Skip to main content

Juni is begonnen


Het is alweer juni. Bizar is dat toch, hoe snel de tijd kan gaan. Nog even en de dagen worden alweer korter. En dan begint de zomer pas echt. De afgelopen dagen waren al een mooi voorproefje. Hier weer stukjes dag - mijn externe geheugen ;).


De meiden zijn vaak actief in de keuken. Vrijwel altijd met lekkere dingen, koekjes, cakejes, taart, dat soort zoetigheid. Maar Lotte wilde ook wel een keertje echt koken. En zo kon ik op maandagavond na het werk gewoon direct aanschuiven. Kijk nou eens hoe goed ze alles heeft gemaakt. Kip Tandoori, met Oma's kwamkwammertjes.
Joost verdiept zich in Isa's selfies.


Voor werk moet ik naar Hilversum en daarna sneak ik een boswandeling mee. Bijzonder hoor, drie kwartier gewandeld en op 1 verdwaalde fietser na, kwam ik niemand tegen. En dat terwijl in het winkelcentrum waar ik later langs reed het stampvol was van de mensen.De Flow lag in de bus. Zo'n frisse vrolijke voorkant!


Wihoeeee! Ik deed een nieuwe training. Runwalkrun, maar dan 800 meter hardlopen afgewisseld met 400 meter wandelen. Dat is echt best een hele lange pauze tussendoor. Maar daardoor liep ik eigenlijk heel soepeltjes gewoon een dikke 18 km! En al met al niet eens heel veel langzamer, want door die wandelminuten lukte het om de renstukken steeds best op tempo te doen. Dit was echt leuk, ga ik vaker doen!


Ik moet altijd zo lachen om Joosts fotohoofd. Hij heeft 't ook maar zwaar met een vrouw die alles maar weer vast wil leggen.... *insert tonguitsteeksmiley*


Pick more daisies!


Ik maakte lekkere aardappeltjes uit de oven.


En zo zaten we om 11 uur nog buiten, terwijl de mist boven de sloten opkwam. Het is zo'n mooie tijd, die prezomer, nog vol van beloftes van veel warme dagen.De dag goed beginnen met koffie op het strandje.


Comments

Sil said…
Prachtige logje weer!

Dat wandelenrennen: kun je dat op Runkeeper instellen?
jojoco said…
Hai Sil,

Dat weet ik eigenlijk niet, ik heb Runkeeper aanstaan voor de lol, maar stel mijn trainingen in op mijn Garmin. Op runkeeper kun je wel ook trainingen instellen, maar of dat met afstand ook kan weet ik niet en hoe het moet ook niet. Aan mij heb je dus niet veel ;).
Sil said…
Haha, evengoed bedankt! :-)

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …