Skip to main content

De dagen vliegen voorbij

Bijna zomervakantie voor beide meisjes. De dagen lijken wel in een versnelling te zijn gekomen en mijn hoofd kan 't niet meer allemaal bevatten. Die verschillende agenda's die dan af en toe opploppen in mijn gedachten: "oh ja, Lottes laatste vioolles, wil nog iets leuks kopen voor de viooljuf  * oh ja, Isa's laatste toetsdag en alle 'mam, kun je me dan en dan brengen/halen, vul maar in' die daarbij komen. * BBQ met de klas, feestjes, paardentoestanden, weet ik veel wat. * Niet vergeten, tandarts donderdag, even tegen juf zeggen dat ik Lotte op tijd meeneem. * Gezellig, dan komt vriend langs, wel snel naar huis, naar viool, naar restaurant en weer naar huis, niet vergeten geld mee te nemen. * Oh ja, voor de dijk zou ik nog ditendatendat doen, niet vergeten. * Oeps, de wasmanden puilen uit, tijd om wasjes te draaien * Vriendinnetje uit Dubai komt. Op dag afscheidsmusical klas Lotte, hoe combineer ik dat nou weer * eindfeest talententheater * tig aanvragen voor werk * nog hotel regelen voor zakenreis BelgiĆ« volgende week * even presentatie aanpassen voor klus bij de NOS * als ik nou deze week breng naar Talententheater, dan red ik het volgende week als we later uit BelgiĆ« terug zijn * nog even restaurant in dorp reserveren om met vriendinnen te eten * 

Pfff, af en toe zou je het stop willen zetten. 

Gelukkig heb ik mijn extern geheugen, met leuke plaatjes om terug te kijken en ook in de dag steeds stil te staan bij het moment op dat moment.


Een vriendinnetje van Lotte viel tijdens het spelen met een pony bij haar in de buurt nogal ongelukkig en had een zware hersenschudding. Arm meissie, ze mag twee weken lang geen scherm zien, moet veel rusten. Ik bedacht dat het misschien wel leuk zou zijn om armbandjes te leren knopen als afleiding. Ik kocht allerlei leuke gekleurde touwtjes en gaf haar les. Ze vond het geweldig. Fijn!


Lotte en ik deden samen yoga. Altijd goed om die monkeymind een beetje te temmen ;).


Ik vond een mooi veertje.


Dit weekend wilde ik weer een stuk zwemmen, maar het water leek wel tien keer kouder. Ik hield het maar bij een snelle duik.De papavers staan te stralen. Heerlijk, af en toe een beetje in de tuin werken.


Joost maakte een zalige Aziatische beef salade.


Vaderdagontbijtje.
Zonsopgangen en -ondergangen zijn altijd goed om de tijd even stil te zetten.
Wandelingetje door de tuin.


Lief!Er is weer een kuiken gesneuveld. Ze zijn al vrijwel even groot als de ouders, en het is niet te voorkomen. Zowel met het hok goed afgedekt, als met de mogelijkheid voor ze om te vluchten, zijn de rovers ze te snel af. Het hoort erbij, bij het wonen in de natuur. En die buizerd die ik af en toe laag over zie scheren, die is ook wel weer prachtig om te zien. Weet niet of hij het was hoor, het gebeurt steeds op een moment dat we er niet bij zijn.


Ik verfde snel mijn haren. Het was zo blond geworden door de zon. Had een pakje lichtbruin gekocht, van L'oreal, diezelfde die ik andere keren ook had. Lichtbruin. Niets bijzonders. Alleen had ik niet gezien dat dit een 10-minutenversie was, en had ik 'm lang laten zitten. Hartstikke donker was het geworden. Zelfs na een paar keer wassen schrik ik nog iedere keer als ik in de spiegel kijk. Op deze foto valt het nog mee. Nou ja, het slijt wel weer. En dat hele lichte is er gelukkig weer uit.


Beautiful Dutch MountainsVroeg op pad voor werk.


Mooi op tijd op de plaats van bestemming, zelfs tijd voor een korte wandeling. Dat is een hele fijne, zeker op die dagen dat ik de hele dag in een zaaltje zit en amper kan lopen.Vioolwandeling, langs waterlelies.Ouch. Afgelopen weekend zwierde ik om een paal heen (don't ask) en kletterde ik in volle snelheid met al mijn gewicht met mijn knie tegen een metalen hek. Een heel dik ei en een pijnlijke knie. Het ei is weg nu gelukkig, maar mijn knie is nog steeds blauw.
Comments

Angelique said…
Beginnen met alle drukke regeldingen en meteen erna dat je Lottes vriendinnetje verrast met een cadeau en les in knopen; wat lief!! Dat yoga/pilates thuis moet ik ook eens gaan doen, heb jou tip al opgeslagen in de telefoon, nu nog starten :-) goede tip om dit met een lieve dochter samen te doen.
wilmi said…
oh die beef salade..namnam!
sterkte met de laatste dingen voor het vakantie is. Tijd vliegt nu inderdaad in sneltreinvaart. Met het blije vooruitzicht dat het daarna een poos Echt Rustig is.
Fijn dat je toch kunt genieten van die mooie dingen, en ze vastleggen, als reminder in die sneltrein.
Beterschap met je knie, ai, dat zal zeer gedaan hebben!

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more