Skip to main content

What's making me happy


Allemaal kleine dotjes geluk. Bij elkaar verzameld. Zoals deze panda, die gekrompen misschien nog wel schattiger is dan toen hij nog een ballon was.


Luieren in de hangmat.


Luieren in het gras. Terwijl de kippen om me heen scharrelen.


Spontane gezelligheid. Vrienden die kwamen aanwaaien. Patatjes eten in de tuin. Een bad vol blije kindjes.En dan zelf op tijd weg, om dat geweldige vollemaansavontuur te beleven.


Als ik deze foto's zie, word ik weer helemaal blij. Het was zo mooi. Had ik al verteld hoe bijzonder ik het vond? Nou heel. Dus.


Avontuur zit niet altijd in ver weg of dure dingen. Vaker nog zit 't 'm in net het juiste moment opzoeken (als de zon net op is, of juist midden in de nacht) en goed rond te kijken om je heen.


Nog een blij ding: ons eerste komkommertje uit de moestuinbakken!


Met dat vroege opstaan en dat late naar bed, moet ik overdag wel een beetje slaap inhalen. Dit zag ik toen ik 1 oog open deed.Hoedje tegen de warmte.


Op struintocht met mijn gezin (Isa was zelf aan het struinen, ook heel belangrijk).


Wat mooi is het toch.

Selfietijd!Mooie wolkjes.

En ja hoor, de volgende ochtend stond ik weer voor 6 uur paraat!


En ook daarna was een zwemrondje onvermijdelijk. I love summer!


Nu weer aan het werk. Maar ook tijdens werk kun je best je momenten pakken. Zo namen Joost en ik hier even een biertje aan het water bij Durgerdam. Hard werken hoor. Zwaar ook. Heel zwaar. ;)Maar met al die leuke dingen is mijn mamawatjeshart ook een beetje zwaar. Morgen gaat Lotte op kamp. Voor het eerst van haar leven. Een NationalGeographicJuniorkamp. Zo gaaf. Ze telt al weken de dagen, met een speciaal appje. En net gisteren kwam er oorpijn opzetten. Nare oorpijn, waar ze vannacht niet van sliep. Zo'n zielig krummeltje is het dan nog maar. Vandaag bij de dokter kregen we druppels. Het is gelukkig een gehoorgangontsteking en geen middenoorontsteking. Dat betekent dat ze wel mag zwemmen (ze zou een proefduik gaan maken, op kamp). Maar vandaag was ze zo slapjes en hangerig dat ik er zelf helemaal een beetje naar van ben.
's Avonds moest ik even weg voor werk, maar ik ging eerder terug, naar mijn meisje. Hopelijk slaapt ze vannacht goed en gaat het morgen weer wat beter. Jeempie, ik ben echt een softie hoor....


Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more