Skip to main content

Iphonefotootjes


Drie kleine kleutertjes, die zaten op een hek. Eh, 6 grote kuikens, die zaten op een hek.


Ik doe weer mee met #synchroonkijken van www.elsekramer.nl. Altijd leuk. De dag in met een opdracht. Dag 1 Licht.


Het blijft mooi, kijken naar de kuikens, al trekken ze steeds verder de tuin in en zijn ze tegenwoordig het merendeel van de dag onzichtbaar.


Lotte oefent een liedje met een vriendin. Zo leuk om te zien hoe ze gebruik maken van de computer, Ipad en telefoon en daarmee allemaal leuke nieuwe dingen ontdekken en uitzoeken. Voor het TalentenTheater moesten ze in duo een liedje zingen. Hebben ze zelf uitgezocht, teksten gezocht en geprint. Heerlijk om de kennis van de wereld zo onder handbereik te hebben.


Onderweg. Regenboog.


#synchroonkijken #stippels

#synchroonkijken #snelheid


Beetje te enthousiast geweest met mijn snelheidstraining en mijn lange duurloop. Last van een spiertje onderin mijn kuit. Rustig aan dus maar even en lekker een 'ijsbadje' nemen.


Reflectie.


Mooi Amsterdam vanaf het Oosterdokseiland.


En vanaf mijn werkplek van die dag, de OBA.


Wolkje. Schoonheid is niet alleen in de natuur. Ook in de stad. Als je maar kijkt.


Oud meets nieuw.


#synchroonkijken #waarde De tijd nemen om met blote voeten in het gras te staan is van onschatbare waarde. In een drukke week is het zo fijn om aan het einde van de dag buiten te lopen, de frisse lucht in te ademen, het gras tussen mijn tenen te voelen en te zien dat de madeliefjes al gaan slapen.


In de knop. Vorig jaar als stekje gekregen en dit jaar doet ie het weer.


Kletsen met Lot die in bad gaat.


Ik maak een rondje buiten, waar de kleur uit de dag trekt. Het is stil op het grote water, in de verte hoor ik een concert van kikkers in de sloot. Meer heb je eigenlijk niet nodig om gelukkig te zijn.
Nieuwe morgen. Nieuwe dag. En een lekker lang weekend voor de boeg. Ik heb er zin in!


Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …