Rhodondendronvallei


Blauwe hyacintjes tussen al het groen. Een zee van wit daslook. Ik krijg er het Ronjagevoel van, van hoe ze in de lente in de Zweedse bossen joelt.  Zo mooi vind ik dat.


Maar daar kwamen we niet voor. Lotte en ik gingen naar de rhodondendronvallei. Doen we (bijna) ieder jaar. Kijk maar: hier, vorig jaar bijvoorbeeld. Of in 2013, toen het nog best koud was in mei. Maar ook toen de meisjes nog minimini waren, gingen we al naar het Amstelpark. (aaahwww).


Ook dit jaar weer dezelfde plaatjes schieten, van zeeƫn aan kleur. En ons samen verwonderen om hoe lekker die bloemen ruiken. Met het briesje wat er was, kwamen steeds andere heerlijke geuren aangewaaid.


En maar kijken en je verwonderen, hoe de bloemen uit de knop komen. Hoe mooi het licht door de blaadjes kan vallen. En ik dubbel genieten, omdat Lotte het ook zo leuk vindt.
Het is en blijft daar prachtig in mei.Deze had ik nog nooit eerder gezien. Eerst dacht ik even dat ze een soort van slingers hadden opgehangen. Er was ook een trouwfotoreportage aan de gang (die helemaal niet zo romantisch klonk 'je moet nu lachen hoor.... kijk nou eens een beetje deze kant op'), dus ik dacht, wie weet is dit de styling ofzo. (lekker suf, I know). Maar het was de natuur zelf weer, die zoiets prachtigs had verzonnen.


Iemand die weet wat voor boom dit is?We struinden verder in het park. er zijn zoveel mooie hoekjes en plekjes.Ik weet nog wel dat ik dit als kind ook altijd zo'n sprookjesachtig stukje vond, van de bedreigde flora. Dat klonk dan ook al spannend.Via de achteringang de vallei weer in. De blauwe regen die vorig jaar zo prachtig bloeide deed nog niks.


Maar Lot bloeide wel ;).

Ik deed niet de trouwreportage na, maar fotografeerde Lotte gewoon stiekem, toen ze even opkeek en terwijl ze druk bezig was.

Die kleurencombinaties. Zo mooi.
En haha, die varens fotografeerde ik vorig jaar ook al.... Duh.Deze vond ik ook zo leuk. Uitgebloeide bloemen die aan de stamper blijven hangen en als danseresjes deinen.Het was weer mooi!

2 comments:

wilmi said...

Prachtig daar!
Het is trouwens de zakdoekjesboom zegt mijn houthakker. Geen grapje hoor..

jojoco said...

@wilmi (en houthakker), dank je! Ik geloofde het bijna niet, maar het is echt zo, wat leuk! En nu wil ik ook een zakdoekjesboom!

Dit vinden anderen leuk nu