Skip to main content

Terugkijken op de afgelopen week

Wat was het weer een leuke week. Even terugkijken via mijn Iphonefoto's.

Zondag met Lot op pad. Wandelingetje door Mooi Edam.


En daarna met de bus naar Amsterdam, even kijken bij Sail.Wat een drukte en een gezelligheid. Gaaf ook die boten allemaal. En deze schoolbusfoodtruck dan. Cool!


Veel mooie boten.

Maar na een uurtje of twee vonden we het wel welletjes en namen we de tram naar het centrum. Bij het Amsterdam Museum lunchten we met appeltaart. We hadden niet veel tijd, maar met een museumjaarkaart kun je ook voor een uurtje even snel naar binnen. En we vielen met onze neus in de boter, ze vroegen of we het leuk vonden een rondleiding te krijgen. We waren de enige en een hele aardige mevrouw leidde ons langs de mooie plekjes van dit oude weeshuis en vertelde er heel veel over. Helemaal leuk was het toen een andere dame zich aansloot, die hier vroeger drie weken had gewoond toen haar moeder ziek was. Dat is pas echt geschiedenis in levende lijve.Op de terugweg pikten we nog net een stukje van de SailOut mee. Gaaf hoor!


Lotte in het museum, rijdend in een witkar. Een elektrische deelauto. Toen nooit een hit geworden....


Echt zomers zondagavondeten.


Het was bijzonder weer afgelopen week. Storm en donder en regen en bliksem en af en toe opeens weer opklaringen en stralende luchten.

Ik kan er zo van genieten. En het is iedere dag anders. Ok, ik geef toe, zo'n hele regendag maakt me flink chagrijnig en er zullen er vast nog veel volgen. Maar ik steek mijn kop nog even in het zand.
De kippen vinden elkaar weer aardig. Raar hoe dat gaat in zo'n toom.


Nog een bui op komst.En precies voor aankomend weekend is het weer stralend. Wat een bofkonten zijn we toch.Nog even en deze kunnen we plukken. Dan hoef ik niet alleen de dag te plukken, maar mooie ronde verse peren.


Een bloemetje tot slot. Fijne dag allemaal. Maak er wat moois van. Kijk om je heen. Er is altijd wel iets om van te genieten.

Comments

Dorien H said…
Mooie foto's
Ik geniet een beetje mee...

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …