Skip to main content

In mei ben ik blij


Vier mei. Het lijkt zo lang geleden, de oorlog. Met Lotte lees ik het dagboek van Anne Frank en af en toe komt opeens kneiterhard binnen wat een onrecht er was. Ik ben een beetje te gevoelig. Kijk ook geen journaals. Als ik beelden zie van drijvende bootvluchtelingen in de Middellandse zee, dan ga ik huilen. De Tweede Wereldoorlog is dan wel een tijd geleden, maar onrecht is er nog steeds.

Belangrijk om bij stil te staan. Ik vertaal het naar mijn eigen motto 'wees een beetje lief voor elkaar'.


Op 4 mei is er pilates. Ik wil niet in de auto zitten tijdens de twee minuten stilte en ga vast eerder naar de Beemster. Terwijl ik wandel langs de dijk, realiseer ik me ten volle hoe fijn het is om in vrijheid te leven. Ik sta stil om 8 uur, adem de frisse lucht in, denk aan de mensen die het minder goed hadden en hebben. In de verte hoor ik de kerkklokken van Purmerend.
Best mooi zo, zonder tv. Gewoon alleen, met mijn eigen gedachten.Stiekem is de gouden regen gaan bloeien.


End of an era. Toen we hier kwam wonen, was een van de eerste dingen die we kochten een speeltoestel. Ergens tweedehands. Het heeft 6 jaar trouwe dienst gedaan. Heel veel kinderen hebben erop gespeeld, geschommeld, gelachen en gehuild als er een schommel tegen hun koppies kwam. Ik zag mijn eigen kleinkinderen er al dartelen. Maar de palen waren rot. Hij moest om.


Wat een storm en noodweer hadden we de afgelopen dagen. Prachtige donkere luchten, woeste hagelbuien en heel veel wind. De tuinstoelen kwamen voorbij zeilen. Maar wat een prachtig gezicht, die luchten.


En tussendoor was het ook prachtig weer. We verplaatsten ons kantoor naar het strand. Lang leve het zelfstandig ondernemen.De Omdenken-boeken zijn geweldig. Er is er ook eentje over opvoeden en onderwijs. Ik hou van de insteek. 


Door de storm was het strand heel breed geworden. Het leek wel Terschelling.


En de mooie, mooie dijk. Slingerend langs het water.


Vakantie vieren in eigen huis. De meiden zijn vrij. 's Morgens geen drukte met naar school helpen. Een paar uurtjes werken en dan lekker naar buiten. Zo voelt het leven als vakantie. 's Avonds ga ik met een tijdschrift in de caravan zitten. Hoor ik alleen de vogels (en de loeiende grasmaaier). Geen Wifi. Terug naar de basis. Who needs a tv anyway?De bermen staan zo mooi in bloei. Koolzaad en fluitekruid. Pinksterbloemen. En de luchten op zijn mooist.


Ik maakte een lekkere salade.


De tulpen die we kochten na de wandeltocht komen uit.


De nichtjes houden een logeerweek. Lotte was eerst een paar nachtjes in Den Haag. Nu is Marijn bij ons. Heerlijk om ze te zien spelen samen. Ze kunnen zich zelfs heerlijk vervelen met zijn tweetjes. Ze slapen op de camping.


Nieuw project in aantocht.....


Ik maakte een lekkere pastasaus.De bloesem is ook al weer op zijn eind. Door de storm ligt er veel op de grond. Alles is groen aan het worden, zelfs de late bomen op ons land.


We temmen een nieuw stukje woesternij. Er is heel veel gesnoeid in de tuin. Rondom de appelboom achter in het bos proberen we gras te krijgen in plaats van kleefkruid en berenklauw.


En de camping wordt zo mooi.


Avondwandelingetje. Als de wind weer is gaan liggen, komt er opeens zo'n rust over het land.
Maar het is niet altijd rustig geweest, deze gesneuvelde eieren lagen in het weiland.


Goedemorgen, nieuwe dag.Comments

Anonymous said…
Zo maak je iedereen blij in Mei, wat eem fotos!!! Annemarie

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more