Skip to main content

Back to life. Back to reality.

Terug naar de harde realiteit. Want als je denkt dat het leven één grote vakantie is, nou dan heb je het mis.

Terug uit Terschelling. Terug in de harde werkelijkheid. Die van een schoon huis (dank je Maria) en de geur van versgebakken pruimentaart. Pruimen uit eigen tuin wel te verstaan.


Met geknor van een rode kater.


Zwaar leven zei ik toch. Het kan niet alleen maar feest zijn.Gelukkig bloeien ook in die harde werkelijkheid nog bloemen. Je hoeft alleen maar je ogen open te doen en een rondje extra te lopen.


Niet alleen bloemen. Ook de moestuin is gegroeid. 


Waarheid als een koe.


Heel leuk die natuur hoor. Maar je krijgt er wel vieze handen en voeten van.


En twee grote bakken vol onkruid (en dit was nog maar een deel). Hard werken in de harde werkelijkheid.


's Avonds een salade met alles zelfgekweekt, van de sla tot de komkommer en de tomaat. Lekker joh!


Het einde van de zomervakantie vierden Lotte en ik met het vuurwerk van de Kermis in Hoorn in de verte. Op het strandje.


Het fijne van het weer terugzijn in het dagelijks leven is dat we eindelijk weer Isa terug hadden op ons nest. We hebben je gemist lieve schat, ook al had jij een geweldige week! (en wij ook)


Agenda's versieren. De belangrijke taken die bij de terugkeer tot het dagelijks leven horen.


Mijn Up had lege batterijen, ik heb 'm sinds half april en in Italie deed ik 'm maar af, liep de hele dag in bikini zo ongeveer. Op Terschelling was de batterij op, maar nu kan ik weer iedere dag mijn 10.000 stappen zetten. Met een wandelingetje op het weiland om bloemen te plukken was dat ook deze dag weer gelukt.


Boeken kaften met Isa.


De allerlaatste vakantiedag, met een FoodFestival bij de molen. Totaal verregend, maar wij lieten ons niet uit het veld slaan.
Deze jongen uit Tasmanie zong geweldig!Biertje erbij. Tevreden constateren dat deze pizza-oven wel heel erg schitterend is, maar dat Joost nog steeds de Pizzamaster aller pizzamasters is.


Terug in de realiteit. Waar het donkere kipje verstoten wordt, sinds vlak voor we naar Terschelling gingen ook een van de rode grote kippen door een roofvogel te grazen was genomen. De overgebleven kippen doen niet zo lief en ze zit de hele dag in de aardbeien. Dat was sowieso haar favoriete plek. Maar met 60 uur onafgebroken regen niet de handigste plek om te zitten. Maandagmorgen vond ik haar, ik was vergeten haar naar het nachthok te tillen in de avond. Totaal verzopen was ze. Een verlept vaatdoekje zag er mooier uit.

Ik droogde haar zo goed mogelijk af en nam haar mee naar binnen waar ik haar voorzichtig droog fohnde. Misschien een beetje overdreven, maar ik vond het zo sneu. Bovendien zijn deze kippen oersterk, maar kunnen ze slecht tegen nattigheid. Gelukkig komen er straks weer drogere dagen aan. Voor nu heb ik een roze parapluutje boven de aardbeien gezet.


Nog meer harde realiteit. Het leven is nu eenmaal niet altijd koekjes eten. Isa's eerste echte schooldag. Ze zou gaan fietsen. Volgens buienradar zou het droog zijn. Ja, dat kon buienradar wel beweren, maar het was niet droog. Zo'n dichte douche aan dunne miezerregen, waar je meteen doorweekt van wordt. Ik had beloofd een stukje mee te fietsen en samen deelden we het leed van de regen. Extra erg, want vandaag was ook de schoolfoto en om er nou net zo op te staan als Aardbeitje de donkere kip.....

Ik was ook zielig, want op de terugweg had ik een lekke band en kon ik de laatste twee kilometer ook nog eens wandelen. Sja, het leven is hard. En bonkig.


Comments

Anonymous said…
Hoi, neem te weinig tijd om op je Blogs te reageren, maar vind het superleuk je foto's, je verhalen, kortom geniet ervan om even langs te komen op je blog! Word er altijd vrolijk van!! Bedankt!! Groetjes, Miranda v.d.W.
jojoco said…
Hai Miranda,

Leuk dat je dat laat weten! Hoewel mijn log in eerste instantie bedoeld is om zelf bij de mooie dingen van de dagen stil te staan is het natuurlijk extra leuk als ik daarmee ook anderen een glimlach bezorg! Dank je wel!

Groet,

Jolanda
Angelique said…
Leuk dat de meiden zo ijverig agenda's versieren. J. wil niet eens een agenda "die gebruik ik toch niet" en versieren en kaften vindt hij maar onzin (dat laatste moet hij wel gaan doen dit weekend).

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …