Skip to main content

Some Summertime

De zomer is in aantocht. Summer is entering the city...

Ik moest op die hele mooie donderdag een hele dag binnen werken. Niet getreurd, gewoon een bus eerder genomen en vooraf een lekkere wandeling gemaakt door Amsterdam. De stad is prachtig, zo tijdens die stralende morgen. En grappig: je ziet meteen twee soorten mensen: de positivo's (waaronder ikzelf), die met blote benen, slippers en zonnebrillen door de stad wandelen en fietsen. En de behoudende figuren, die nog hun winterjas aanhebben (in de schaduw in de wind was het ook nog wel erg fris).

De stad is fijn, maar niets gaat boven het platteland: vakantie vieren met vrienden op het water. Een snelle picknick geregeld en een beetje cruisen.
De zon ging weer eens prachtig onder.
Bijna 23 uur en nog steeds niet donker. Ik maak een laatste wandelingetje op de dijk voor ik mijn mandje in duik.


Vrijdag is het dan echt warm. Tropisch warm! Ik doe al vroeg een kort rondje. Heerlijk.


In de middag ben ik vrij en doe ik niets meer dan luieren. Met mijn tenen madeliefjes plukken. Beetje lezen. Duik in het water. Stukje zwemmen. Lunchen met watermeloen met griekse kaas, limoen en en munt. In de hangmat hangen. Tukje in de schaduw.


Joost heeft een hartje voor me gemaaid. Dat is nou echt liefde!
Aan het einde van de middag luiden we het weekend echt in met een koud biertje. Veel beter kan het niet hoor mensen!De avond tracteert ons op een spektakel. Het licht verandert per tel, een soort staalgouden glans overal. En de stralen lijken net een lasershow. Indrukwekkend.Het echte noodweer blijft uit, wel valt er een buitje, goed voor het gras.


En dan is er weer een verse nieuwe ochtend. Wakker worden met een frisse duik.Fijn weekend allemaal!

Comments

Sil said…
Ahhh, dat harte! Te lief!!
Wat fijn :-)
Sil said…
Hartje moet dat natuurlijk zijn ;-)
Te snel getypt :-)

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more