Skip to main content

Dingen die fijn zijn


Die rare Rocky, die steeds maar weer nieuwe manieren vindt om er onbehoorlijk bij te liggen.


De pioenroos, die enorm mooi uitkomt.


Blije springende vriendinnen op de trampoline.
Met water erbij. Heerlijk!


Eten bij lieve vrienden.


Waar Lotte opeens drie broertjes heeft gekregen.Het was de eerste bbq van het jaar. Genieten!

De kuikens mogen voor het eerst los in de tuin.
Strand en madeliefjes. Ook al werken wij gewoon door. Tussendoor kun je heel goed de tijd vinden. Time to pick some daisies.Avondwandeling.

Zo'n mooi plekje op aarde.
De volgende morgen breng ik Isa naar de bus, ze moet gewoon weer naar school. Ik ga even op het strandje zitten.


En neem een duik. Dat is nog eens fijn wakker worden! Fris aan het werk.Later die middag doe ik weer eens een interval. Is al tijden geleden. Voor mijn gevoel heb ik na die stomme rotgriep nog steeds mijn conditie niet terug. Geeft niet, ik geniet op het moment erg van het lopen en combineer het gewoon met yoga, wandelen, in de tuin werken. Maar nu wilde ik toch weer eens wat uitdaging opzoeken. Ik besloot 10 x 400 meter te lopen. Meestal doe ik mijn intervallen met tijd. 3 minuten, of 5, of 8. Nu dus met afstand. Ik liep een minuut of vijf rustig in en gaf toen wat gas bij. Vond het maar pittig hoor, ook nog tegenwind langs de dijk. Lastig om een tempo te vinden, wat ik 10 blokjes vol zou kunnen houden. Het zweet liep over mijn gezicht, maar het voelde superlekker. En toen ik thuis zag wat ik had gelopen (onderweg hoorde ik alleen piepjes als het blokje vol was) was ik verbaasd. Echt een behoorlijk tempo voor mijn doen. Logisch dat het zwaar was!Joost en ik hadden wat te vieren en aten samen bij het Strandbad. Gezellig!
Dingen die fijn zijn: het avondlicht in de bloemen die er nog steeds prachtig bij staan.


Ik bladerde door oude fotoboeken. Hier was ik 28 en waren we in Vancouver.


In de middag met een glaasje wijn in de tuin. Ja hoor, weer een Fijn Ding.


Comments

Popular posts from this blog

Beetje dramatisch: the end of a dream

Een beetje fatalistisch kan ik soms wel zijn. Ik kan er niets aan doen, ben niet zo heel materialistisch en hecht me niet direct aan spullen, maar soms vertegenwoordigen spullen wel een stukje levensgeluk.
Onze caravan bijvoorbeeld. Als een oudje kwam hij binnen, en vooral Joost heeft er zoveel uren werk ingestoken: alles schoonmaken, repareren, verven. We lieten de banken opnieuw bekleden, namen een fris vloerbedekkinkje. Met veel moeite zetten we hem op de rand van de 'camping' en sloten we water aan en zorgden voor gas voor de verwarming.
De mancave was het, waar Joost en zijn vrienden af en toe een biertje dronken.  Een chillruimte voor de kinderen, die er feestjes gaven en waar hun vriendinnen bleven logeren. Een uitvalsbasis voor mij was het, om een beetje de rust op te zoeken en lekker in het zonnetje te lezen, uitkijkend over de weilanden.
Een symbool voor ons geluk hier in de polder: dat je de dingen kunt maken door er hard voor te werken en dan de tijd te nemen erva…

Onderduiken

Even geen uitgebreide blogjes. Op het moment zet ik alle zeilen bij en de tanden op elkaar.


Voor iedereen die ook genoeg heeft van de winter: het komt er echt weer aan. Dat mooie licht van vandaag is een voorbode van alle mooie dagen die weer gaan komen.
Keep your head up Keep your heart strong

Dit wil ik onthouden van januari

Januari was een van de somberste maanden sinds de weermetingen, met heel veel regen, mist en heel weinig zon.

Dat vraagt om troosteten: lekker versgemaakte uiensoep van Joost met gegratineerd stokbrood.

En ieder momentje dat de zon even te zien was, dook ik er boven op. Wat een mooie zonsondergang!

Monki/Kleine Sammy komt met me mee de dijk over.

Toetsweek. Hard aan het leren. Maar met resultaat: even opscheppen hoor, maar mijn Isa had zomaar het allerhoogste wiskundecijfer van heel 5 Havo en het allerhoogste economiecijfer uit haar klas.


Lotte is ook goed bezig, die heeft haar eigen leerlocatie opgezocht. Slim!

Hai!

Ik moest een dagje werken in Rotterdam en combineerde dat met een snel kijkje in de Markthal. Ik had al zoveel foto's gezien van het prachtige plafond. Dat vond ik dan ook meteen het mooiste daar. De hal was verder niet echt levendig, bijna een beetje uitgestorven. Weliswaar best een paar leuke tentjes, maar volgens mij hartstikke duur.

In Rotterdam was er bloesem.L…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more