Skip to main content

Vollemaansrit

Sommige ervaringen zijn zo bijzonder dat je al tijdens het meemaken weet dat je dit nooit meer zult gaan vergeten.

Isa had voor haar verjaardag van vriendinnen Fleur en Merel een geweldig gaaf cadeau gekregen: een vollemaansrit. Ik besloot met Brigitte mee te gaan om foto's te nemen en mee te genieten. Wat hadden ze er zin in!Een prachtige manege in Schoorl, Poelenburg. De paarden werden verdeeld. Tijd om te poetsen en te zadelen.De paarden hadden het best een beetje warm. Zo lief hoe ze allemaal met hun koppies buiten hangen.


En dit zijn Jut en Jul, in een tweelingstalletje.Best wel een beetje groot, die paarden.


Maar eng vonden alleen Brigitte en ik het een beetje. Die meiden hadden nergens last van.Daar gaan ze, op avontuur. Op paarden door de bossen, om de volle maan op te zien komen op het strand en daar lekker voluit te galopperen.

Brigitte en ik hadden ons eigen avontuur. Wij reden naar haar vader, Opa Theo, in Schoorl en ze liet me alle plekjes zien waar ze was opgegroeid. Wat een geluk om daar kind te kunnen zijn. Wij hadden ook geluk, want Opa Theo heeft een tandem en zo konden we met zijn drieën op de fiets.

Door bos en duin, richting de Kerf. De zon was al onder, het was behoorlijk aan het schemeren. De warmte van de dag hing nog in het bos. Het rook er naar gesmolten hars en af en toe waaide er een vleugje kamperfoelielucht voorbij. Er waren amper meer mensen en wij reden daar, gewoon de duinen door. Op een tandem! Zo gaaf! Ultiem vakantiegevoel.


Bij de Kerf aangekomen was het nog een flink stukje wandelen naar het strand. Het warme zand tussen mijn tenen, mijn ogen wenden langzaam aan het donker.
Op het strand zagen we de maan, groot en oranje, opkomen boven de duinen. Magisch. Echt magisch. Het zand had nog de sporen van de enorme regenbuien van gisteren, er waren niet veel mensen geweest hier vandaag. De lucht rook zout en de wind bracht verkoeling. Ik liep naar de zee en verwonderde me over de leegheid van het strand en de stilte van deze plek. En achter me de volle maan, die best wat licht gaf, het was nog steeds niet volledig donker.
En opeens hoorden we geluiden uit het bos komen. Daar kwamen ze aan, op hun paarden. Wow, wat een belevenis! Het was te donker om goed foto's te nemen, ik was een beetje aan het prutsen met mijn flits, die ik niet kon instellen - zo dom, had ik eerder moeten uitzoeken, maar ik flits nooit -. Ik besloot gelukkig al snel dat we het dan maar moesten opslaan in onze hoofden en te genieten van het moment in dit moment. Jeempie, het was zo bijzonder.
De paarden kwamen weer terug en gingen op de terugweg naar de manege. Wij liepen ook terug, het was inmiddels al na middernacht. En zo in het donker was het nog best lastig om het juiste paadje te vinden. Maar het lukte en we stapten weer op de fiets. Ik achterop de tandem, Het leek wel of door de donkerte onze zintuigen extra alert waren. Het knarsen van de wielen op het pad. Het ruisen van de wind. De geur van een zomernacht in de duinen, de wind die hier en daar opeens weer wat warmer was. En wij daar dus fietsend met zijn drietjes, in een verlaten duingebied. Magisch. Echt magisch.

De meiden hadden het geweldig gevonden, wat een belevenis, maar het gekwebbel achter in de auto verstomde al snel....

Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more