Skip to main content

Party!


Welja, we doen er nog een dag feest tegen aan! Het leven moet je vieren, nietwaar?


De slingers hangen er nog, de gezellige cadeautjes staan er.


Mijn slingerfeestkunstwerk-dankzij-ducttape nog even op de foto.


En vanuit een andere hoek. Coolness.


We hebben zo'n beetje twee dagen boodschappen gedaan. Bij de toko, de supermarkt, de groenteboer, de drankzaak, de turk, overal vandaan hebben we spullen ons huis in gesleept. Er komen immers allemaal lieve mensen om te laven.


Joost heeft de pekingeenden voorbereid.


De meiden zelf hebben de taarten gebakken en versierd. Op en top partysfeer, zo op die flesjes bier.


Wat ziet dat er al gezellig uit!


De meiden zijn er klaar voor.


En daar stroomt iedereen binnen. Best een klein beetje jammer dat het niet zulk stralend weer is als vorige week, maar toch. Feest is feest.


Dankzij de lieve Bri, redder in nood, had ik toch nog kaarsjes op de taart.


En daar gingen we met zijn allen zingen. Isa wilde niet meer op een stoel staan.


Feest!


En in 1 x uitgeblazen ook nog!


Lotte was oppervrouw popcornpan.


Serious business ;).De hele dag kinderen op de trampoline!


En ondanks de miezerregen zaten we ook gewoon lekker buiten. Buitenmensen, dat zijn we.


Veel hulp van lieve vrienden en familie bij het bereiden van al het eten. Broodjes worst voor de kinderen, pannenkoekjes die gestoomd en ingesmeerd met hoisinsaus moesten worden. Het was me een drukke bedoening.


Volgens mij had iedereen het wel naar zijn zin. Ik was te tuterdetuu druk met heen en weer rennen en regelen en kijken of iedereen het fijn had en is er nog genoeg van dit en zal ik dat nog even halen en dan een half gesprekje hier en even wat regelen daar... Zo gaat dat als je zelf een feestje geeft.


Maar eerlijk is eerlijk, het was echt supergeslaagd. Iedereen vond het lekker en het zag er zo leuk uit!Lieve Maria hielp met de broodjes.Lotte hielp de chef...


En daarna had ik geen tijd meer voor de camera ;)....

Nu een beetje moe maar heel voldaan. Het was me het feestje wel!

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more