Skip to main content

Midsommar


Met drie keer is iets een traditie. Onze nieuwe traditie is geboren. Midsommar.
Na een bijzondere ervaring tijdens een slapeloze nacht in 2013 en de droomnacht samen met Lotte vorig jaar vierden we ook dit jaar Midsommar. Joost en ik waren gisteravond nog lekker buiten op avontuur terwijl het maar niet donker wilde worden. Om 23 uur was er nog steeds een beetje licht in de lucht.


Maar alleen Lotte en ik waren warm te krijgen voor het ware Midsommargevoel. Ik had de wekker om half 5 gezet, het was droog, de vogeltjes floten en wij togen naar de dijk. Geleerd van de kou van vorig jaar hadden we nu warme dekbedjes en dikke jassen mee.Het was stil buiten, alleen het klotsen van het water. Lotte en ik volgden de golfjes die langs het hele strandje meerolden om tegen de rotsen aan schuimend om te slaan. Het is bijonder, dat blauwe licht vlak voor de zon opgaat. En hoewel het zwaar bewolkt was en het niet zo mooi was als vorig jaar, was het toch weer een hele bijzondere ervaring. Wij met zijn tweetjes. Op een kleedje. Luisteren naar alles om ons heen.We zongen samen liedjes

Een video die is geplaatst door jopluktdedag (@jopluktdedag) op

En we lagen lekker buiten, onder ons warme dekentje. Kopje hete thee erbij. Knuffelen, wang tegen wang. De zomer is begonnen!
De zon kwam wel op, maar we zagen 'm niet. Het gaf niet, want er komen vast nog wel ochtenden waar we de zon wel mooi kunnen bekijken. Dit was in ieder geval weer een bijzondere start van het nieuwe seizoen.


Tijd om nog even ons lekkere warme bedje in te kruipen!


Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more