Skip to main content

Happy things - tussen Perugia en Paal 8

Tussen Keulen en Parijs, ligt de weg naar Rome. 

Die weg namen we grotendeels terug naar huis. 

Tussen Italie en Terschelling vierden we het leven.


De zon zien opkomen bij Amsterdam. Dan gaat je hart wel een beetje open hoor. En als je dan ook nog opgewacht wordt door dit stelletje. Dan weet je dat je thuis bent.


Ik wist pas echt dat ik weer thuis was, na een frisse duik.


Bloemetjes plukken.


Fietsen. Wat een heerlijkheid. Gewoon kunnen fietsen zonder dat je er dood bij neervalt. Er gaat toch niets boven een Noord-Europees klimaat (goed, dat het de afgelopen dagen 60 uur aan een stuk door geregend heeft, dat zie ik daarbij dan even door de vingers).


Zusjes knuffelden met Sammy. Nog een paar weekjes en dan is hij groot genoeg om bij zijn moeder weg te gaan.Nog zo'n genot, wat ik te vaak voor lief neem. Op blote voeten door het gras. Dat ik daardoor bij Pilates zulke zwarte voeten had (ze zijn niet meer schoon te krijgen, bovendien had ik vlak ervoor nog in een stuk teer gestaan ofzo) zie ik ook maar door de vingers. En lopen op blote voeten na een regenbui is ook -1 (misschien wel min 8, want dan zwermen er duizenden naaktslakken tussen het gras en ik weet niet of jij weet hoe dat voelt tussen je tenen.Maar goed, over het algemeen bestaat de tuin vooral uit happy things.


Ik liep een rondje hard. Dat was best zweten, ondanks dat het 20 graden koeler was dan in Italië.


Ik knuffelde met Sammy. (oh, zo cute!)


En we genoten van een onverwachte spontane avond met vrienden en aanwaaiers.


Een windstille avond, blije kinderen, koude rose. Een goed gelukte salade. En veel gezelligheid.


Vuurtje erbij.


Rondje rijden door de tuin.Zo'n dag met een gouden randje. Tussen twee vakanties in.

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …