Skip to main content

Juni is begonnen


Het is alweer juni. Bizar is dat toch, hoe snel de tijd kan gaan. Nog even en de dagen worden alweer korter. En dan begint de zomer pas echt. De afgelopen dagen waren al een mooi voorproefje. Hier weer stukjes dag - mijn externe geheugen ;).


De meiden zijn vaak actief in de keuken. Vrijwel altijd met lekkere dingen, koekjes, cakejes, taart, dat soort zoetigheid. Maar Lotte wilde ook wel een keertje echt koken. En zo kon ik op maandagavond na het werk gewoon direct aanschuiven. Kijk nou eens hoe goed ze alles heeft gemaakt. Kip Tandoori, met Oma's kwamkwammertjes.
Joost verdiept zich in Isa's selfies.


Voor werk moet ik naar Hilversum en daarna sneak ik een boswandeling mee. Bijzonder hoor, drie kwartier gewandeld en op 1 verdwaalde fietser na, kwam ik niemand tegen. En dat terwijl in het winkelcentrum waar ik later langs reed het stampvol was van de mensen.De Flow lag in de bus. Zo'n frisse vrolijke voorkant!


Wihoeeee! Ik deed een nieuwe training. Runwalkrun, maar dan 800 meter hardlopen afgewisseld met 400 meter wandelen. Dat is echt best een hele lange pauze tussendoor. Maar daardoor liep ik eigenlijk heel soepeltjes gewoon een dikke 18 km! En al met al niet eens heel veel langzamer, want door die wandelminuten lukte het om de renstukken steeds best op tempo te doen. Dit was echt leuk, ga ik vaker doen!


Ik moet altijd zo lachen om Joosts fotohoofd. Hij heeft 't ook maar zwaar met een vrouw die alles maar weer vast wil leggen.... *insert tonguitsteeksmiley*


Pick more daisies!


Ik maakte lekkere aardappeltjes uit de oven.


En zo zaten we om 11 uur nog buiten, terwijl de mist boven de sloten opkwam. Het is zo'n mooie tijd, die prezomer, nog vol van beloftes van veel warme dagen.De dag goed beginnen met koffie op het strandje.


Comments

Sil said…
Prachtige logje weer!

Dat wandelenrennen: kun je dat op Runkeeper instellen?
jojoco said…
Hai Sil,

Dat weet ik eigenlijk niet, ik heb Runkeeper aanstaan voor de lol, maar stel mijn trainingen in op mijn Garmin. Op runkeeper kun je wel ook trainingen instellen, maar of dat met afstand ook kan weet ik niet en hoe het moet ook niet. Aan mij heb je dus niet veel ;).
Sil said…
Haha, evengoed bedankt! :-)

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more