Skip to main content

Stukjes dag uit mijn Iphone geplukt

Ik heb mijn Iphone weer leeggetrokken, kijk je mee met wat ik de afgelopen dagen zag?


Isa had haar wekker in haar vakantie om 8 uur gezet, om te werken. Best een klusje, uit een hele mailmap gegevens verzamelen. Fijn voor ons en fijn voor haar, want zo kon ze wat verdienen. Ze wil zoveel, naar de kermis, een nieuw halster voor Moon, dan moet je ook werken :).


Deze dames lagen lekker lang lui te zijn. In bed en op de bank. Ze hadden gezelschap van kampioen luiaard.


Ik bracht de ladies naar Opa en Oma en ging zelf door naar Schoorl. Om zo'n heerlijke hardloopwandelingtrail te doen. Gewoon gaan en genieten. Niet op de tijd letten, hardlopen waar het kan, wandelen waar ik niet anders kan. En dat was best af en toe nodig, het waren hele fikse duinen, mulle zandpaden, maar daardoor ook prachtige uitzichten en veel lol.Stoer he? Hier liep ik gewoon bijna 2 uur! Echt zo leuk!

Joost was met een masterklus bezig. De airstream had in de afgelopen jaren twee deuken opgelopen. Joost had in Amerika nieuw plaatwerk besteld en zou het zelf wel vervangen. Maar dat viel nog niet mee. Alleen het uitboren van de popnagels duurde al drie dagen. Daarna moest de plaat eruit, wat ook niet makkelijk was en de nieuwe moesten op maat en erin. Ik was allang de moed verloren en had al voor mezelf bedacht dat 't niet gaf, een Airstream met een halve achterkant. Maar Joost was echt zenmaster Joost, die heeft al die yogatoestanden en dat Headspace van mij niet nodig ;). Nee echt, hij was zo geduldig en rustig en nog eens en nog eens en Zen, Zen, Zen, GVD ZEN en hij zat!

Nu de afwerking nog. Is ie voor de zomer weer klaar.


De meiden hadden het leuk bij Opa en Oma.


Ik deed maar weer eens een wandelingetje in Edam. Saai leven hoor ;).


Thuis stonden opeens de potten naast de deur weer in volle bloei. Hoinks! Daar had ik vorig jaar plantjes in gezet, die al snel tamelijk verdord waren. Maar ik had geen zin en tijd om er iets aan te doen. Gelukkig maar. Soms moet je de tijd gewoon even zijn gang laten gaan.


In Edam kocht ik weer een paar losse bloemen. Feestje is dat altijd.

Blij met lieve post!


En blij met het boeketje uit de tuin.


Isa bracht ik weer van hot naar her en her naar hot. Bezig bijtje.


En dat was 'm alweer, deze serie.

Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more