Skip to main content

Rhodondendronvallei


Blauwe hyacintjes tussen al het groen. Een zee van wit daslook. Ik krijg er het Ronjagevoel van, van hoe ze in de lente in de Zweedse bossen joelt.  Zo mooi vind ik dat.


Maar daar kwamen we niet voor. Lotte en ik gingen naar de rhodondendronvallei. Doen we (bijna) ieder jaar. Kijk maar: hier, vorig jaar bijvoorbeeld. Of in 2013, toen het nog best koud was in mei. Maar ook toen de meisjes nog minimini waren, gingen we al naar het Amstelpark. (aaahwww).


Ook dit jaar weer dezelfde plaatjes schieten, van zee├źn aan kleur. En ons samen verwonderen om hoe lekker die bloemen ruiken. Met het briesje wat er was, kwamen steeds andere heerlijke geuren aangewaaid.


En maar kijken en je verwonderen, hoe de bloemen uit de knop komen. Hoe mooi het licht door de blaadjes kan vallen. En ik dubbel genieten, omdat Lotte het ook zo leuk vindt.
Het is en blijft daar prachtig in mei.Deze had ik nog nooit eerder gezien. Eerst dacht ik even dat ze een soort van slingers hadden opgehangen. Er was ook een trouwfotoreportage aan de gang (die helemaal niet zo romantisch klonk 'je moet nu lachen hoor.... kijk nou eens een beetje deze kant op'), dus ik dacht, wie weet is dit de styling ofzo. (lekker suf, I know). Maar het was de natuur zelf weer, die zoiets prachtigs had verzonnen.


Iemand die weet wat voor boom dit is?We struinden verder in het park. er zijn zoveel mooie hoekjes en plekjes.Ik weet nog wel dat ik dit als kind ook altijd zo'n sprookjesachtig stukje vond, van de bedreigde flora. Dat klonk dan ook al spannend.Via de achteringang de vallei weer in. De blauwe regen die vorig jaar zo prachtig bloeide deed nog niks.


Maar Lot bloeide wel ;).

Ik deed niet de trouwreportage na, maar fotografeerde Lotte gewoon stiekem, toen ze even opkeek en terwijl ze druk bezig was.

Die kleurencombinaties. Zo mooi.
En haha, die varens fotografeerde ik vorig jaar ook al.... Duh.Deze vond ik ook zo leuk. Uitgebloeide bloemen die aan de stamper blijven hangen en als danseresjes deinen.Het was weer mooi!

Comments

wilmi said…
Prachtig daar!
Het is trouwens de zakdoekjesboom zegt mijn houthakker. Geen grapje hoor..
jojoco said…
@wilmi (en houthakker), dank je! Ik geloofde het bijna niet, maar het is echt zo, wat leuk! En nu wil ik ook een zakdoekjesboom!

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more