Skip to main content

Gevoel van vrijheid


Van die dagen dat je het gevoel hebt dat de wereld aan je voeten ligt. Beginnen met een frisse duik.


En 's middags de duinen in. Fit genoeg zijn om een lange route uit te kiezen en dan gewoon te gaan. Beetje hardlopen, veel wandelen tussendoor. Het gaat niet om snelheid, om cijfertjes, maar om het genieten van de mooie omgeving. Het is er echt prachtig, op sommige stukken kwam ik niemand tegen.Prachtig uitzicht over het vogelmeer en aan de andere kant tot ver over zee.
Vanuit de vogelschuilhut even kijken naar de beesten.Heuveltje op, heuveltje af.Het laatste stuk geurde het bos van de lelietjes van dalen. Een heel tapijt.
Na de middag in de duinen liep ik bij een sportzaal binnen en vroeg vriendelijk of ik er even kon douchen. Geen probleem. Zo aardig. Was ik weer een beetje opgekalefaterd voor een gezellig etentje met vriendinnen. Maar ik was vroeg, had nog tijd om door Haarlem te slenteren.Prachtige stad is dat toch!

We aten in de oude Drostefabriek, aan het Spaarne. Heerlijk gegeten -ondanks slechte recensies op Iens, die van mensen kwamen die het kennelijk leuk vinden om in hun leven alleen naar de slechte kanten te kijken, their loss-. Blij dat we de gok gewoon gewaagd hadden.


Nog een beetje een rafelrandje van de stad. Daar hou ik van.

In Haarlem had ik een nieuw ren/yogapakkie gekocht. Dat moest ik natuurlijk meteen uitproberen. Het gaat steeds soepeler en beter, dankzij de regelmatige sessies met Adriene. Ook al zo'n gevoel van vrijheid.


Nieuwe vrijheid ook voor Isa. Samen met Fleur mochten ze voor het eerst 'los' in Amsterdam. Ze had Fleur voor haar verjaardag een kaartje voor de Colorrun cadeau gedaan. Vond het leuker dan 'iets': een ervaring om samen mee te maken. Ze had wel een hele keer getraind vooraf, maar ze hadden er zin in.


En aan de foto's te zien die ik later kreeg (en op mijn log mocht zetten) hebben ze het geweldig gehad. Wat een feest! Een paar uur later, aan het einde van het feest daar, mochten we ze weer ophalen.
Stoer he?


En nog een ultiem gevoel van vrijheid: onderstaande kip. Door vriend Rob gemaakt. Gemarineerd in de folie. Gat in de grond graven. Vuurtje maken. Stenen erbij, die heet werden. Kip erop. Gat dicht gooien. Paar uur laten rusten. Schatgraven, uitpakken en smullen!!!!!

Comments

julia said…
Leuk lekker genieten .

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more