Skip to main content

Hectische laatste weken


Het zijn altijd hectische laatste weken, zo voor de zomervakantie. Niet alleen met feestjes en gezelligheden, ook met alle festiviteiten en activiteiten van de kinderen. Daarbij is het ook zakelijk druk en zijn er allerlei leuke en spannende ontwikkelingen. Voedingsbodem genoeg om gestresst te raken. Maar dit jaar niet voor mij. Het lukt me goed om prioriteiten te stellen en iedere dag tijd te nemen voor leuke dingen. Daarbij zijn ook de meeste drukke dingen zelf al leuk, dus echt iets te zeuren heb ik niet ;). 


Het is voor mij altijd weer een rustmoment, hoe druk het in mijn hoofd ook is. Hier aan het water vervliegen alle gedachtes en hoor ik alleen het gekabbel van de golfjes.


Na het dweilen en schoonmaken na het feestje van Isa kon je mij ook een beetje opdweilen. Ik besloot lekker in bad te gaan en mezelf te tracteren op zo'n prachtig exotisch biertje, gemaakt op basis van groene thee. Klein beetje een deceptie toen ik op de achterkant zag dat het gebrouwen werd in Den Bosch ;).


Ik geniet ook zo van de bloemen, had zoveel mooie boeketten en boeketjes gekregen.
Woelig water en mooie luchten. Ik hoor om me heen iedereen alweer klagen om de zomer, maar ik vind het een topzomer tot nu toe.Je moet 't alleen wel willen zien. Overal bloemen. Zo lang licht.Ik ging een keertje extra vroeg weg, zodat ik voor het werk nog een mooie stadswandeling kon doen.Op hakken...
En als lunch deed ik een korte stop in Scheveningen. Even uitwaaien op het strand. Zo stop ik gewoon wat vakantie in een werkdag.Tijdens Lottes vioolles weer een wandelingetje.


En aan het einde van een drukke dag met een wijntje in de tuin. Genietmomenten genoeg.


Woensdag had ik wat leuks! Ik fietste een stukkie verderop, waar het pad door het weiland weer open was (is dicht in het voorjaar ivm broedseizoen). Daar liep ik een rondje hard, een kilometer of 6, om vervolgens terug te fietsen (kippeneindje hoor, in totaal iets van 7). En toen, tadaaaaa, maakte ik de triathlon af met een stuk zwemmen!Zie je dat strandje in de verte in de kom? Van het verre uiteinde van dat strandje zwom ik tot een stuk voorbij waar ik hier sta, voorbij de bocht! Daar had ik een vestje neergelegd en kon ik wandelend terug naar mijn handdoek.


Wihaaaaa. Hele dag overwinnaarsgevoel. Easy!Lotte en ik zijn alleen thuis, Joost is doing business, Isa logeert bij oma. We maken het gezellig samen.


Eindelijk regen. Het is zoveel droog geweest. Ik ben al een echte boerin aan het worden, dat ik regen 'mooi weer' noem. Maar de tuin had 't nodig!


Joost is weer terug! Hoera!


En na wederom een rondje hardlopen vallen me de prachtige luchten op.


Comments

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more