Skip to main content

What's making me happy


Allemaal kleine dotjes geluk. Bij elkaar verzameld. Zoals deze panda, die gekrompen misschien nog wel schattiger is dan toen hij nog een ballon was.


Luieren in de hangmat.


Luieren in het gras. Terwijl de kippen om me heen scharrelen.


Spontane gezelligheid. Vrienden die kwamen aanwaaien. Patatjes eten in de tuin. Een bad vol blije kindjes.En dan zelf op tijd weg, om dat geweldige vollemaansavontuur te beleven.


Als ik deze foto's zie, word ik weer helemaal blij. Het was zo mooi. Had ik al verteld hoe bijzonder ik het vond? Nou heel. Dus.


Avontuur zit niet altijd in ver weg of dure dingen. Vaker nog zit 't 'm in net het juiste moment opzoeken (als de zon net op is, of juist midden in de nacht) en goed rond te kijken om je heen.


Nog een blij ding: ons eerste komkommertje uit de moestuinbakken!


Met dat vroege opstaan en dat late naar bed, moet ik overdag wel een beetje slaap inhalen. Dit zag ik toen ik 1 oog open deed.Hoedje tegen de warmte.


Op struintocht met mijn gezin (Isa was zelf aan het struinen, ook heel belangrijk).


Wat mooi is het toch.

Selfietijd!Mooie wolkjes.

En ja hoor, de volgende ochtend stond ik weer voor 6 uur paraat!


En ook daarna was een zwemrondje onvermijdelijk. I love summer!


Nu weer aan het werk. Maar ook tijdens werk kun je best je momenten pakken. Zo namen Joost en ik hier even een biertje aan het water bij Durgerdam. Hard werken hoor. Zwaar ook. Heel zwaar. ;)Maar met al die leuke dingen is mijn mamawatjeshart ook een beetje zwaar. Morgen gaat Lotte op kamp. Voor het eerst van haar leven. Een NationalGeographicJuniorkamp. Zo gaaf. Ze telt al weken de dagen, met een speciaal appje. En net gisteren kwam er oorpijn opzetten. Nare oorpijn, waar ze vannacht niet van sliep. Zo'n zielig krummeltje is het dan nog maar. Vandaag bij de dokter kregen we druppels. Het is gelukkig een gehoorgangontsteking en geen middenoorontsteking. Dat betekent dat ze wel mag zwemmen (ze zou een proefduik gaan maken, op kamp). Maar vandaag was ze zo slapjes en hangerig dat ik er zelf helemaal een beetje naar van ben.
's Avonds moest ik even weg voor werk, maar ik ging eerder terug, naar mijn meisje. Hopelijk slaapt ze vannacht goed en gaat het morgen weer wat beter. Jeempie, ik ben echt een softie hoor....


Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more