Skip to main content

Happy things - tussen Perugia en Paal 8

Tussen Keulen en Parijs, ligt de weg naar Rome. 

Die weg namen we grotendeels terug naar huis. 

Tussen Italie en Terschelling vierden we het leven.


De zon zien opkomen bij Amsterdam. Dan gaat je hart wel een beetje open hoor. En als je dan ook nog opgewacht wordt door dit stelletje. Dan weet je dat je thuis bent.


Ik wist pas echt dat ik weer thuis was, na een frisse duik.


Bloemetjes plukken.


Fietsen. Wat een heerlijkheid. Gewoon kunnen fietsen zonder dat je er dood bij neervalt. Er gaat toch niets boven een Noord-Europees klimaat (goed, dat het de afgelopen dagen 60 uur aan een stuk door geregend heeft, dat zie ik daarbij dan even door de vingers).


Zusjes knuffelden met Sammy. Nog een paar weekjes en dan is hij groot genoeg om bij zijn moeder weg te gaan.Nog zo'n genot, wat ik te vaak voor lief neem. Op blote voeten door het gras. Dat ik daardoor bij Pilates zulke zwarte voeten had (ze zijn niet meer schoon te krijgen, bovendien had ik vlak ervoor nog in een stuk teer gestaan ofzo) zie ik ook maar door de vingers. En lopen op blote voeten na een regenbui is ook -1 (misschien wel min 8, want dan zwermen er duizenden naaktslakken tussen het gras en ik weet niet of jij weet hoe dat voelt tussen je tenen.Maar goed, over het algemeen bestaat de tuin vooral uit happy things.


Ik liep een rondje hard. Dat was best zweten, ondanks dat het 20 graden koeler was dan in Italië.


Ik knuffelde met Sammy. (oh, zo cute!)


En we genoten van een onverwachte spontane avond met vrienden en aanwaaiers.


Een windstille avond, blije kinderen, koude rose. Een goed gelukte salade. En veel gezelligheid.


Vuurtje erbij.


Rondje rijden door de tuin.Zo'n dag met een gouden randje. Tussen twee vakanties in.

Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more