Skip to main content

Rhodondendronvallei


Blauwe hyacintjes tussen al het groen. Een zee van wit daslook. Ik krijg er het Ronjagevoel van, van hoe ze in de lente in de Zweedse bossen joelt.  Zo mooi vind ik dat.


Maar daar kwamen we niet voor. Lotte en ik gingen naar de rhodondendronvallei. Doen we (bijna) ieder jaar. Kijk maar: hier, vorig jaar bijvoorbeeld. Of in 2013, toen het nog best koud was in mei. Maar ook toen de meisjes nog minimini waren, gingen we al naar het Amstelpark. (aaahwww).


Ook dit jaar weer dezelfde plaatjes schieten, van zee├źn aan kleur. En ons samen verwonderen om hoe lekker die bloemen ruiken. Met het briesje wat er was, kwamen steeds andere heerlijke geuren aangewaaid.


En maar kijken en je verwonderen, hoe de bloemen uit de knop komen. Hoe mooi het licht door de blaadjes kan vallen. En ik dubbel genieten, omdat Lotte het ook zo leuk vindt.
Het is en blijft daar prachtig in mei.Deze had ik nog nooit eerder gezien. Eerst dacht ik even dat ze een soort van slingers hadden opgehangen. Er was ook een trouwfotoreportage aan de gang (die helemaal niet zo romantisch klonk 'je moet nu lachen hoor.... kijk nou eens een beetje deze kant op'), dus ik dacht, wie weet is dit de styling ofzo. (lekker suf, I know). Maar het was de natuur zelf weer, die zoiets prachtigs had verzonnen.


Iemand die weet wat voor boom dit is?We struinden verder in het park. er zijn zoveel mooie hoekjes en plekjes.Ik weet nog wel dat ik dit als kind ook altijd zo'n sprookjesachtig stukje vond, van de bedreigde flora. Dat klonk dan ook al spannend.Via de achteringang de vallei weer in. De blauwe regen die vorig jaar zo prachtig bloeide deed nog niks.


Maar Lot bloeide wel ;).

Ik deed niet de trouwreportage na, maar fotografeerde Lotte gewoon stiekem, toen ze even opkeek en terwijl ze druk bezig was.

Die kleurencombinaties. Zo mooi.
En haha, die varens fotografeerde ik vorig jaar ook al.... Duh.Deze vond ik ook zo leuk. Uitgebloeide bloemen die aan de stamper blijven hangen en als danseresjes deinen.Het was weer mooi!

Comments

wilmi said…
Prachtig daar!
Het is trouwens de zakdoekjesboom zegt mijn houthakker. Geen grapje hoor..
jojoco said…
@wilmi (en houthakker), dank je! Ik geloofde het bijna niet, maar het is echt zo, wat leuk! En nu wil ik ook een zakdoekjesboom!

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more