Skip to main content

Dingen die fijn zijn


Die rare Rocky, die steeds maar weer nieuwe manieren vindt om er onbehoorlijk bij te liggen.


De pioenroos, die enorm mooi uitkomt.


Blije springende vriendinnen op de trampoline.
Met water erbij. Heerlijk!


Eten bij lieve vrienden.


Waar Lotte opeens drie broertjes heeft gekregen.Het was de eerste bbq van het jaar. Genieten!

De kuikens mogen voor het eerst los in de tuin.
Strand en madeliefjes. Ook al werken wij gewoon door. Tussendoor kun je heel goed de tijd vinden. Time to pick some daisies.Avondwandeling.

Zo'n mooi plekje op aarde.
De volgende morgen breng ik Isa naar de bus, ze moet gewoon weer naar school. Ik ga even op het strandje zitten.


En neem een duik. Dat is nog eens fijn wakker worden! Fris aan het werk.Later die middag doe ik weer eens een interval. Is al tijden geleden. Voor mijn gevoel heb ik na die stomme rotgriep nog steeds mijn conditie niet terug. Geeft niet, ik geniet op het moment erg van het lopen en combineer het gewoon met yoga, wandelen, in de tuin werken. Maar nu wilde ik toch weer eens wat uitdaging opzoeken. Ik besloot 10 x 400 meter te lopen. Meestal doe ik mijn intervallen met tijd. 3 minuten, of 5, of 8. Nu dus met afstand. Ik liep een minuut of vijf rustig in en gaf toen wat gas bij. Vond het maar pittig hoor, ook nog tegenwind langs de dijk. Lastig om een tempo te vinden, wat ik 10 blokjes vol zou kunnen houden. Het zweet liep over mijn gezicht, maar het voelde superlekker. En toen ik thuis zag wat ik had gelopen (onderweg hoorde ik alleen piepjes als het blokje vol was) was ik verbaasd. Echt een behoorlijk tempo voor mijn doen. Logisch dat het zwaar was!Joost en ik hadden wat te vieren en aten samen bij het Strandbad. Gezellig!
Dingen die fijn zijn: het avondlicht in de bloemen die er nog steeds prachtig bij staan.


Ik bladerde door oude fotoboeken. Hier was ik 28 en waren we in Vancouver.


In de middag met een glaasje wijn in de tuin. Ja hoor, weer een Fijn Ding.


Comments

Dit vinden anderen leuk nu

Random zomerfotootjes

Het water is weer tot rust gekomen, de ergste golfslag is weg. Zo mooi vind ik het dan, hoe de wolken weerspiegeld worden in het water. Zeker als je aan het zwemmen bent, dan zit je daar echt Middenin. Zo fijn!

Ik kan daar echt zo van genieten, even koffie aan het water.

Nichtje Fie werd 5 en kreeg een zeemeerminnenstaart. Wat cool zeg!


Gewoon nog maar wat plaatjes van het water, ik krijg er zelf nooit genoeg van, hopelijk jij ook niet (anders klik je maar weg ;))


De kippen en haan zijn gewend aan de nieuwe slaapplek van de haan en verzamelen daar 's morgens voor het eten. De kuikens zijn al groot en ik denk dat de twee witte allebei haantjes zullen worden. Als dat maar goed gaat straks....


Prachtige zonsondergang. Cadeautje aan het einde van de dag.


Isa stuurde een fotootje, die was nog even naar Reuring met vriendinnen. Gezellig dat ze ons dan een beetje op de hoogte houdt in de familie app groep.


Zomereten: veel kleur. Daar word je toch blij van?


Tijd van de toetsweken. Het is…

Summer Breek in Etersheim 2017

Op het laagste punt van Nederland, bij de molen - 'mijn' molen - speelt de derde editie van Summer Breek. Een soort Oerol in de polder. De Parade, maar dan rustig en niet zo commercieel. Obscure bandjes (voor mij dan, ik ben geen echte muziekkenner), theater, gekke dingen. 
Een echte festivalganger ben ik niet, ik kan niet goed tegen grote mensenmassa's, maar dit festival is een pareltje in de modder. En dit jaar was het prachtig weer! Vrijdagavond gingen we met zijn drietjes, op de fiets.

Even lekker wat eten (en meteen de kas spekken, want hartstikke duur, maar ja, veel subsidie krijgen ze niet en zo halen ze toch wat geld binnen).


Het was rustig, zeker in het begin van de avond. Ik gun Summer Breek meer publiek, al was de sfeer ook nu ontzettend goed. Eén groot vakantiegevoel.
De zwaaiende handjes achter de gevaarlijke sloot.

Een rij van figuren met zweefhoofd gemaakt van in plastic verpakt huisvuil.


Strike a pose.


Ik vond het heerlijk. Het zonnetje, overal rond struin…

Walk with me, loop je een eindje mee?

Loop je een eindje mee door de tuin? Het is zo'n mooie avond, met dat zachte goudkleurige licht. Door mijn 'pak-nog-minder-mijn-telefoon-experiment' neem ik deze keer mijn echte camera weer eens mee. En eerlijk is eerlijk, hoe mooi de foto's van mijn Samsung ook kunnen zijn, dit is toch wel net even een tikkie mooier. 
Door mijn camera kijk ik extra goed naar alles om me heen. De zachte haartjes van de planten, stuifmeelkorrels, de voelsprieten van een vlinder, hoe de kleur verandert als je je blik verandert van met de zon mee naar tegen het licht in. En niet alleen mijn ogen, ook mijn andere zintuigen zet ik goed aan het werk. Het ruikt zo lekker, in de avond in de tuin. De geur van lavendel, van de vlinderstruiken. En het al beetje vochtige gras aan mijn voeten (met hier en daar een naaktslak, ieuw!), het windje dat door mijn haren waait.
Ik ben een bofkont, dat ik hier woon. Maar wel een bofkont die dat heel goed beseft en er misschien wel meer dan wie ook van kan …