Skip to main content

Isa is jarig


Op de vooravond van Isa's verjaardag is het de eerste zwoele avond. Vuur aan en de popcornpan erbij. Wat een feest!
Dat had ik veertien jaar geleden niet kunnen bedenken, hoe leuk het zou zijn.
Bijna 23 uur en nog steeds licht. Midzomer komt eraan.De volgende ochtend ben ik vroeg wakker.


Ik neem een duik en besluit dan 'echt' te gaan zwemmen. 

Zo in het water is zo bijzonder. Niemand anders. Aan de andere kant van de dijk hoor ik hier en daar fietsers voorbij komen. Maar op het water is het stil. Alleen zacht geklots en vogelgeluiden. Met mijn ogen vlak boven de waterspiegel zit je in een hele andere wereld. Ik en het water. Ik zwem flink door. Een kwartiertje maar, maar het voelt als een pittige training. Het is ook echt wel koud, merk ik, als ik het water uitstap. Maar wel leuk! Dit ga ik vaker doen.


De schapen vinden me maar raar.


Zo op het water denk ik terug aan veertien jaar geleden. We woonden nog in Amsterdam maar hadden net ons huis in de Beemster gekocht. Joost was er flink aan het klussen. Ik lag met dikke buik in de tuin in Amsterdam, nog geen idee hoe het zou zijn, moeder worden. Een kind krijgen. Wat voor reis het zou worden. De hele wereld met andere ogen bekijken. De liefde die erbij komt in je hart, het relativeren, want niets is belangrijker dan je kind. De kwetsbaarheid van het leven die opeens heel scherp duidelijk wordt. De lol, de vermoeidheid, alles tien keer intenser. Ik wist toen nog van niks, behalve dat ik er veel zin in had.


En nu is ze al veertien jaar. Nog steeds zo vol levenslust en energie, dat had ze in mijn buik al. Het is bijzonder om te zien hoe ze zich ontwikkeld heeft, van kleine baby in mijn armen, tot prachtig mooi meisje met donkere haren en donkere ogen en de wereld aan haar voeten.

Lotte en ik maken het huis gezellig.Ik meimer nog even. Van dikke buik tot minimensje.Wat zijn we blij met haar en wat hou ik van Isa!


Cadeautjes.
En dan gaat Isa naar de manege, en Joost en ik gaan voorbereidingen treffen voor het feest van zondag.


Iedereen die komt, niet verder lezen en kijken. Maar wij hebben al voorbereid en getest. En oh! Het is zo megalekker!Pekingeend in pannekoekjes met groente en hoisinsaus. Als lekkere hapjes voor het grote feest.Lang zal ze leven! Hoe zullen de komende 14 jaar eruit zien?

Comments

Willy said…
Lieve Jolanda, van harte gefeliciteerd met jullie Isa. Een heel fijne (feest/verjaar)dag vandaag. Geniet ervan samen. En wat een prachtige versiering!
wilmi said…
Gefeliciteerd met jullie prachtige grote dochter!
Mooie foto's, die buik van jou..!
Geniet van elkaar, het gaat zo supersnel allemaal! *Zucht*
Angelique said…
Wat een mooie, lieve blogpost! Isa boft met jou als mama! En ook met haar papa, zo leuk en gezellig bij jullie. Op naar de volgende 14 jaar.... :-)

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more