Een koffer vol geluk


Het werd wel weer tijd om flink in de tuin te klussen, alles is zo hard gegroeid. Maar na een dag binnen, is het heerlijk om 's avonds tussen het groen te zitten. Kipjes scharrelend om me heen, Ganzen lawaai maken op het naburige weiland, zwaluwtjes die mooie capriolen uithalen. En de tuin die weer een beetje vorm krijgt,


Er is weer een kipje verdwenen. Van de 7 kuikens zijn er nog 4 over. En dat terwijl ze al bijna zo groot zijn als hun ouders. Het is niet anders, vrees ik, op het platteland. Het extra beveiligen van het hok heeft in ieder geval niet gewerkt, het was 's nachts gebeurd. Gewoon maar afwachten of de rest het houdt, en genieten van het gescharrel zolang als ze er zijn.


De lupines zijn zo mooi!


Half 10 's avonds en het licht is zo bijzonder. Ik kan wel blijven kijken.


's Morgens vroeg, voor de schoolrush. Ik zit met mijn kopje koffie buiten naar de kipjes te kijken en Instagram te checken. Fijn ochtendritueel.Bizar drukke werkdag gehad waar maar geen einde aan leek te komen. Hartstikke fijn dat het zo goed loopt allemaal, maar ik wist heel even van voor niet meer dat mijn neus van achter zat, of hoe zit dat ook alweer? Maar weet je wat het is? Als zo'n dag voorbij is, en ik het vriendinnetje van Lotte naar huis wandelde (die met de hersenschudding, die een dagje bij ons thuis vertoefde omdat ze nog steeds niet naar school mag), dan voelt het meteen als vakantie. Vakantie zit 'm niet alleen in ver weg. Maar ook in de fijne dingen zoeken en je eigen momenten creĆ«ren op een dag. Ik zat even bij het water en alle drukte en haast gleden van me af. Dat relativeert zo lekker. Morgen weer een dag. 
En hup, de hangmat in. Weer nieuwe bloemetjes in de pluktuin op het weiland.


Boeketje geplukt voor op de camping.


Vrijdag was ik lui. Heel lui. Geen zin om hard te lopen. Lekker in de hangmat. Tijdschriftje lezen. Doezelen. Niks doen.


Tot Brigitte kwam en we samen wel een stukje wilden gaan zwemmen. Dat stukje werd een heus stuk. Tot voorbij de bocht. En ook nog terug deze keer! Het was koud! Ik denk dat we wel een kilometer gezwommen hebben. En zelfs in de warme auto zitten om nog wat boodschapjes te doen, kon me niet opwarmen. Dat duurde nog een tijd. Maar stoer waren we wel!


's Avonds bracht ik Isa met vriendinnen naar vriendinnen. Die gingen lekker stappen in Amsterdam. School is zo goed als klaar. Ze heeft het super gedaan. Tijd om te feesten. Ik wilde niet voor niets dat eind rijden en bedacht dat ik wel even in het park kon wandelen. Waar ik als verrassing in het Reuring-festival belandde. Dat was echt onverwacht superleuk!


Een robot die bloementekeningen maakte op het fietspad, met zand. En kinderen die de bloemen inkleurden met gekleurd zand.


Leuke kraampjes en gekke bussen.


Isa appte me een foto. Klaar om te gaan. Veel plezier lieve mooie meiden!Ik bleef hangen bij allerlei voorstellingen.Deze was het leukste. Een violist, met geweldige verhalen erbij. Erg gelachen!Wat een onverwachte leukigheid allemaal!

No comments:

Dit vinden anderen leuk nu