Skip to main content

Weekendness


School weer begonnen voor beide meisjes. Grauwe, koude maandagmorgen. Drukke week voor de boeg. Mooi even een logje maken tussendoor met blije weekenddingen. Zoals de zon die weer eens prachtig onderging.


Ritje naar de Beemster. Het zoveelste. Maar de weg blijft mooi.


Als Joost en ik een rondje op het weiland lopen, zien we dat er jagers bezig zijn geweest. Een reiger of een kat had een goede dag. En even verderop zien we twee hazenpootjes liggen, afgekloven. Waarschijnlijk gepakt door de vos die hier rondwaart. Het harde buitenleven. Maar ja, die vos had ook een fijne maaltijd, denk ik dan maar.


's Avonds werk in nog in de tuin tot de schemering. Binnen ontdek ik dat mijn UP dingetje kwijt is. Sja. Die kan overal liggen, onze tuin is groot, ik heb overal gelopen. Ik baal een beetje, ik heb zo'n lol in mijn UP en een beetje verslagen loop ik in de tuin. Dat vind je nooit meer, zo'n klein zwart ding. Tot ik bij de onkruidberg voor in de tuin ben, waar ik al het tuinafval steeds uit de groene kliko dump om daar te laten verteren. Als ik op mijn telefoon kijk, zie ik dat hij opeens gaat synchroniseren. Met bluetooth. Maar dat betekent dus dat het dingetje redelijk in de buurt moet liggen, zo'n groot bereik heeft Bluetooth ook niet. Het is al bijna donker als ik met de zaklamp van mijn telefoon de onkruidberg overhoop haal. Zoeken als een speld in een hooiberg, of een UP in een onkruidberg.
Je verwacht 't niet. Maar heeee! Ik vind 'm terug!

(en ga daarna in huis nog snel wat rondjes lopen, want de afgelopen twee uur heeft het ding stilgelegen en mijn stappen niet gemeten en ik wilde toch weer de 10.000 halen....) (hoezo mafkees).


Mei is zo mooi. Fluitekruid in alle bermen.


Met Lotte naar de Ikea, voor beddengoed voor in de caravan op het weiland, lichtjes voor in de tuin, nieuwe wasmanden en twee krukken.


En we komen terug met maar een paar dingen extra, waar we opeens niet zonder konden.


Zoals dit geweldige pannetje waar ik instant verliefd op werd. Kun je niet zonder leven toch?


Avondje eten met vriendinnen. Heerlijk gegeten en heel gezellig. Blije dingen!Oeps, die was had ik na dat avondje eten wel binnen mogen zetten. Helemaal doorweekt door de bui van die nacht.


Maar gelukkig zijn er dan altijd weer mooie bermen om weer op te vrolijken.


Joost kon voor weinig twee zeilbootjes overnemen. Gaaf voor in de zomer!


Hij is dit weekend superhard aan het werk met de buitenbar. Later meer hierover.


Ik fotografeer nog wat bloemetjes.


Het gras wordt overal weer gemaakt. Ruikt lekker, maar het is ook wel zielig voor alle vogelnesten.Lotte heeft wat schattigs gemaakt.


Zondagmorgenduik.


Zo op de foto's ziet het er zomers uit. Maar het was een winderige 13 graden buiten. Het water nog een beetje kouder. Heerlijk fris wakker worden!

Ik ben trots op mezelf. Loop een heerlijke twee uur, runwalkrun door Noord-Holland. Het is overal zo mooi, ik loop relaxed en ontspannen en hou het gewoon de twee uur lang vol. Zalig!


Blij hoofd ervan.


's Middags zijn we net op tijd bij de buren om te helpen de koeien voor het eerst weer op het land te krijgen. Geweldig, ze jumpen en huppelen dat het een lieve lust is.


Ik kook een heerlijk meimaal.


Deze kom ik tegen van Isa en Berend. Vijf jaar geleden. Time flies. Pluk de dag.


Maandagmorgenkippetjes op een randje.


Zondagprojectje: de moestuinbakken netjes gemaakt, drie soorten sla ingezaaid en de stekjes die ik van een vriend kreeg uitgezet. Laat maar groeien nu!

Comments

Anita said…
Zo leuk om altijd weer je berichtjes te lezen. En je gaat steeds vaker bloggen merk ik, Leuk!
Ik geniet van je huis, tuin en keuken verhalen...
Anonymous said…
Ik geniet altijd zo van je mooie foto's
Als ik een dipje zit wordt ik altijd vrolijk van je blog!
Dan denk ik hup naar buiten er is zoveel moois te zien

Lieve groet,
Wendy
jojoco said…
@Anita en @Wendy, wat leuk dat jullie een berichtje achterlaten, vind ik leuk om te horen!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more