Skip to main content

Iphonefotootjes


Drie kleine kleutertjes, die zaten op een hek. Eh, 6 grote kuikens, die zaten op een hek.


Ik doe weer mee met #synchroonkijken van www.elsekramer.nl. Altijd leuk. De dag in met een opdracht. Dag 1 Licht.


Het blijft mooi, kijken naar de kuikens, al trekken ze steeds verder de tuin in en zijn ze tegenwoordig het merendeel van de dag onzichtbaar.


Lotte oefent een liedje met een vriendin. Zo leuk om te zien hoe ze gebruik maken van de computer, Ipad en telefoon en daarmee allemaal leuke nieuwe dingen ontdekken en uitzoeken. Voor het TalentenTheater moesten ze in duo een liedje zingen. Hebben ze zelf uitgezocht, teksten gezocht en geprint. Heerlijk om de kennis van de wereld zo onder handbereik te hebben.


Onderweg. Regenboog.


#synchroonkijken #stippels

#synchroonkijken #snelheid


Beetje te enthousiast geweest met mijn snelheidstraining en mijn lange duurloop. Last van een spiertje onderin mijn kuit. Rustig aan dus maar even en lekker een 'ijsbadje' nemen.


Reflectie.


Mooi Amsterdam vanaf het Oosterdokseiland.


En vanaf mijn werkplek van die dag, de OBA.


Wolkje. Schoonheid is niet alleen in de natuur. Ook in de stad. Als je maar kijkt.


Oud meets nieuw.


#synchroonkijken #waarde De tijd nemen om met blote voeten in het gras te staan is van onschatbare waarde. In een drukke week is het zo fijn om aan het einde van de dag buiten te lopen, de frisse lucht in te ademen, het gras tussen mijn tenen te voelen en te zien dat de madeliefjes al gaan slapen.


In de knop. Vorig jaar als stekje gekregen en dit jaar doet ie het weer.


Kletsen met Lot die in bad gaat.


Ik maak een rondje buiten, waar de kleur uit de dag trekt. Het is stil op het grote water, in de verte hoor ik een concert van kikkers in de sloot. Meer heb je eigenlijk niet nodig om gelukkig te zijn.
Nieuwe morgen. Nieuwe dag. En een lekker lang weekend voor de boeg. Ik heb er zin in!


Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more