Skip to main content

Van het Lange Voorhout tot in de eethemel


Voor mijn werk ben ik een hele dag in Den Haag. Ik rij er al vroeg heen, de vorige keer was er zoveel file dat ik maar net op tijd was en dat vind ik niet prettig. Nu ben ik een uur te vroeg. Heb ik mooi nog de tijd om de beeldententoonstelling op de Lange Voorhout te bekijken. Den Haag is toch wel een mooie stad hoor, zeker zo in de morgen als de zon gefilterd door de hoge bomen schijnt.
Als ik thuis kom, kleed ik me snel om. Voor een avond in de eethemel.En oh. OH! Wat was dit lekker!!! We waren bij Red Chilli, helemaal in Nieuwe Niedorp, ergens in de middle of nowhere in Noord-Holland. En we lieten ons verwennen en pamperen met het gastronomisch menu van de chef en bijpassend wijnarrangement. Ik kan er geen woorden voor vinden, zulke bijzondere smaken en ook de combinatie tussen de wijn en het gerecht was zo mooi. Wat kan eten tot hemels zijn! En paar foto's van de 8 gangen die we aten (gelukkig werden we teruggereden en konden we zo de auto inrollen).


Alsof Lotte en ik het hadden afgesproken....Keep it real. Zo'n avond in de eethemel is geweldig, maar de volgende morgen ben ik toch ietsje minder fit ;). Ik besluit niet te gaan hardlopen, maar lekker een stukje te gaan fietsen. Veel fijner ook in de warmte die al in de lucht hangt. Op alle vieze kleine vliegjes na, die in grote wolken langs de dijk zwermen en in mijn neus, oren en ogen vlogen. Bah!
Nog een keer die lieve Lot.


Daar is het hartje weer.


Zomer. Als het gras zo hoog staat en zachtjes wuift in de avondwind.In de caravan is het iedere dag vakantie.

En de zon gaat weer eens geweldig mooi onder.


Comments

wilmi said…
Wat een heerlijke post! Dat eten.. zo mooi, die gerechten, kan me voorstellen dat dat genieten was!
En dan de andere dag een keer fietsen is ook heerlijk toch.
Wat is dat pad door het gras prachtig!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more