Skip to main content

Rhodondendronvallei


Blauwe hyacintjes tussen al het groen. Een zee van wit daslook. Ik krijg er het Ronjagevoel van, van hoe ze in de lente in de Zweedse bossen joelt.  Zo mooi vind ik dat.


Maar daar kwamen we niet voor. Lotte en ik gingen naar de rhodondendronvallei. Doen we (bijna) ieder jaar. Kijk maar: hier, vorig jaar bijvoorbeeld. Of in 2013, toen het nog best koud was in mei. Maar ook toen de meisjes nog minimini waren, gingen we al naar het Amstelpark. (aaahwww).


Ook dit jaar weer dezelfde plaatjes schieten, van zeeën aan kleur. En ons samen verwonderen om hoe lekker die bloemen ruiken. Met het briesje wat er was, kwamen steeds andere heerlijke geuren aangewaaid.


En maar kijken en je verwonderen, hoe de bloemen uit de knop komen. Hoe mooi het licht door de blaadjes kan vallen. En ik dubbel genieten, omdat Lotte het ook zo leuk vindt.
Het is en blijft daar prachtig in mei.Deze had ik nog nooit eerder gezien. Eerst dacht ik even dat ze een soort van slingers hadden opgehangen. Er was ook een trouwfotoreportage aan de gang (die helemaal niet zo romantisch klonk 'je moet nu lachen hoor.... kijk nou eens een beetje deze kant op'), dus ik dacht, wie weet is dit de styling ofzo. (lekker suf, I know). Maar het was de natuur zelf weer, die zoiets prachtigs had verzonnen.


Iemand die weet wat voor boom dit is?We struinden verder in het park. er zijn zoveel mooie hoekjes en plekjes.Ik weet nog wel dat ik dit als kind ook altijd zo'n sprookjesachtig stukje vond, van de bedreigde flora. Dat klonk dan ook al spannend.Via de achteringang de vallei weer in. De blauwe regen die vorig jaar zo prachtig bloeide deed nog niks.


Maar Lot bloeide wel ;).

Ik deed niet de trouwreportage na, maar fotografeerde Lotte gewoon stiekem, toen ze even opkeek en terwijl ze druk bezig was.

Die kleurencombinaties. Zo mooi.
En haha, die varens fotografeerde ik vorig jaar ook al.... Duh.Deze vond ik ook zo leuk. Uitgebloeide bloemen die aan de stamper blijven hangen en als danseresjes deinen.Het was weer mooi!

Comments

wilmi said…
Prachtig daar!
Het is trouwens de zakdoekjesboom zegt mijn houthakker. Geen grapje hoor..
jojoco said…
@wilmi (en houthakker), dank je! Ik geloofde het bijna niet, maar het is echt zo, wat leuk! En nu wil ik ook een zakdoekjesboom!

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…