Skip to main content

Terugkijken op de afgelopen week

Wat was het weer een leuke week. Even terugkijken via mijn Iphonefoto's.

Zondag met Lot op pad. Wandelingetje door Mooi Edam.


En daarna met de bus naar Amsterdam, even kijken bij Sail.Wat een drukte en een gezelligheid. Gaaf ook die boten allemaal. En deze schoolbusfoodtruck dan. Cool!


Veel mooie boten.

Maar na een uurtje of twee vonden we het wel welletjes en namen we de tram naar het centrum. Bij het Amsterdam Museum lunchten we met appeltaart. We hadden niet veel tijd, maar met een museumjaarkaart kun je ook voor een uurtje even snel naar binnen. En we vielen met onze neus in de boter, ze vroegen of we het leuk vonden een rondleiding te krijgen. We waren de enige en een hele aardige mevrouw leidde ons langs de mooie plekjes van dit oude weeshuis en vertelde er heel veel over. Helemaal leuk was het toen een andere dame zich aansloot, die hier vroeger drie weken had gewoond toen haar moeder ziek was. Dat is pas echt geschiedenis in levende lijve.Op de terugweg pikten we nog net een stukje van de SailOut mee. Gaaf hoor!


Lotte in het museum, rijdend in een witkar. Een elektrische deelauto. Toen nooit een hit geworden....


Echt zomers zondagavondeten.


Het was bijzonder weer afgelopen week. Storm en donder en regen en bliksem en af en toe opeens weer opklaringen en stralende luchten.

Ik kan er zo van genieten. En het is iedere dag anders. Ok, ik geef toe, zo'n hele regendag maakt me flink chagrijnig en er zullen er vast nog veel volgen. Maar ik steek mijn kop nog even in het zand.
De kippen vinden elkaar weer aardig. Raar hoe dat gaat in zo'n toom.


Nog een bui op komst.En precies voor aankomend weekend is het weer stralend. Wat een bofkonten zijn we toch.Nog even en deze kunnen we plukken. Dan hoef ik niet alleen de dag te plukken, maar mooie ronde verse peren.


Een bloemetje tot slot. Fijne dag allemaal. Maak er wat moois van. Kijk om je heen. Er is altijd wel iets om van te genieten.

Comments

Dorien H said…
Mooie foto's
Ik geniet een beetje mee...

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more