Skip to main content

Dat is dan weer het voordeel van vroeg wakker worden


Even afkloppen, maar ik slaap de laatste tijd echt pri-ma. Waar ik ook periodes heb waarin ik 's nachts urenlang wakker lig, tuk ik nu lekker door. Dat ik dan heel vroeg wakker word, dat is misschien zelfs wel lekker. Want dan kun je zomaar om 5.30 je bedje uit en al voor 6.00 hier staan.


Magisch.

Op en langs de dijk een rondje hardlopen. Tussen de vliegjes. Dat dan weer wel.Maar daar word je toch stil van? Die mist nog boven de velden. De belofte van weer zo'n warme dag die in de lucht hangt. De eerste vogels.En de zon boven het water. Je hoeft niet naar een tropisch eiland. Het gebeurt allemaal hier. Terwijl de meeste mensen slapen.


Genieten is het. Maar ook warm. Ondanks rustig lopen en fotostops zweet ik me te pletter.

Er is maar 1 remedie: het water in.


Dat zachte koele stille verkwikkende water.
Zwemmen tot je een bent met lucht en licht.


Tot een heel eind verderop de andere kant op (als ik het IJsselmeer inzwem, dan kom ik in allemaal planten en wier terecht, daarom maar langs de kust.


Perfect way to start a lazy summer day.

Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more