Skip to main content

De dagen vliegen voorbij

Bijna zomervakantie voor beide meisjes. De dagen lijken wel in een versnelling te zijn gekomen en mijn hoofd kan 't niet meer allemaal bevatten. Die verschillende agenda's die dan af en toe opploppen in mijn gedachten: "oh ja, Lottes laatste vioolles, wil nog iets leuks kopen voor de viooljuf  * oh ja, Isa's laatste toetsdag en alle 'mam, kun je me dan en dan brengen/halen, vul maar in' die daarbij komen. * BBQ met de klas, feestjes, paardentoestanden, weet ik veel wat. * Niet vergeten, tandarts donderdag, even tegen juf zeggen dat ik Lotte op tijd meeneem. * Gezellig, dan komt vriend langs, wel snel naar huis, naar viool, naar restaurant en weer naar huis, niet vergeten geld mee te nemen. * Oh ja, voor de dijk zou ik nog ditendatendat doen, niet vergeten. * Oeps, de wasmanden puilen uit, tijd om wasjes te draaien * Vriendinnetje uit Dubai komt. Op dag afscheidsmusical klas Lotte, hoe combineer ik dat nou weer * eindfeest talententheater * tig aanvragen voor werk * nog hotel regelen voor zakenreis BelgiĆ« volgende week * even presentatie aanpassen voor klus bij de NOS * als ik nou deze week breng naar Talententheater, dan red ik het volgende week als we later uit BelgiĆ« terug zijn * nog even restaurant in dorp reserveren om met vriendinnen te eten * 

Pfff, af en toe zou je het stop willen zetten. 

Gelukkig heb ik mijn extern geheugen, met leuke plaatjes om terug te kijken en ook in de dag steeds stil te staan bij het moment op dat moment.


Een vriendinnetje van Lotte viel tijdens het spelen met een pony bij haar in de buurt nogal ongelukkig en had een zware hersenschudding. Arm meissie, ze mag twee weken lang geen scherm zien, moet veel rusten. Ik bedacht dat het misschien wel leuk zou zijn om armbandjes te leren knopen als afleiding. Ik kocht allerlei leuke gekleurde touwtjes en gaf haar les. Ze vond het geweldig. Fijn!


Lotte en ik deden samen yoga. Altijd goed om die monkeymind een beetje te temmen ;).


Ik vond een mooi veertje.


Dit weekend wilde ik weer een stuk zwemmen, maar het water leek wel tien keer kouder. Ik hield het maar bij een snelle duik.De papavers staan te stralen. Heerlijk, af en toe een beetje in de tuin werken.


Joost maakte een zalige Aziatische beef salade.


Vaderdagontbijtje.
Zonsopgangen en -ondergangen zijn altijd goed om de tijd even stil te zetten.
Wandelingetje door de tuin.


Lief!Er is weer een kuiken gesneuveld. Ze zijn al vrijwel even groot als de ouders, en het is niet te voorkomen. Zowel met het hok goed afgedekt, als met de mogelijkheid voor ze om te vluchten, zijn de rovers ze te snel af. Het hoort erbij, bij het wonen in de natuur. En die buizerd die ik af en toe laag over zie scheren, die is ook wel weer prachtig om te zien. Weet niet of hij het was hoor, het gebeurt steeds op een moment dat we er niet bij zijn.


Ik verfde snel mijn haren. Het was zo blond geworden door de zon. Had een pakje lichtbruin gekocht, van L'oreal, diezelfde die ik andere keren ook had. Lichtbruin. Niets bijzonders. Alleen had ik niet gezien dat dit een 10-minutenversie was, en had ik 'm lang laten zitten. Hartstikke donker was het geworden. Zelfs na een paar keer wassen schrik ik nog iedere keer als ik in de spiegel kijk. Op deze foto valt het nog mee. Nou ja, het slijt wel weer. En dat hele lichte is er gelukkig weer uit.


Beautiful Dutch MountainsVroeg op pad voor werk.


Mooi op tijd op de plaats van bestemming, zelfs tijd voor een korte wandeling. Dat is een hele fijne, zeker op die dagen dat ik de hele dag in een zaaltje zit en amper kan lopen.Vioolwandeling, langs waterlelies.Ouch. Afgelopen weekend zwierde ik om een paal heen (don't ask) en kletterde ik in volle snelheid met al mijn gewicht met mijn knie tegen een metalen hek. Een heel dik ei en een pijnlijke knie. Het ei is weg nu gelukkig, maar mijn knie is nog steeds blauw.
Comments

Angelique said…
Beginnen met alle drukke regeldingen en meteen erna dat je Lottes vriendinnetje verrast met een cadeau en les in knopen; wat lief!! Dat yoga/pilates thuis moet ik ook eens gaan doen, heb jou tip al opgeslagen in de telefoon, nu nog starten :-) goede tip om dit met een lieve dochter samen te doen.
wilmi said…
oh die beef salade..namnam!
sterkte met de laatste dingen voor het vakantie is. Tijd vliegt nu inderdaad in sneltreinvaart. Met het blije vooruitzicht dat het daarna een poos Echt Rustig is.
Fijn dat je toch kunt genieten van die mooie dingen, en ze vastleggen, als reminder in die sneltrein.
Beterschap met je knie, ai, dat zal zeer gedaan hebben!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more