Skip to main content

Bij-na vakantie

Nog heel even en dan kan echt de stekker uit de computer. De laatste dingen, het is bijna gedaan. Het is even wennen om deel te zijn van een bedrijf dat altijd maar doorgaat. Als free lancer gaf ik mezelf altijd de heel zomer gewoon vrij. Dat kan nu niet. Mijn free lancer ik is al een weekje klaar, de rest van mezelf donderdagavond. ;).

Maar ik mag niet zeuren hoor en dat doe ik ook niet. De zomer is er toch wel en ik geniet ervan. Met volle teugen. Het leven is mooi. We halen Lotte en vriendin op bij kamp. Twee moeie en blije meisjes. 


Het is goed toeven in de tuin. Wat een zaligheid is dat toch.Biertje. Fruit. Slippers. Een luie kat. Ogen dicht.
Deze kwam ik tegen. Don't grow up, it's a trap! Blijf dromen. Blijf fantaseren. Die harde boze wereld, laat die maar bestaan in de ogen van andere mensen. Wij hebben ons eigen paradijs.


Ook in dat eigen paradijs regent het wel eens. Op een station waar ik net Isa heb afgezet. Ik moet nodig plassen en er staat een rondje hardlopen op het programma. En uitgerekend dan lukt het me amper om de uitgang van de nieuwbouwwijk te vinden. Als ik een kwartier later in de bosjes hurk, slaak ik een zucht van verlichting. Ik zie weer groen en weilanden in plaats van steen en aangeharkte tuintjes. En een lege blaas rent ook een stuk fijner, kan ik je vertellen.


Klaar! Met moeite, het wil niet zo, het is me te warm, ondanks de regen. Toch 9 km gedaan.


Zomerse festiviteiten gaan door. Gin tonic op de steiger. Vuurtje erbij. (misschien moet ik gewoon niet zoveel drinken als ik beter wil sporten) (maar ik los het anders op: ik sport gewoon wat minder intensief om optimaal te genieten van de zomer, dat kan ook)Wandelingetje met Lotte, zij op haar pennyboard.


Ochtendyoga terwijl de regen het gras in de tuin verwent.
Met de komende warmte in Italië en de tip van een sportappmaatje besluit ik deze zomer eens te gaan springtouwen. Ik probeer het even met een kermisding en koop dan een betere bij de sportzaak. 7 euro. Nu drie dagen bezig, 5 a 10 minuten max en een spierpijn! Maar ik vind het hartstikke leuk, benieuwd hoe ik dat de komende weken blijf doen.


Even de kuiten rekken met een avondwandeling. In de regen.


Lotte en ik laten ons er niet door weerhouden. Alles is juist mooi met die druppels.


Nieuwe verse dag. Kopje thee aan het strand.


Kijken tot de einder om daarna achter de computer te kruipen.


Geoogst! Uit eigen tuin! Vind je dat nou niet knap?


En deze bijna vakantie middag sluit ik af met een tukje in de caravan. Dat voelt al als vakantie!


Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more