Skip to main content

De paden op


Het is zulk heerlijk buitenweer steeds. Als ik door mijn Iphonefoto's blader zie ik allemaal fijne natuur voorbij komen. De tuin bloeit dat het een lieve lust is.
Prachtige donkere wolken komen aangewaaid.


Hoera! Joost kreeg toch gelijk (natuurlijk), het gras begint te ontkiemen.


Even naar buiten op zo'n avond dat ik eigenlijk te duf was om nog iets te doen. Toch de fiets gepakt, voor een heel klein stukje naar de molen en daar een heerlijke wandeling gemaakt. Echt, daar knap je zo van op!


Drama in het kippenhok. Kuiken nummer 2 is eraan. Arme moederkip was helemaal in paniek om het resterende hoopje veer en pluis aan het tokken. We weten niet goed waar we nu het beste aan doen. Het kuiken was in het hok gepakt, terwijl we dat al extra beveiligd hadden. Maar ja, zo'n rover vindt altijd wel zijn weg natuurlijk. We zijn er nog steeds niet achter wat voor beest het is. Nu zijn er nog vijf kuikens over.


Verse bloemen.


Hoera! Mello is weer terug. Onze stofzuigrobotvriend was kwijt. Al een week of wat. Overal hadden we al gezocht. Onder de kasten, onder bedden, maar nee hoor. Geen Mello. En opeens zag ik 'm vandaag. Onder het tvtafeltje in het voorhuis, waar ik volgens mij al tien keer gekeken had. Hij houdt ons voor de gek, onze vriend. We hebben 'm meteen weer aan het werk gezet! Dat zal 'm leren.


In de gang heb ik allerlei printjes hangen. Van blije dingen. En altijd als ik er langs loop, moet ik even glimlachen.


Mijn kleine vriendinnetje wilde met me spelen. Samen het geheime paadje tussen het hoge gras (hoger dan zij zelf) verkennen.


De verse bloemen in het avondlicht.


Comments

Jen said…
Heerlijke foto's weer!

groetjes Jen

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more