Skip to main content

Some Summertime

De zomer is in aantocht. Summer is entering the city...

Ik moest op die hele mooie donderdag een hele dag binnen werken. Niet getreurd, gewoon een bus eerder genomen en vooraf een lekkere wandeling gemaakt door Amsterdam. De stad is prachtig, zo tijdens die stralende morgen. En grappig: je ziet meteen twee soorten mensen: de positivo's (waaronder ikzelf), die met blote benen, slippers en zonnebrillen door de stad wandelen en fietsen. En de behoudende figuren, die nog hun winterjas aanhebben (in de schaduw in de wind was het ook nog wel erg fris).

De stad is fijn, maar niets gaat boven het platteland: vakantie vieren met vrienden op het water. Een snelle picknick geregeld en een beetje cruisen.
De zon ging weer eens prachtig onder.
Bijna 23 uur en nog steeds niet donker. Ik maak een laatste wandelingetje op de dijk voor ik mijn mandje in duik.


Vrijdag is het dan echt warm. Tropisch warm! Ik doe al vroeg een kort rondje. Heerlijk.


In de middag ben ik vrij en doe ik niets meer dan luieren. Met mijn tenen madeliefjes plukken. Beetje lezen. Duik in het water. Stukje zwemmen. Lunchen met watermeloen met griekse kaas, limoen en en munt. In de hangmat hangen. Tukje in de schaduw.


Joost heeft een hartje voor me gemaaid. Dat is nou echt liefde!
Aan het einde van de middag luiden we het weekend echt in met een koud biertje. Veel beter kan het niet hoor mensen!De avond tracteert ons op een spektakel. Het licht verandert per tel, een soort staalgouden glans overal. En de stralen lijken net een lasershow. Indrukwekkend.Het echte noodweer blijft uit, wel valt er een buitje, goed voor het gras.


En dan is er weer een verse nieuwe ochtend. Wakker worden met een frisse duik.Fijn weekend allemaal!

Comments

Sil said…
Ahhh, dat harte! Te lief!!
Wat fijn :-)
Sil said…
Hartje moet dat natuurlijk zijn ;-)
Te snel getypt :-)

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…