Skip to main content

Isa is jarig


Op de vooravond van Isa's verjaardag is het de eerste zwoele avond. Vuur aan en de popcornpan erbij. Wat een feest!
Dat had ik veertien jaar geleden niet kunnen bedenken, hoe leuk het zou zijn.
Bijna 23 uur en nog steeds licht. Midzomer komt eraan.De volgende ochtend ben ik vroeg wakker.


Ik neem een duik en besluit dan 'echt' te gaan zwemmen. 

Zo in het water is zo bijzonder. Niemand anders. Aan de andere kant van de dijk hoor ik hier en daar fietsers voorbij komen. Maar op het water is het stil. Alleen zacht geklots en vogelgeluiden. Met mijn ogen vlak boven de waterspiegel zit je in een hele andere wereld. Ik en het water. Ik zwem flink door. Een kwartiertje maar, maar het voelt als een pittige training. Het is ook echt wel koud, merk ik, als ik het water uitstap. Maar wel leuk! Dit ga ik vaker doen.


De schapen vinden me maar raar.


Zo op het water denk ik terug aan veertien jaar geleden. We woonden nog in Amsterdam maar hadden net ons huis in de Beemster gekocht. Joost was er flink aan het klussen. Ik lag met dikke buik in de tuin in Amsterdam, nog geen idee hoe het zou zijn, moeder worden. Een kind krijgen. Wat voor reis het zou worden. De hele wereld met andere ogen bekijken. De liefde die erbij komt in je hart, het relativeren, want niets is belangrijker dan je kind. De kwetsbaarheid van het leven die opeens heel scherp duidelijk wordt. De lol, de vermoeidheid, alles tien keer intenser. Ik wist toen nog van niks, behalve dat ik er veel zin in had.


En nu is ze al veertien jaar. Nog steeds zo vol levenslust en energie, dat had ze in mijn buik al. Het is bijzonder om te zien hoe ze zich ontwikkeld heeft, van kleine baby in mijn armen, tot prachtig mooi meisje met donkere haren en donkere ogen en de wereld aan haar voeten.

Lotte en ik maken het huis gezellig.Ik meimer nog even. Van dikke buik tot minimensje.Wat zijn we blij met haar en wat hou ik van Isa!


Cadeautjes.
En dan gaat Isa naar de manege, en Joost en ik gaan voorbereidingen treffen voor het feest van zondag.


Iedereen die komt, niet verder lezen en kijken. Maar wij hebben al voorbereid en getest. En oh! Het is zo megalekker!Pekingeend in pannekoekjes met groente en hoisinsaus. Als lekkere hapjes voor het grote feest.Lang zal ze leven! Hoe zullen de komende 14 jaar eruit zien?

Comments

Willy said…
Lieve Jolanda, van harte gefeliciteerd met jullie Isa. Een heel fijne (feest/verjaar)dag vandaag. Geniet ervan samen. En wat een prachtige versiering!
wilmi said…
Gefeliciteerd met jullie prachtige grote dochter!
Mooie foto's, die buik van jou..!
Geniet van elkaar, het gaat zo supersnel allemaal! *Zucht*
Angelique said…
Wat een mooie, lieve blogpost! Isa boft met jou als mama! En ook met haar papa, zo leuk en gezellig bij jullie. Op naar de volgende 14 jaar.... :-)

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Sloveniƫ en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californiƫ!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…