Skip to main content

What's making me happy


Allemaal kleine dotjes geluk. Bij elkaar verzameld. Zoals deze panda, die gekrompen misschien nog wel schattiger is dan toen hij nog een ballon was.


Luieren in de hangmat.


Luieren in het gras. Terwijl de kippen om me heen scharrelen.


Spontane gezelligheid. Vrienden die kwamen aanwaaien. Patatjes eten in de tuin. Een bad vol blije kindjes.En dan zelf op tijd weg, om dat geweldige vollemaansavontuur te beleven.


Als ik deze foto's zie, word ik weer helemaal blij. Het was zo mooi. Had ik al verteld hoe bijzonder ik het vond? Nou heel. Dus.


Avontuur zit niet altijd in ver weg of dure dingen. Vaker nog zit 't 'm in net het juiste moment opzoeken (als de zon net op is, of juist midden in de nacht) en goed rond te kijken om je heen.


Nog een blij ding: ons eerste komkommertje uit de moestuinbakken!


Met dat vroege opstaan en dat late naar bed, moet ik overdag wel een beetje slaap inhalen. Dit zag ik toen ik 1 oog open deed.Hoedje tegen de warmte.


Op struintocht met mijn gezin (Isa was zelf aan het struinen, ook heel belangrijk).


Wat mooi is het toch.

Selfietijd!Mooie wolkjes.

En ja hoor, de volgende ochtend stond ik weer voor 6 uur paraat!


En ook daarna was een zwemrondje onvermijdelijk. I love summer!


Nu weer aan het werk. Maar ook tijdens werk kun je best je momenten pakken. Zo namen Joost en ik hier even een biertje aan het water bij Durgerdam. Hard werken hoor. Zwaar ook. Heel zwaar. ;)Maar met al die leuke dingen is mijn mamawatjeshart ook een beetje zwaar. Morgen gaat Lotte op kamp. Voor het eerst van haar leven. Een NationalGeographicJuniorkamp. Zo gaaf. Ze telt al weken de dagen, met een speciaal appje. En net gisteren kwam er oorpijn opzetten. Nare oorpijn, waar ze vannacht niet van sliep. Zo'n zielig krummeltje is het dan nog maar. Vandaag bij de dokter kregen we druppels. Het is gelukkig een gehoorgangontsteking en geen middenoorontsteking. Dat betekent dat ze wel mag zwemmen (ze zou een proefduik gaan maken, op kamp). Maar vandaag was ze zo slapjes en hangerig dat ik er zelf helemaal een beetje naar van ben.
's Avonds moest ik even weg voor werk, maar ik ging eerder terug, naar mijn meisje. Hopelijk slaapt ze vannacht goed en gaat het morgen weer wat beter. Jeempie, ik ben echt een softie hoor....


Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …