Skip to main content

Week 1: in de Mulino - Piana Crixia
De eerste week huurden we een oude watermolen, op de grens van Ligurië en de Piemonte, in het Noorden van Italië. Een streek die nog niet zo toeristisch is, maar wel enorm mooi. Een prachtige plek aan de rand van een natuurgebied, een half uur van de kust vandaan.

Ultiem vakantiegevoel: een hele stapel tijdschriften. Joost had ze dit jaar gehaald en kwam met een enorme verrassingstas vol bladerplezier.

Dé attractie van het dorp: een paddestoel, of gekke piemel, zoals wij 'm noemden.Auto had nieuwe banden nodig. We hoorden een raar geluid rechtsachter onderweg. En gelukkig viel het mee. Versnelde slijtage door de hete wegen had voor 'cubben' gezorgd. Gelukkig kon een Italiaanse garage uitstekend helpen.Wat een prachtige plek! In de hele vroege ochtenden als het nog net geen dertig graden was, ging ik vaak op pad, wandelen en hardlopen een beetje gecombineerd, in de schitterende omgeving. Thuis kon ik dan nog rustig bijkomen en zwemmen en nog meer bijkomen voor de rest van de familie wakker werd.Wow, ik bleef maar kijken naar Isa deze vakantie. Ze werd gek van me. Maar ze is opeens zo groot. Haar haar is zo gaan krullen, haar ogen zijn zo mooi donker, ze is bijna langer dan ik. Wat een prachtig kind heb ik gemaakt *insert grijnzende smile*.Zo leuk, we kwamen bij een locale trattoria terecht, die al jaren hetzelfde menu heeft. Je kunt steeds kiezen tussen twee heerlijkheden. Die ravioli. Voortreffelijk! Alles versgemaakt. Het hoofdgerecht was ok, maar de tiramisu toe was ook weer onovertroffen. Zo leuk om op die gekke plekjes uit te komen.

Discozwemmen in de avond.Isa kookte. Lotte hielp mee.Geweldige pastasalade.Ja, dan mag je best trots kijken. Het was zalig! Dank je wel!Zicht op de Mulino, tijdens een van de ochtendwandelingen.Lotte zorgde voor de all inclusive luxe!

Comments

Dat over je dochter... dat had ik dus goed gezien :) En natuurlijk mag jij dat zeggen. Soms doen hormonen dus wel hun best ;)

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more