Skip to main content

Stukjes dag uit mijn Iphone geplukt

Ik heb mijn Iphone weer leeggetrokken, kijk je mee met wat ik de afgelopen dagen zag?


Isa had haar wekker in haar vakantie om 8 uur gezet, om te werken. Best een klusje, uit een hele mailmap gegevens verzamelen. Fijn voor ons en fijn voor haar, want zo kon ze wat verdienen. Ze wil zoveel, naar de kermis, een nieuw halster voor Moon, dan moet je ook werken :).


Deze dames lagen lekker lang lui te zijn. In bed en op de bank. Ze hadden gezelschap van kampioen luiaard.


Ik bracht de ladies naar Opa en Oma en ging zelf door naar Schoorl. Om zo'n heerlijke hardloopwandelingtrail te doen. Gewoon gaan en genieten. Niet op de tijd letten, hardlopen waar het kan, wandelen waar ik niet anders kan. En dat was best af en toe nodig, het waren hele fikse duinen, mulle zandpaden, maar daardoor ook prachtige uitzichten en veel lol.Stoer he? Hier liep ik gewoon bijna 2 uur! Echt zo leuk!

Joost was met een masterklus bezig. De airstream had in de afgelopen jaren twee deuken opgelopen. Joost had in Amerika nieuw plaatwerk besteld en zou het zelf wel vervangen. Maar dat viel nog niet mee. Alleen het uitboren van de popnagels duurde al drie dagen. Daarna moest de plaat eruit, wat ook niet makkelijk was en de nieuwe moesten op maat en erin. Ik was allang de moed verloren en had al voor mezelf bedacht dat 't niet gaf, een Airstream met een halve achterkant. Maar Joost was echt zenmaster Joost, die heeft al die yogatoestanden en dat Headspace van mij niet nodig ;). Nee echt, hij was zo geduldig en rustig en nog eens en nog eens en Zen, Zen, Zen, GVD ZEN en hij zat!

Nu de afwerking nog. Is ie voor de zomer weer klaar.


De meiden hadden het leuk bij Opa en Oma.


Ik deed maar weer eens een wandelingetje in Edam. Saai leven hoor ;).


Thuis stonden opeens de potten naast de deur weer in volle bloei. Hoinks! Daar had ik vorig jaar plantjes in gezet, die al snel tamelijk verdord waren. Maar ik had geen zin en tijd om er iets aan te doen. Gelukkig maar. Soms moet je de tijd gewoon even zijn gang laten gaan.


In Edam kocht ik weer een paar losse bloemen. Feestje is dat altijd.

Blij met lieve post!


En blij met het boeketje uit de tuin.


Isa bracht ik weer van hot naar her en her naar hot. Bezig bijtje.


En dat was 'm alweer, deze serie.

Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …