Skip to main content

Sweet sunshine


Do more of what makes you happy.

Soms heb je het gevoel dat het leven je toelacht. Als je ondanks de drukte -die iedereen vast wel heeft- zoveel lol hebt in de dingen van de dag. En daardoor ook steeds maar weer leuke dingen in de dag vindt. Mooie veren gevonden op het strand bijvoorbeeld. Op de terugweg van een wandeling, van voorbij de punt, waar ik heen was gezwommen.


Met blote voeten over het weiland wandelen. Teken van gelukkig leven, zwarte voeten.


Kalfje in het dorp.


Lotte had haar haar heel mooi gedaan.


Met Lotte naar Reuring.Sweet sunshine, nog zo'n blij type ;). Erg leuk is ie, Douwe Bob.


Zo'n bijzondere avond. Het licht kwam nog net onder de wolken door. Opeens was alles goudoranje.

Vroeg op. Als je more wilt doen van wat je happy maakt, moet je daar wel de tijd voor maken. Half uurtje eerder opstaan. Voor de file uit.


En dan zomaar een fikse wandeling door bos, heide en zandafgraving. Schitterend. Wat een fijn begin van de maandag!

Dat is ook echt geluk: die zwierende zwaluwtjes en het geluid van de kikkers om het huis.


Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more