Skip to main content

Pinksterzondag

Dat is zo'n heerlijk gevoel: dat je na een vrije zaterdag op Pinksterzondag nog een vrije maandag in het vooruitzicht hebt. Extra vakantiesfeer. Vakantie in eigen tuin. 

Lotte en ik maakten nog wat moestuinbakken. We hebben nog een serie nieuwe plantjes gekregen van Mario de toptuinier en die moesten de grond in. Klimmers, dus eerst op zoek naar takken voor een klimwerk. Snoeien, knopen, bouwen en onze bonen en klimdingen zijn klaar om te groeien.


Ik had een hele luie dag, geen zin in hardlopen, dus gewoon zalig in de tuin rommelen. Bloemen plukken.


Af en toe een blik werpen op onze mooie bakken.


En genieten van de mooie tuin. We hebben er dit jaar (weer) veel tijd in gestoken, maar het is te zien en we genieten er erg van als we een rondje maken.


 De alliumbollen zijn zo mooi.


En overal is kleur.


Het lukt me zelfs om een dik uur te lezen, op een luie stoel en in de hangmat. Waar het op een gegeven moment zelfs te warm voor me wordt. Wat een leven.Nog maar weer een rondje kuieren.Ook op de camping zet ik bloemen neer.


Wat ziet 't er gezellig uit!


Gejutte takken om tegen de bar aan te timmeren.


Als ik terug slenter, zie ik Fleur en Isa die uit hun hol zijn gekropen en buiten ontbijten. Die beleven die middag een avontuur met Moon.Lotte speelt met haar schaduw. Ze laat haar schaduw bloempjes plukken.Her royal coolness ;).


Limo drinken in het zonnetje.

Het pizzadeeg ligt al te rijzen. Nu met verse basilicum in het deeg.


Als je de definitie van scharrelkippen opzoekt in het woordenboek, dan zie je onderstaand stel.


's Middags komen vrienden vakantie vieren. De meisjes doen wie het langste onder water kan.


We drinken een biertje en een wijntje.


En zijn de stoerste van het stel! Wihoeeee!


Met de hele familie aan het koken. Joost met de meisjes verzorgen de pizza's, hele lekkere. Ik heb salades gemaakt.


Serious business.


Een ambachtelijke pizza met verse saus en kaas als starter.


Maar er volgde pizza's met asperges en ham en ei. En Joosts klassieke succesnummer: pizza met kippendijen en rucola.


We kunnen nog net buiten eten.


Ja kokkie, dat heb je goed gemaakt! Hij was ook echt erg lekker!Gezelligheid!


We boffen!

Comments

Petra Schouten said…
We boffen zeker Jootje. Vandaag pakken ze ons nooit meer af. Leuk je blog en zo lekker snel :) Morgen nog een dagje genieten. Tot snel. Kus van ons.
wilmi said…
Wat was het heerlijk hè vandaag! Hier ook genoten, de zon maakt alles zo blij!
Die pizza's zien er echt onwijs lekker uit zeg, en wat wordt die bar gaaf bij jullie camping!
genietze nog morgen!
Angelique said…
Heerlijk, de tuin, het eten, de camping, de zon, vrij hebben en je gezin! Genieten!
Anonymous said…
Wat wonen jullie toch op een mooie plek! Ik vind die witte stoelen op je terras zo gaaf. Vooral die schommelstoel. Waar heb je die gekocht?
jojoco said…
@anoniem Die plastic witte stoelen zijn van Ikea. Die houten hebben we volgens mij gekocht bij Karwei, maar die hebben we al meer dan 7 jaar volgens mij.

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …

Daily life in week 29: een beetje vakantie in iedere dag

Terug uit Slovenië en weer thuis bij mijn eigen gekke lieve mensen. Spelletje doen in de tuin, kijken naar de ondergaande zon, beetje onkruid trekken en alle bloemetjes vriendelijk toespreken. Het zijn de fijne dingen in het leven.

Zomer in Nederland. Laatste 'echte' werkweek, maar het voelt al als vakantie. Een paar uurtjes eerder stoppen en met zijn vieren nog even op pad. Ik had gelezen over het stadsstrand bij Zaandam en was benieuwd. Helaas bleek het gesloten te zijn, maar we lieten ons niet ontmoedigen en reden door naar Wormerveer, waar je ook zo heerlijk aan het water kunt zitten. Drankje, bitterballetje, lekker bijkletsen met zijn viertjes en ons verheugen op binnenkort: de roadtrip door Californië!Na het werk lekker in de tuin kroelen met Rocky die nogal opdringerig kan zijn.

Avondwandeling door het dorp, waar er een filmset is opgebouwd. Ik heb nog niet kunnen achterhalen welke film er werd gedraaid, maar ik snap ze. Het is een bijzonder mooie locatie.


Dag zon, be…