Skip to main content

Isa is jarig


Op de vooravond van Isa's verjaardag is het de eerste zwoele avond. Vuur aan en de popcornpan erbij. Wat een feest!
Dat had ik veertien jaar geleden niet kunnen bedenken, hoe leuk het zou zijn.
Bijna 23 uur en nog steeds licht. Midzomer komt eraan.De volgende ochtend ben ik vroeg wakker.


Ik neem een duik en besluit dan 'echt' te gaan zwemmen. 

Zo in het water is zo bijzonder. Niemand anders. Aan de andere kant van de dijk hoor ik hier en daar fietsers voorbij komen. Maar op het water is het stil. Alleen zacht geklots en vogelgeluiden. Met mijn ogen vlak boven de waterspiegel zit je in een hele andere wereld. Ik en het water. Ik zwem flink door. Een kwartiertje maar, maar het voelt als een pittige training. Het is ook echt wel koud, merk ik, als ik het water uitstap. Maar wel leuk! Dit ga ik vaker doen.


De schapen vinden me maar raar.


Zo op het water denk ik terug aan veertien jaar geleden. We woonden nog in Amsterdam maar hadden net ons huis in de Beemster gekocht. Joost was er flink aan het klussen. Ik lag met dikke buik in de tuin in Amsterdam, nog geen idee hoe het zou zijn, moeder worden. Een kind krijgen. Wat voor reis het zou worden. De hele wereld met andere ogen bekijken. De liefde die erbij komt in je hart, het relativeren, want niets is belangrijker dan je kind. De kwetsbaarheid van het leven die opeens heel scherp duidelijk wordt. De lol, de vermoeidheid, alles tien keer intenser. Ik wist toen nog van niks, behalve dat ik er veel zin in had.


En nu is ze al veertien jaar. Nog steeds zo vol levenslust en energie, dat had ze in mijn buik al. Het is bijzonder om te zien hoe ze zich ontwikkeld heeft, van kleine baby in mijn armen, tot prachtig mooi meisje met donkere haren en donkere ogen en de wereld aan haar voeten.

Lotte en ik maken het huis gezellig.Ik meimer nog even. Van dikke buik tot minimensje.Wat zijn we blij met haar en wat hou ik van Isa!


Cadeautjes.
En dan gaat Isa naar de manege, en Joost en ik gaan voorbereidingen treffen voor het feest van zondag.


Iedereen die komt, niet verder lezen en kijken. Maar wij hebben al voorbereid en getest. En oh! Het is zo megalekker!Pekingeend in pannekoekjes met groente en hoisinsaus. Als lekkere hapjes voor het grote feest.Lang zal ze leven! Hoe zullen de komende 14 jaar eruit zien?

Comments

Willy said…
Lieve Jolanda, van harte gefeliciteerd met jullie Isa. Een heel fijne (feest/verjaar)dag vandaag. Geniet ervan samen. En wat een prachtige versiering!
wilmi said…
Gefeliciteerd met jullie prachtige grote dochter!
Mooie foto's, die buik van jou..!
Geniet van elkaar, het gaat zo supersnel allemaal! *Zucht*
Angelique said…
Wat een mooie, lieve blogpost! Isa boft met jou als mama! En ook met haar papa, zo leuk en gezellig bij jullie. Op naar de volgende 14 jaar.... :-)

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more