Skip to main content

Hectische laatste weken


Het zijn altijd hectische laatste weken, zo voor de zomervakantie. Niet alleen met feestjes en gezelligheden, ook met alle festiviteiten en activiteiten van de kinderen. Daarbij is het ook zakelijk druk en zijn er allerlei leuke en spannende ontwikkelingen. Voedingsbodem genoeg om gestresst te raken. Maar dit jaar niet voor mij. Het lukt me goed om prioriteiten te stellen en iedere dag tijd te nemen voor leuke dingen. Daarbij zijn ook de meeste drukke dingen zelf al leuk, dus echt iets te zeuren heb ik niet ;). 


Het is voor mij altijd weer een rustmoment, hoe druk het in mijn hoofd ook is. Hier aan het water vervliegen alle gedachtes en hoor ik alleen het gekabbel van de golfjes.


Na het dweilen en schoonmaken na het feestje van Isa kon je mij ook een beetje opdweilen. Ik besloot lekker in bad te gaan en mezelf te tracteren op zo'n prachtig exotisch biertje, gemaakt op basis van groene thee. Klein beetje een deceptie toen ik op de achterkant zag dat het gebrouwen werd in Den Bosch ;).


Ik geniet ook zo van de bloemen, had zoveel mooie boeketten en boeketjes gekregen.




Woelig water en mooie luchten. Ik hoor om me heen iedereen alweer klagen om de zomer, maar ik vind het een topzomer tot nu toe.



Je moet 't alleen wel willen zien. Overal bloemen. Zo lang licht.



Ik ging een keertje extra vroeg weg, zodat ik voor het werk nog een mooie stadswandeling kon doen.



Op hakken...




En als lunch deed ik een korte stop in Scheveningen. Even uitwaaien op het strand. Zo stop ik gewoon wat vakantie in een werkdag.







Tijdens Lottes vioolles weer een wandelingetje.


En aan het einde van een drukke dag met een wijntje in de tuin. Genietmomenten genoeg.






Woensdag had ik wat leuks! Ik fietste een stukkie verderop, waar het pad door het weiland weer open was (is dicht in het voorjaar ivm broedseizoen). Daar liep ik een rondje hard, een kilometer of 6, om vervolgens terug te fietsen (kippeneindje hoor, in totaal iets van 7). En toen, tadaaaaa, maakte ik de triathlon af met een stuk zwemmen!



Zie je dat strandje in de verte in de kom? Van het verre uiteinde van dat strandje zwom ik tot een stuk voorbij waar ik hier sta, voorbij de bocht! Daar had ik een vestje neergelegd en kon ik wandelend terug naar mijn handdoek.


Wihaaaaa. Hele dag overwinnaarsgevoel. Easy!



Lotte en ik zijn alleen thuis, Joost is doing business, Isa logeert bij oma. We maken het gezellig samen.


Eindelijk regen. Het is zoveel droog geweest. Ik ben al een echte boerin aan het worden, dat ik regen 'mooi weer' noem. Maar de tuin had 't nodig!


Joost is weer terug! Hoera!


En na wederom een rondje hardlopen vallen me de prachtige luchten op.


Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Zomers weekend

Zo'n zomers weekend vraagt erom om in het water te beginnen. Heerlijk stuk gezwommen. Alleen nog een staart en ik ben een zeemeermin ;).



Met Lotte maakte ik dit heerlijke toetje: Rabarber in kleine stukjes even koken. Banaan erdoor, schepje suiker en wat custardpoeder, in stukjes geknipte marshmellows erover en dan in de oven.


De perfecte mix van zuur, zoet, romig en zomer.


Boek uitgelezen. De recensies waren niet zo positief, maar ik vond het een bijzonder boek. Over een vrouw die in de jeugdzorg werkt en daarin alles goed wil doen, maar ondertussen haar eigen zoon uit het oog verliest.
De zoon komt door allerlei suffe omstandigheden en domme puberkeuzes in de ene na de andere ellende terecht. Mede door zijn vrienden die praten in osso en wallah en andersoortige straattaal.
Een derde hoofdrolspeler is de uitgerangeerde leraar, die tegenwoordig liever vogels kijkt maar een beginnende vriendschap sluit met de zoon.

Als de moeder op haar werk in de problemen komt omdat er een kind …