Skip to main content

Dingen die ik van deze week wil onthouden

Lang leve mijn externe geheugen :). 

Wat leuke dingen van deze week. Hiephiephiephoera dat het maandag toch nog lukte om alles te combineren. Een werkdag in Hilversum. Het afscheid van groep 8, waar Lotte en haar vriendinnen ook een rol in hadden en tatatadaaaaaaaa mijn lieve vriendin Suussie die in Nederland was. Had haar al een jaar niet gezien en zou haar bijna weer mislopen omdat zij net in NL was terwijl ik in België zat. Maar. GELUKT! Jippie.

En dan had ik ook toch nog een brok in mijn keel van die mooie kinderen. Volgend jaar zijn zij groep 8. Ik huil nu al. Deze foto's kreeg ik geappt. Blij mee!


Terug uit België en niet meteen doorgaan met werken, maar een paar uurtjes vakantie vieren. Zwemmen met Lotte, in de schaduw een tukje doen, ijsje eten. Pas tegen vier uur ging ik achter mijn computer zitten. En om half 12 was ik klaar met werken. Dat je niet denkt dat mijn leven alleen maar uit zwemmen, zonsondergangen en wandelingetjes bestaat ;).


Joost fabriekte een heerlijke salade, konden we twee dagen van eten met zijn allen.


De lavatera staat in bloei!


Vroeg wakker na een kort zwoel nachtje waarin het niet af wilde koelen.


Minder op tijd dan ik wilde, maar toch tijd genoeg voor een klein stadswandelingetje.

En daarna lunch aan zee! Voor bedrijf 1 heb ik nu vakantie! Jippieajeeeeeej! Bedrijf 2 gaat nog even door, maar dat is veel makkelijker te combineren.


Bij mijn vader en Hannie stapel voorpret ophalen.


En de hele avond over het weiland en de dijk gestruind. Even rust in de tent. Naar de wolken kijken, het onweer dat opkomt.Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more