Skip to main content

Een namiddag in de lente in Amsterdam


Het is zo simpel. Ik hoefde alleen maar op tijd te stoppen  met werken en de bus te nemen naar het Centraal. Een half uurtje is 't maar. En toen was ik vanuit de platte lege polder in het hectische Amsterdam. Frans, Engels, Chinees, ik hoorde alle talen om me heen. Getingel van de trams, de geur van de frituur en doner kebab. De zon was doorgebroken en Amsterdam glinsterde van lenteplezier. Langs de grachten was het rustiger en de het licht scheen gefilterd door het frisse groen van al het blad, als geĆ«xplodeerde bomen.
Mensen draaiden hun gezichten naar de zon en zaten op trappetjes voor de grachtenpanden. Nog meer mensen sloegen er geen notie op, te druk met bellen, racen, op hun telefoon kijken, snel van a naar b. Ik hoefde niet snel. Ik had de tijd. De stad lag aan mijn voeten en ik slenterde, omhoog kijkend naar de gevels, nieuwsgierig naar binnen glurend. Ik moest de neiging onderdrukken om iedereen vriendelijk te groeten, maar liep met een big smile rond in mijn stad. Want hoewel ik zo dol ben op de polder voelt Amsterdam, mijn geboortestad, nog steeds als thuis.

Ik struinde, de Jordaan door, tot het Haarlemmerplein en terug naar Restaurant Stout, waar ik had afgesproken met een vriendin en we wel 15 heerlijke gerechtjes kregen en proostten op het leven. Wat een heerlijke dag.

In het donker liep ik terug naar de bushalte. Terug naar de polder. Waar de maan hoog aan de hemel stond en ik de golven hoorde klotsen. Van thuis naar huis.Comments

johanna said…
Wat een stad!
mooie sfeer foto's, afgelopen zondag was ik er nog, iets minder mooi weer.
Alison said…
You may have walked past my daughter who was there yesterday too,inter railing!,
Anonymous said…
Haarlemmerplein en Haarlemmerdijk/straat mijn zaterdag rondje, altijd genieten :).
Liefs Maria

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more