Skip to main content

Moederdag


Wat is een fijnere manier om Moederdag te beginnen dan het eerste loopje van het jaar in korte broek?

Toen ik thuis kwam, kon ik zo aanschuiven voor het Moederdagontbijt. Broodjes uit de oven, versgemaakte smoothie, koffie, bloemen, lieve mensen, cadeautjes. Hele lieve en mooie cadeautjes!
Na het ontbijt een duik in het IJsselmeer!


En ik was niet eens helemaal opgedroogd toen er nog meer liefs aankwam. Versgeplukte bloemen, een supermooi gedicht. Ik bof maar!


Moederdag betekent Moederdagfestival bij de Breek!


Daar gingen wij ook even heen met Marijn en Lotte. Isa vierde intussen bij Moon dat hij al een jaar van haar is. Met een vers appeltje en heel veel liefde. Bij de Breek merkten we dat ook Lotte en Marijn al een beetje aan het uiteinde van de leeftijdscategorie zaten.

Maar broodjes bakken blijft leuk.Wij kletsten ondertussen met vrienden en bekenden en aten heerlijk taart.

De meiden klommen in no time tot helemaal bovenaan.
De zondag zette zich voort bij Oma, die haar verjaardag vierde en nog later in de tuin. Blote benen. Luisteren naar het spinnen van Rocky, de grutto's in de lucht en het gescharrel van de kippies vlak achter me. Life is good.


Comments

wilmi said…
Oh wat stoer zeg, die duik in het Ijsselmeer, lijkt me nog best koud..
Wel goed voor de bloedsomloop!
Mooie dag heb je gehad, met veel leuks zo te zien.
Het was hier ook prachtig#genieten#zon#buiten.
Fijne week!

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more