Skip to main content

Eerste week

Het is weer begonnen. De wekker vroeg. Kinderen op weg helpen, al kunnen ze dat steeds meer zelfstandig intussen, ik vind het toch wel gezellig om met ze op te staan en een lekkere shake voor ze te maken om de dag mee te beginnen. Drie werkdagen, een flinke achterstand wegwerken door de vakantie, waar we toch veel minder hebben kunnen doen. Heerlijk en leuk om weer aan de gang te zijn, maar ik vind het altijd wel echt wennen, weer zoveel achter een scherm. Went vanzelf wel weer en gelukkig kan ik tegenwoordig mijn tijd nog meer zelf indelen en tussendoor af en toe even naar buiten. Daarnaast, na het werk is er nog genoeg tijd voor leuks en wat is nou drie dagen?

Bovendien, het voelt weer minder vanzelfsprekend, lekker vrij zijn na een productieve dag. Zeker als je dan dit aantreft. Heerlijke salade met meloen, rauwe courgette en sesampitjes en lekkere dressing. Nomnomnom.


We zetten de zomer gewoon door, vakantie is 'a state of mind' vind ik, dus de Airstream staat op de camping en we leven zoveel mogelijk buiten.


Na het eten nog een rondje weiland. Maandag en dinsdag was regenregenregen, maar uiteindelijk werd het weer droog en bleven alleen prachtige wolkenluchten over.


Even de buurvrouwen gedag zeggen.


Mooie veer op het strand.


Wat zijn die wolkenluchten toch schitterend!Op de fiets! Stoer kind! Twee dagen al door de regen. En toch zo'n 13 km enkele reis.


En wihoeeeeee! Woensdag was mijn vrije dag. Het was een heerlijke temperatuur, ik zette die ochten een nieuw rondje uit. Mijn doel voor dit jaar was zoveel mogelijk lekker lopen op leuke plekken.


En dit was prachtig. Deels langs een kronkelige dijk, door het mooie dorpje Driehuizen. Dwars door de weilanden naar Noordeinde, weer dwars door de weilanden over het kerkepad, waar ik even niet meer wist of ik nou wel goed zat. Op de terugweg had ik nog zoveel energie over, ik bleef gewoon lekker doorgaan. Dat is echt zo leuk van 800-300 meter runwalkrun. De wandelminuten geven me genoeg rust om weer opgeladen verder te lopen. Deze keer 100m minder wandelen dan de vorige keer en ook dat ging prima. Ik besloot er gewoon een halve marathon van te maken! Echt leuk dat het zo 'makkelijk' gaat! Ietsje sneller dan de vorige runwalkrunmarathon, maar nog steeds supertraag. Geeft niets, ik heb genoten, en dat weiland, toch een kilometer of drie in totaal vertraagt ook flink natuurlijk.
Met die halve marathon haalde ik meteen een andere mijlpaal, want de rest van de dag was ik ook flink in de weer. Meer dan 30.000 stappen op een dag. Voor mij best veel!


Goedemorgen.  Even de zon begroeten.


We hebben het zwembad weer leven ingeblazen. Nu achter op het weiland. Het was een fikse klus om 'm op te zetten, want vorig jaar hadden de buizen zich vacuum gezogen, waardoor we het bad niet op konden vouwen en op konden bergen. Het had de hele winter buiten gelegen en was flink groen en vies. Maar met hulp kregen we 'm opgezet en schoon.


Lekkere lunch met salades. Dat is ook zomer.


Donderdagmiddag om half 5 vond ik het wel mooi. Laat het weekend maar beginnen!Nog even van de laatste zon genieten en een uurtje gras harken op de camping.


Comments

Marjolein said…
Oh ziet er allemaal heerlijk uit, en 30.000 stappen!!..ik vind 10.000 al veel, dat haal ik af en toe, zoals laatst in Londen;)
Ik vind je blog leuk om te lezen en wat wonen jullie mooi!
Fijn weekend nog.
Marjolein

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…