Skip to main content

Gevoel van vrijheid


Van die dagen dat je het gevoel hebt dat de wereld aan je voeten ligt. Beginnen met een frisse duik.


En 's middags de duinen in. Fit genoeg zijn om een lange route uit te kiezen en dan gewoon te gaan. Beetje hardlopen, veel wandelen tussendoor. Het gaat niet om snelheid, om cijfertjes, maar om het genieten van de mooie omgeving. Het is er echt prachtig, op sommige stukken kwam ik niemand tegen.Prachtig uitzicht over het vogelmeer en aan de andere kant tot ver over zee.
Vanuit de vogelschuilhut even kijken naar de beesten.Heuveltje op, heuveltje af.Het laatste stuk geurde het bos van de lelietjes van dalen. Een heel tapijt.
Na de middag in de duinen liep ik bij een sportzaal binnen en vroeg vriendelijk of ik er even kon douchen. Geen probleem. Zo aardig. Was ik weer een beetje opgekalefaterd voor een gezellig etentje met vriendinnen. Maar ik was vroeg, had nog tijd om door Haarlem te slenteren.Prachtige stad is dat toch!

We aten in de oude Drostefabriek, aan het Spaarne. Heerlijk gegeten -ondanks slechte recensies op Iens, die van mensen kwamen die het kennelijk leuk vinden om in hun leven alleen naar de slechte kanten te kijken, their loss-. Blij dat we de gok gewoon gewaagd hadden.


Nog een beetje een rafelrandje van de stad. Daar hou ik van.

In Haarlem had ik een nieuw ren/yogapakkie gekocht. Dat moest ik natuurlijk meteen uitproberen. Het gaat steeds soepeler en beter, dankzij de regelmatige sessies met Adriene. Ook al zo'n gevoel van vrijheid.


Nieuwe vrijheid ook voor Isa. Samen met Fleur mochten ze voor het eerst 'los' in Amsterdam. Ze had Fleur voor haar verjaardag een kaartje voor de Colorrun cadeau gedaan. Vond het leuker dan 'iets': een ervaring om samen mee te maken. Ze had wel een hele keer getraind vooraf, maar ze hadden er zin in.


En aan de foto's te zien die ik later kreeg (en op mijn log mocht zetten) hebben ze het geweldig gehad. Wat een feest! Een paar uur later, aan het einde van het feest daar, mochten we ze weer ophalen.
Stoer he?


En nog een ultiem gevoel van vrijheid: onderstaande kip. Door vriend Rob gemaakt. Gemarineerd in de folie. Gat in de grond graven. Vuurtje maken. Stenen erbij, die heet werden. Kip erop. Gat dicht gooien. Paar uur laten rusten. Schatgraven, uitpakken en smullen!!!!!

Comments

julia said…
Leuk lekker genieten .

Popular posts from this blog

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Kleur in huis

Feestje in de week: verse bloemen van mijn favoriete bloemist. Het is een week verder nu, maar ze staan nog steeds prachtig.

De zon geeft er nog extra kleur aan.Het mag buiten wel vriezen, vanachter het glas lijkt het echt lente.

Hard aan het leren.


Lekker aan het lopen.Vanuit de auto na een werkdag in Amsterdam. Fijn dat de zon steeds later onder gaat.
Mooie lucht!


Met Isa netflixte ik deze lekkere film. Gezellig, een avondje tv kijken.En weer een rondje!


De mimosa staat er zo uitbundig bij.


Bijna mijn eerste blaadje vol. Heel lang hield ik me niet bezig met het vergelijken van mijn loopjes, maar nu ik in training ben, wil ik ook wel iedere keer een beetje verder of een beetje sneller en ben ik heel nerderig naast de afstand en tijd ook mijn tempo en snelheid aan het berekenen.

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more