Skip to main content

Iphonefotootjes


Drie kleine kleutertjes, die zaten op een hek. Eh, 6 grote kuikens, die zaten op een hek.


Ik doe weer mee met #synchroonkijken van www.elsekramer.nl. Altijd leuk. De dag in met een opdracht. Dag 1 Licht.


Het blijft mooi, kijken naar de kuikens, al trekken ze steeds verder de tuin in en zijn ze tegenwoordig het merendeel van de dag onzichtbaar.


Lotte oefent een liedje met een vriendin. Zo leuk om te zien hoe ze gebruik maken van de computer, Ipad en telefoon en daarmee allemaal leuke nieuwe dingen ontdekken en uitzoeken. Voor het TalentenTheater moesten ze in duo een liedje zingen. Hebben ze zelf uitgezocht, teksten gezocht en geprint. Heerlijk om de kennis van de wereld zo onder handbereik te hebben.


Onderweg. Regenboog.


#synchroonkijken #stippels

#synchroonkijken #snelheid


Beetje te enthousiast geweest met mijn snelheidstraining en mijn lange duurloop. Last van een spiertje onderin mijn kuit. Rustig aan dus maar even en lekker een 'ijsbadje' nemen.


Reflectie.


Mooi Amsterdam vanaf het Oosterdokseiland.


En vanaf mijn werkplek van die dag, de OBA.


Wolkje. Schoonheid is niet alleen in de natuur. Ook in de stad. Als je maar kijkt.


Oud meets nieuw.


#synchroonkijken #waarde De tijd nemen om met blote voeten in het gras te staan is van onschatbare waarde. In een drukke week is het zo fijn om aan het einde van de dag buiten te lopen, de frisse lucht in te ademen, het gras tussen mijn tenen te voelen en te zien dat de madeliefjes al gaan slapen.


In de knop. Vorig jaar als stekje gekregen en dit jaar doet ie het weer.


Kletsen met Lot die in bad gaat.


Ik maak een rondje buiten, waar de kleur uit de dag trekt. Het is stil op het grote water, in de verte hoor ik een concert van kikkers in de sloot. Meer heb je eigenlijk niet nodig om gelukkig te zijn.
Nieuwe morgen. Nieuwe dag. En een lekker lang weekend voor de boeg. Ik heb er zin in!


Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more