Skip to main content

Kijk om je heen - zie wat er gebeurt

Een liedje van Doemaar is het, ik ken niet meer de hele tekst, maar nog wel 
'oehoeeee, kijk om je heen
zie wat er gebeurt
zorg dat je wakker blijft'

Dan kun je wel denken 'ik heb helemaal geen tijd om om me heen te kijken, veel te druk'

Maar:


En zo is het maar net. Die drukte maak je zelf. Ik ga natuurlijk niemand vertellen hoe ze hun leven moeten invullen, ik heb er ook de ballen verstand van, maar voor mij werkt het om niet steeds meer en meer en meer in een dag voor elkaar te willen krijgen. Maar juist -en ook op drukke dagen- stil te staan. Te kijken. Er is zoveel leuks.


Je moet 't alleen wel willen zien.


Onkruid in de ondergaande zon bijvoorbeeld. 
Vind ik leuk.

Of fluitekruid met tegenlicht.
Vind ik ook leuk.


Na het eten niet op de bank voor de tv (dat doe ik eigenlijk nooit meer, daar heb ik het dan weer te druk voor), maar naar buiten. En zomaar een nieuw strandjuttersstrandje ontdekken. Terwijl de wolken roze kleuren en wel slagroomsoezen lijken, of suikerspinnen.


Rimpeltjes op het water.
Vind ik leuk.


Wuivend gras, waardoor het lijkt alsof je tussen de golven loopt.
Vind ik ook leuk.
Magic is echt everywhere.

Blaasbloemen.
Vind ik nog steeds heel leuk.Plantjes planten.


Een springelfje op de trampoline. Zij weet wel wat ze leuk vindt.Verse bloemen uit de tuin.Voeten in de lucht, of juist in het water.
Sta stil. Kijk om je heen. Zie wat er gebeurt.
En het geeft niet als je niet wakker blijft, maar een klein tukje in de hangmat doet. ;)Isa en Fleur gaan zitten, kijken naar hoe het witte paardje wordt uitgelaten op het strandje.


Ook bij 'slecht weer' is het echt geen slecht weer.Heerlijk juist om een duik te nemen. Het water voelt veel minder koud als de lucht koud is.

Rondje hardlopen (dat ging best zwaar trouwens).Hoezo 'slecht weer' denk ik dan. Die wolken. Die zijn toch prachtig?Zeker als dan ook de zon nog doorbreekt.


Kijk om je heen.
Zie wat er gebeurt.

Iedere dag is de tuin weer anders.

En ik weet wel dat ik bof, dat realiseer ik me maar al te goed. Het plekje waar ik woon is echt erg bijzonder. Maar onderstaande foto maakte ik gewoon in een nieuwbouwwoonwijk, tijdens Lottes vioolles. Schoonheid is overal. Als je maar kijkt.'s Avonds ga ik nog steeds wel eens 'unplugged'. Geen wifi, gewoon een beetje staren, in de caravan op onze camping. Luisteren naar het kikkerconcert en opeens ontdekken dat er een gat in de schutting lijkt te zitten.
Roald Dahl had echt gelijk.
Magic is everywhere.
Als je dezelfde plek steeds weer met nieuwe ogen kunt bekijken, ben je altijd op reis.En zo was ik vanmorgen weer op dezelfde plek als waar ik zo vaak ben als ik Lotte naar school heb gefietst en een klein rondje om fiets.


Wat is de wereld toch mooi! (en help, nu heb ik ineens niet meer Doemaar in mijn hoofd, maar een liedje van K3)....


Comments

wilmi said…
Ooh ik kan dit zo be-amen... Dat licht, die wolken, die golfjes in het water. Ik denk zelfs dat ik wel es te lang stil sta bij alles, ha, en overal foto's van willen maken, want stel dat je dit moment vergeet..
Ik hou er zo van!
Jolanda said…
Mooi.
En moet erg lachen om je laatste zin. :-)
jojoco said…
Haha Jolanda, moest 'm even nog een keer lezen (en heb meteen dat stomme lied weer in mijn hoofd....)
Ronald vierhuis said…
Het nummer heet Lajéninaj.
Ik weet niet wat voor taal het is maar dit is wel de titel van het nummer.

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more