Skip to main content

Een namiddag in de lente in Amsterdam


Het is zo simpel. Ik hoefde alleen maar op tijd te stoppen  met werken en de bus te nemen naar het Centraal. Een half uurtje is 't maar. En toen was ik vanuit de platte lege polder in het hectische Amsterdam. Frans, Engels, Chinees, ik hoorde alle talen om me heen. Getingel van de trams, de geur van de frituur en doner kebab. De zon was doorgebroken en Amsterdam glinsterde van lenteplezier. Langs de grachten was het rustiger en de het licht scheen gefilterd door het frisse groen van al het blad, als geĆ«xplodeerde bomen.
Mensen draaiden hun gezichten naar de zon en zaten op trappetjes voor de grachtenpanden. Nog meer mensen sloegen er geen notie op, te druk met bellen, racen, op hun telefoon kijken, snel van a naar b. Ik hoefde niet snel. Ik had de tijd. De stad lag aan mijn voeten en ik slenterde, omhoog kijkend naar de gevels, nieuwsgierig naar binnen glurend. Ik moest de neiging onderdrukken om iedereen vriendelijk te groeten, maar liep met een big smile rond in mijn stad. Want hoewel ik zo dol ben op de polder voelt Amsterdam, mijn geboortestad, nog steeds als thuis.

Ik struinde, de Jordaan door, tot het Haarlemmerplein en terug naar Restaurant Stout, waar ik had afgesproken met een vriendin en we wel 15 heerlijke gerechtjes kregen en proostten op het leven. Wat een heerlijke dag.

In het donker liep ik terug naar de bushalte. Terug naar de polder. Waar de maan hoog aan de hemel stond en ik de golven hoorde klotsen. Van thuis naar huis.Comments

johanna said…
Wat een stad!
mooie sfeer foto's, afgelopen zondag was ik er nog, iets minder mooi weer.
Alison said…
You may have walked past my daughter who was there yesterday too,inter railing!,
Anonymous said…
Haarlemmerplein en Haarlemmerdijk/straat mijn zaterdag rondje, altijd genieten :).
Liefs Maria

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Week 25: Midzomerweek - en zomer is het!

De week van midzomer, altijd een beetje een dubbel gevoel omdat de dagen weer korter gaan worden. Maar hee, de zomer is pas net begonnen en goed ook. Wat een heerlijke dagen! Werken is een beetje pittig met dit warme weer, maar als je klaar bent, begint er gewoon een heel nieuw stuk dag. En ook 's morgens vroeg is fijn, aan mijn strandje. Met zo'n begin voelt iedere dag een beetje als vakantie.
De bloemen die we Lotte gaven bij de voorstelling komen zo prachtig uit. Toverbalpioenen zijn het, en ze verkleuren langzaam van dieproze naar wit. 

Ik maak een wandeling door Purmerend op maandagavond, want Lotte doet een proefles dans. Later op de avond zwemmen we met vrienden heerlijk in het IJsselmeer en kletsen we in de tuin tot het donker is. 

Nu weer heel anders, de pioenen. Door het warme weer gaat het extra snel deze keer.


Tropenrooster: vroeg beginnen met werken. Tussendemiddag echt een uur lunchpauze en even heerlijk buiten zitten en op tijd weer klaar. 

Tijd voor een ijsje!

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …