Skip to main content

Dingen die ik van deze week wil onthouden

Lang leve mijn externe geheugen :). 

Wat leuke dingen van deze week. Hiephiephiephoera dat het maandag toch nog lukte om alles te combineren. Een werkdag in Hilversum. Het afscheid van groep 8, waar Lotte en haar vriendinnen ook een rol in hadden en tatatadaaaaaaaa mijn lieve vriendin Suussie die in Nederland was. Had haar al een jaar niet gezien en zou haar bijna weer mislopen omdat zij net in NL was terwijl ik in België zat. Maar. GELUKT! Jippie.

En dan had ik ook toch nog een brok in mijn keel van die mooie kinderen. Volgend jaar zijn zij groep 8. Ik huil nu al. Deze foto's kreeg ik geappt. Blij mee!


Terug uit België en niet meteen doorgaan met werken, maar een paar uurtjes vakantie vieren. Zwemmen met Lotte, in de schaduw een tukje doen, ijsje eten. Pas tegen vier uur ging ik achter mijn computer zitten. En om half 12 was ik klaar met werken. Dat je niet denkt dat mijn leven alleen maar uit zwemmen, zonsondergangen en wandelingetjes bestaat ;).


Joost fabriekte een heerlijke salade, konden we twee dagen van eten met zijn allen.


De lavatera staat in bloei!


Vroeg wakker na een kort zwoel nachtje waarin het niet af wilde koelen.


Minder op tijd dan ik wilde, maar toch tijd genoeg voor een klein stadswandelingetje.

En daarna lunch aan zee! Voor bedrijf 1 heb ik nu vakantie! Jippieajeeeeeej! Bedrijf 2 gaat nog even door, maar dat is veel makkelijker te combineren.


Bij mijn vader en Hannie stapel voorpret ophalen.


En de hele avond over het weiland en de dijk gestruind. Even rust in de tent. Naar de wolken kijken, het onweer dat opkomt.Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …