Skip to main content

Pinksterzondag

Dat is zo'n heerlijk gevoel: dat je na een vrije zaterdag op Pinksterzondag nog een vrije maandag in het vooruitzicht hebt. Extra vakantiesfeer. Vakantie in eigen tuin. 

Lotte en ik maakten nog wat moestuinbakken. We hebben nog een serie nieuwe plantjes gekregen van Mario de toptuinier en die moesten de grond in. Klimmers, dus eerst op zoek naar takken voor een klimwerk. Snoeien, knopen, bouwen en onze bonen en klimdingen zijn klaar om te groeien.


Ik had een hele luie dag, geen zin in hardlopen, dus gewoon zalig in de tuin rommelen. Bloemen plukken.


Af en toe een blik werpen op onze mooie bakken.


En genieten van de mooie tuin. We hebben er dit jaar (weer) veel tijd in gestoken, maar het is te zien en we genieten er erg van als we een rondje maken.


 De alliumbollen zijn zo mooi.


En overal is kleur.


Het lukt me zelfs om een dik uur te lezen, op een luie stoel en in de hangmat. Waar het op een gegeven moment zelfs te warm voor me wordt. Wat een leven.Nog maar weer een rondje kuieren.Ook op de camping zet ik bloemen neer.


Wat ziet 't er gezellig uit!


Gejutte takken om tegen de bar aan te timmeren.


Als ik terug slenter, zie ik Fleur en Isa die uit hun hol zijn gekropen en buiten ontbijten. Die beleven die middag een avontuur met Moon.Lotte speelt met haar schaduw. Ze laat haar schaduw bloempjes plukken.Her royal coolness ;).


Limo drinken in het zonnetje.

Het pizzadeeg ligt al te rijzen. Nu met verse basilicum in het deeg.


Als je de definitie van scharrelkippen opzoekt in het woordenboek, dan zie je onderstaand stel.


's Middags komen vrienden vakantie vieren. De meisjes doen wie het langste onder water kan.


We drinken een biertje en een wijntje.


En zijn de stoerste van het stel! Wihoeeee!


Met de hele familie aan het koken. Joost met de meisjes verzorgen de pizza's, hele lekkere. Ik heb salades gemaakt.


Serious business.


Een ambachtelijke pizza met verse saus en kaas als starter.


Maar er volgde pizza's met asperges en ham en ei. En Joosts klassieke succesnummer: pizza met kippendijen en rucola.


We kunnen nog net buiten eten.


Ja kokkie, dat heb je goed gemaakt! Hij was ook echt erg lekker!Gezelligheid!


We boffen!

Comments

Petra Schouten said…
We boffen zeker Jootje. Vandaag pakken ze ons nooit meer af. Leuk je blog en zo lekker snel :) Morgen nog een dagje genieten. Tot snel. Kus van ons.
wilmi said…
Wat was het heerlijk hè vandaag! Hier ook genoten, de zon maakt alles zo blij!
Die pizza's zien er echt onwijs lekker uit zeg, en wat wordt die bar gaaf bij jullie camping!
genietze nog morgen!
Angelique said…
Heerlijk, de tuin, het eten, de camping, de zon, vrij hebben en je gezin! Genieten!
Anonymous said…
Wat wonen jullie toch op een mooie plek! Ik vind die witte stoelen op je terras zo gaaf. Vooral die schommelstoel. Waar heb je die gekocht?
jojoco said…
@anoniem Die plastic witte stoelen zijn van Ikea. Die houten hebben we volgens mij gekocht bij Karwei, maar die hebben we al meer dan 7 jaar volgens mij.

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more