Skip to main content

Terugkijken op de afgelopen week

Wat was het weer een leuke week. Even terugkijken via mijn Iphonefoto's.

Zondag met Lot op pad. Wandelingetje door Mooi Edam.


En daarna met de bus naar Amsterdam, even kijken bij Sail.Wat een drukte en een gezelligheid. Gaaf ook die boten allemaal. En deze schoolbusfoodtruck dan. Cool!


Veel mooie boten.

Maar na een uurtje of twee vonden we het wel welletjes en namen we de tram naar het centrum. Bij het Amsterdam Museum lunchten we met appeltaart. We hadden niet veel tijd, maar met een museumjaarkaart kun je ook voor een uurtje even snel naar binnen. En we vielen met onze neus in de boter, ze vroegen of we het leuk vonden een rondleiding te krijgen. We waren de enige en een hele aardige mevrouw leidde ons langs de mooie plekjes van dit oude weeshuis en vertelde er heel veel over. Helemaal leuk was het toen een andere dame zich aansloot, die hier vroeger drie weken had gewoond toen haar moeder ziek was. Dat is pas echt geschiedenis in levende lijve.Op de terugweg pikten we nog net een stukje van de SailOut mee. Gaaf hoor!


Lotte in het museum, rijdend in een witkar. Een elektrische deelauto. Toen nooit een hit geworden....


Echt zomers zondagavondeten.


Het was bijzonder weer afgelopen week. Storm en donder en regen en bliksem en af en toe opeens weer opklaringen en stralende luchten.

Ik kan er zo van genieten. En het is iedere dag anders. Ok, ik geef toe, zo'n hele regendag maakt me flink chagrijnig en er zullen er vast nog veel volgen. Maar ik steek mijn kop nog even in het zand.
De kippen vinden elkaar weer aardig. Raar hoe dat gaat in zo'n toom.


Nog een bui op komst.En precies voor aankomend weekend is het weer stralend. Wat een bofkonten zijn we toch.Nog even en deze kunnen we plukken. Dan hoef ik niet alleen de dag te plukken, maar mooie ronde verse peren.


Een bloemetje tot slot. Fijne dag allemaal. Maak er wat moois van. Kijk om je heen. Er is altijd wel iets om van te genieten.

Comments

Dorien H said…
Mooie foto's
Ik geniet een beetje mee...

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more