Skip to main content

Hectische laatste weken


Het zijn altijd hectische laatste weken, zo voor de zomervakantie. Niet alleen met feestjes en gezelligheden, ook met alle festiviteiten en activiteiten van de kinderen. Daarbij is het ook zakelijk druk en zijn er allerlei leuke en spannende ontwikkelingen. Voedingsbodem genoeg om gestresst te raken. Maar dit jaar niet voor mij. Het lukt me goed om prioriteiten te stellen en iedere dag tijd te nemen voor leuke dingen. Daarbij zijn ook de meeste drukke dingen zelf al leuk, dus echt iets te zeuren heb ik niet ;). 


Het is voor mij altijd weer een rustmoment, hoe druk het in mijn hoofd ook is. Hier aan het water vervliegen alle gedachtes en hoor ik alleen het gekabbel van de golfjes.


Na het dweilen en schoonmaken na het feestje van Isa kon je mij ook een beetje opdweilen. Ik besloot lekker in bad te gaan en mezelf te tracteren op zo'n prachtig exotisch biertje, gemaakt op basis van groene thee. Klein beetje een deceptie toen ik op de achterkant zag dat het gebrouwen werd in Den Bosch ;).


Ik geniet ook zo van de bloemen, had zoveel mooie boeketten en boeketjes gekregen.
Woelig water en mooie luchten. Ik hoor om me heen iedereen alweer klagen om de zomer, maar ik vind het een topzomer tot nu toe.Je moet 't alleen wel willen zien. Overal bloemen. Zo lang licht.Ik ging een keertje extra vroeg weg, zodat ik voor het werk nog een mooie stadswandeling kon doen.Op hakken...
En als lunch deed ik een korte stop in Scheveningen. Even uitwaaien op het strand. Zo stop ik gewoon wat vakantie in een werkdag.Tijdens Lottes vioolles weer een wandelingetje.


En aan het einde van een drukke dag met een wijntje in de tuin. Genietmomenten genoeg.


Woensdag had ik wat leuks! Ik fietste een stukkie verderop, waar het pad door het weiland weer open was (is dicht in het voorjaar ivm broedseizoen). Daar liep ik een rondje hard, een kilometer of 6, om vervolgens terug te fietsen (kippeneindje hoor, in totaal iets van 7). En toen, tadaaaaa, maakte ik de triathlon af met een stuk zwemmen!Zie je dat strandje in de verte in de kom? Van het verre uiteinde van dat strandje zwom ik tot een stuk voorbij waar ik hier sta, voorbij de bocht! Daar had ik een vestje neergelegd en kon ik wandelend terug naar mijn handdoek.


Wihaaaaa. Hele dag overwinnaarsgevoel. Easy!Lotte en ik zijn alleen thuis, Joost is doing business, Isa logeert bij oma. We maken het gezellig samen.


Eindelijk regen. Het is zoveel droog geweest. Ik ben al een echte boerin aan het worden, dat ik regen 'mooi weer' noem. Maar de tuin had 't nodig!


Joost is weer terug! Hoera!


En na wederom een rondje hardlopen vallen me de prachtige luchten op.


Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more