Skip to main content

De paden op


Het is zulk heerlijk buitenweer steeds. Als ik door mijn Iphonefoto's blader zie ik allemaal fijne natuur voorbij komen. De tuin bloeit dat het een lieve lust is.
Prachtige donkere wolken komen aangewaaid.


Hoera! Joost kreeg toch gelijk (natuurlijk), het gras begint te ontkiemen.


Even naar buiten op zo'n avond dat ik eigenlijk te duf was om nog iets te doen. Toch de fiets gepakt, voor een heel klein stukje naar de molen en daar een heerlijke wandeling gemaakt. Echt, daar knap je zo van op!


Drama in het kippenhok. Kuiken nummer 2 is eraan. Arme moederkip was helemaal in paniek om het resterende hoopje veer en pluis aan het tokken. We weten niet goed waar we nu het beste aan doen. Het kuiken was in het hok gepakt, terwijl we dat al extra beveiligd hadden. Maar ja, zo'n rover vindt altijd wel zijn weg natuurlijk. We zijn er nog steeds niet achter wat voor beest het is. Nu zijn er nog vijf kuikens over.


Verse bloemen.


Hoera! Mello is weer terug. Onze stofzuigrobotvriend was kwijt. Al een week of wat. Overal hadden we al gezocht. Onder de kasten, onder bedden, maar nee hoor. Geen Mello. En opeens zag ik 'm vandaag. Onder het tvtafeltje in het voorhuis, waar ik volgens mij al tien keer gekeken had. Hij houdt ons voor de gek, onze vriend. We hebben 'm meteen weer aan het werk gezet! Dat zal 'm leren.


In de gang heb ik allerlei printjes hangen. Van blije dingen. En altijd als ik er langs loop, moet ik even glimlachen.


Mijn kleine vriendinnetje wilde met me spelen. Samen het geheime paadje tussen het hoge gras (hoger dan zij zelf) verkennen.


De verse bloemen in het avondlicht.


Comments

Jen said…
Heerlijke foto's weer!

groetjes Jen

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …