Skip to main content

Van het Lange Voorhout tot in de eethemel


Voor mijn werk ben ik een hele dag in Den Haag. Ik rij er al vroeg heen, de vorige keer was er zoveel file dat ik maar net op tijd was en dat vind ik niet prettig. Nu ben ik een uur te vroeg. Heb ik mooi nog de tijd om de beeldententoonstelling op de Lange Voorhout te bekijken. Den Haag is toch wel een mooie stad hoor, zeker zo in de morgen als de zon gefilterd door de hoge bomen schijnt.
Als ik thuis kom, kleed ik me snel om. Voor een avond in de eethemel.En oh. OH! Wat was dit lekker!!! We waren bij Red Chilli, helemaal in Nieuwe Niedorp, ergens in de middle of nowhere in Noord-Holland. En we lieten ons verwennen en pamperen met het gastronomisch menu van de chef en bijpassend wijnarrangement. Ik kan er geen woorden voor vinden, zulke bijzondere smaken en ook de combinatie tussen de wijn en het gerecht was zo mooi. Wat kan eten tot hemels zijn! En paar foto's van de 8 gangen die we aten (gelukkig werden we teruggereden en konden we zo de auto inrollen).


Alsof Lotte en ik het hadden afgesproken....Keep it real. Zo'n avond in de eethemel is geweldig, maar de volgende morgen ben ik toch ietsje minder fit ;). Ik besluit niet te gaan hardlopen, maar lekker een stukje te gaan fietsen. Veel fijner ook in de warmte die al in de lucht hangt. Op alle vieze kleine vliegjes na, die in grote wolken langs de dijk zwermen en in mijn neus, oren en ogen vlogen. Bah!
Nog een keer die lieve Lot.


Daar is het hartje weer.


Zomer. Als het gras zo hoog staat en zachtjes wuift in de avondwind.In de caravan is het iedere dag vakantie.

En de zon gaat weer eens geweldig mooi onder.


Comments

wilmi said…
Wat een heerlijke post! Dat eten.. zo mooi, die gerechten, kan me voorstellen dat dat genieten was!
En dan de andere dag een keer fietsen is ook heerlijk toch.
Wat is dat pad door het gras prachtig!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …