basilicum. Het eten smaakt hier zo lekker! En het wijntje erbij ook. Maar we hebben niet alleen gegeten hoor, dankzij een tip van Ingrid die dit gebied beterkent, gingen we naar Bagni San Filipo. Natuurlijke bronnen.


Maar wacht even, eerst nog even dit. De katjes bij ons huis. Er liepen wel een stuk of 10 jonge katjes rond.


Deze sjieke dame was de enige die niet zo schuw was. 


Lief he? Maar nu terug naar de rit naar de baden. Door het prachtige Umbrische land.


Om de haverklap struikel je over mooie plekken en ook dit gave kasteel, helemaal boven op een heuvel was een gelukje.Kun je je voorstellen hoe dat in de Middeleeuwen hier was?


Echt afkoelen lukte niet in de baden, dit plaatsje ligt boven op een vulkanische bron en overal stroomt er water van zo'n 40 graden uit de grond. Door het kalkrijke water zijn er allemaal poelen ontstaan en een prachtige witte wand. Net Pammukale in Turkije, maar daar was het zo'n 30 jaar geleden al megadruk en hier was het heerlijk rustig. Heerlijk gebadderd en langs de waterstroom een heel eind gelopen. Prachtig!


Comments

soort van Yellowstone met de witte stenen (zout?)
jojoco said…
Laetitia, kalk is het, het water is zo kalkrijk, dat daardoor al die baden en witte muren zijn ontstaan. Gaaf he?

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more