Skip to main content

Eerste week

Het is weer begonnen. De wekker vroeg. Kinderen op weg helpen, al kunnen ze dat steeds meer zelfstandig intussen, ik vind het toch wel gezellig om met ze op te staan en een lekkere shake voor ze te maken om de dag mee te beginnen. Drie werkdagen, een flinke achterstand wegwerken door de vakantie, waar we toch veel minder hebben kunnen doen. Heerlijk en leuk om weer aan de gang te zijn, maar ik vind het altijd wel echt wennen, weer zoveel achter een scherm. Went vanzelf wel weer en gelukkig kan ik tegenwoordig mijn tijd nog meer zelf indelen en tussendoor af en toe even naar buiten. Daarnaast, na het werk is er nog genoeg tijd voor leuks en wat is nou drie dagen?

Bovendien, het voelt weer minder vanzelfsprekend, lekker vrij zijn na een productieve dag. Zeker als je dan dit aantreft. Heerlijke salade met meloen, rauwe courgette en sesampitjes en lekkere dressing. Nomnomnom.


We zetten de zomer gewoon door, vakantie is 'a state of mind' vind ik, dus de Airstream staat op de camping en we leven zoveel mogelijk buiten.


Na het eten nog een rondje weiland. Maandag en dinsdag was regenregenregen, maar uiteindelijk werd het weer droog en bleven alleen prachtige wolkenluchten over.


Even de buurvrouwen gedag zeggen.


Mooie veer op het strand.


Wat zijn die wolkenluchten toch schitterend!Op de fiets! Stoer kind! Twee dagen al door de regen. En toch zo'n 13 km enkele reis.


En wihoeeeeee! Woensdag was mijn vrije dag. Het was een heerlijke temperatuur, ik zette die ochten een nieuw rondje uit. Mijn doel voor dit jaar was zoveel mogelijk lekker lopen op leuke plekken.


En dit was prachtig. Deels langs een kronkelige dijk, door het mooie dorpje Driehuizen. Dwars door de weilanden naar Noordeinde, weer dwars door de weilanden over het kerkepad, waar ik even niet meer wist of ik nou wel goed zat. Op de terugweg had ik nog zoveel energie over, ik bleef gewoon lekker doorgaan. Dat is echt zo leuk van 800-300 meter runwalkrun. De wandelminuten geven me genoeg rust om weer opgeladen verder te lopen. Deze keer 100m minder wandelen dan de vorige keer en ook dat ging prima. Ik besloot er gewoon een halve marathon van te maken! Echt leuk dat het zo 'makkelijk' gaat! Ietsje sneller dan de vorige runwalkrunmarathon, maar nog steeds supertraag. Geeft niets, ik heb genoten, en dat weiland, toch een kilometer of drie in totaal vertraagt ook flink natuurlijk.
Met die halve marathon haalde ik meteen een andere mijlpaal, want de rest van de dag was ik ook flink in de weer. Meer dan 30.000 stappen op een dag. Voor mij best veel!


Goedemorgen.  Even de zon begroeten.


We hebben het zwembad weer leven ingeblazen. Nu achter op het weiland. Het was een fikse klus om 'm op te zetten, want vorig jaar hadden de buizen zich vacuum gezogen, waardoor we het bad niet op konden vouwen en op konden bergen. Het had de hele winter buiten gelegen en was flink groen en vies. Maar met hulp kregen we 'm opgezet en schoon.


Lekkere lunch met salades. Dat is ook zomer.


Donderdagmiddag om half 5 vond ik het wel mooi. Laat het weekend maar beginnen!Nog even van de laatste zon genieten en een uurtje gras harken op de camping.


Comments

Marjolein said…
Oh ziet er allemaal heerlijk uit, en 30.000 stappen!!..ik vind 10.000 al veel, dat haal ik af en toe, zoals laatst in Londen;)
Ik vind je blog leuk om te lezen en wat wonen jullie mooi!
Fijn weekend nog.
Marjolein

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more