Skip to main content

Een namiddag in de lente in Amsterdam


Het is zo simpel. Ik hoefde alleen maar op tijd te stoppen  met werken en de bus te nemen naar het Centraal. Een half uurtje is 't maar. En toen was ik vanuit de platte lege polder in het hectische Amsterdam. Frans, Engels, Chinees, ik hoorde alle talen om me heen. Getingel van de trams, de geur van de frituur en doner kebab. De zon was doorgebroken en Amsterdam glinsterde van lenteplezier. Langs de grachten was het rustiger en de het licht scheen gefilterd door het frisse groen van al het blad, als geĆ«xplodeerde bomen.
Mensen draaiden hun gezichten naar de zon en zaten op trappetjes voor de grachtenpanden. Nog meer mensen sloegen er geen notie op, te druk met bellen, racen, op hun telefoon kijken, snel van a naar b. Ik hoefde niet snel. Ik had de tijd. De stad lag aan mijn voeten en ik slenterde, omhoog kijkend naar de gevels, nieuwsgierig naar binnen glurend. Ik moest de neiging onderdrukken om iedereen vriendelijk te groeten, maar liep met een big smile rond in mijn stad. Want hoewel ik zo dol ben op de polder voelt Amsterdam, mijn geboortestad, nog steeds als thuis.

Ik struinde, de Jordaan door, tot het Haarlemmerplein en terug naar Restaurant Stout, waar ik had afgesproken met een vriendin en we wel 15 heerlijke gerechtjes kregen en proostten op het leven. Wat een heerlijke dag.

In het donker liep ik terug naar de bushalte. Terug naar de polder. Waar de maan hoog aan de hemel stond en ik de golven hoorde klotsen. Van thuis naar huis.Comments

johanna said…
Wat een stad!
mooie sfeer foto's, afgelopen zondag was ik er nog, iets minder mooi weer.
Alison said…
You may have walked past my daughter who was there yesterday too,inter railing!,
Anonymous said…
Haarlemmerplein en Haarlemmerdijk/straat mijn zaterdag rondje, altijd genieten :).
Liefs Maria

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more