Skip to main content

Dingen die fijn zijn


Die rare Rocky, die steeds maar weer nieuwe manieren vindt om er onbehoorlijk bij te liggen.


De pioenroos, die enorm mooi uitkomt.


Blije springende vriendinnen op de trampoline.
Met water erbij. Heerlijk!


Eten bij lieve vrienden.


Waar Lotte opeens drie broertjes heeft gekregen.Het was de eerste bbq van het jaar. Genieten!

De kuikens mogen voor het eerst los in de tuin.
Strand en madeliefjes. Ook al werken wij gewoon door. Tussendoor kun je heel goed de tijd vinden. Time to pick some daisies.Avondwandeling.

Zo'n mooi plekje op aarde.
De volgende morgen breng ik Isa naar de bus, ze moet gewoon weer naar school. Ik ga even op het strandje zitten.


En neem een duik. Dat is nog eens fijn wakker worden! Fris aan het werk.Later die middag doe ik weer eens een interval. Is al tijden geleden. Voor mijn gevoel heb ik na die stomme rotgriep nog steeds mijn conditie niet terug. Geeft niet, ik geniet op het moment erg van het lopen en combineer het gewoon met yoga, wandelen, in de tuin werken. Maar nu wilde ik toch weer eens wat uitdaging opzoeken. Ik besloot 10 x 400 meter te lopen. Meestal doe ik mijn intervallen met tijd. 3 minuten, of 5, of 8. Nu dus met afstand. Ik liep een minuut of vijf rustig in en gaf toen wat gas bij. Vond het maar pittig hoor, ook nog tegenwind langs de dijk. Lastig om een tempo te vinden, wat ik 10 blokjes vol zou kunnen houden. Het zweet liep over mijn gezicht, maar het voelde superlekker. En toen ik thuis zag wat ik had gelopen (onderweg hoorde ik alleen piepjes als het blokje vol was) was ik verbaasd. Echt een behoorlijk tempo voor mijn doen. Logisch dat het zwaar was!Joost en ik hadden wat te vieren en aten samen bij het Strandbad. Gezellig!
Dingen die fijn zijn: het avondlicht in de bloemen die er nog steeds prachtig bij staan.


Ik bladerde door oude fotoboeken. Hier was ik 28 en waren we in Vancouver.


In de middag met een glaasje wijn in de tuin. Ja hoor, weer een Fijn Ding.


Comments

Popular posts from this blog

Donkere wolken en een eiland in het IJ

Na het eten, na de koffie. Joost en ik kijken elkaar aan, 'nog een stukje lopen samen?'
We rijden een stukje verderop langs de dijk en zetten de auto bij de camping neer. Als we de dijk overlopen zien we enorme donkere wolken onze kant op komen. Een machtig mooi gezicht.


We lopen een rondje, langs een zielig konijn met een enorme tumor op zijn borst, dat stilletjes in het gras zit. Langs wuivend riet en opvliegende spreeuwen. Hier en daar een spetter, en als we bijna weer terug zijn, barst de bui los. Dikke druppels kletteren op ons hoofd. We hebben de wind in de rug en laten ons maar natregenen.


Op weg naar huis zien we de zon weer tevoorschijn komen. En thuis wacht een verrassing.


We drogen ons snel af en trekken droge kleren aan. Ik zet een kopje thee. En verder kijk ik alleen naar het prachtige licht. Niets meer nodig verder.
Andere avond, zelfde mooie Hollandse luchten.


Ook weer een wandelingetje op de dijk, met prachtige wolken.En dan de volgende morgen beginnen met ko…

April doet wat ie wil. En mei ook

Dit zijn Joost en Lotte.  Joost spaart auto's. Net als vroeger. Alleen zijn ze nu groter. Lotte vindt het wel grappig. Ik ook. Vooral deze leuke nieuwe. Mijn lievelings op het moment!

We gingen er een stukje mee touren.Naar de molen, waar muziek was. Met weinig bezoekers, want het was KOUD!

Gelukkig had ik mijn eigenwijsheid laten varen en mijn echte winterjas weer van zolder gehaald. Mijn tussenjas (die eigenlijk de afgelopen weken ook niet voldeed) trok het echt niet meer, die koude wind.

Gelukkig konden we er wel om lachen. Hoe kan dat ook anders, in zo'n grappig autootje.

Herfstvakantiedingen doen: Bowlen met het gezin + aanhang. Gezellig avond, vooral het laatste potje, want toen won ik ;).


Wandelingetje.


En toen was het opeens warm. Gek genoeg maar op een paar plekjes in onze tuin. Hier achter de caravan op de camping zelfs zo warm dat ik binnen no time al mijn kleren uit had gedaan en in mijn ondergoed in de zon zat te lezen. Zo lekker!

Lotte voegde zich bij me. Ze ha…

Week 16: dingen uit deze tijd

Wat maakt het dagelijkse leven fijn deze dagen? In de opmars naar het 'echte' warme voorjaar word ik blij van veel dingen. Niet alleen de belofte van de komende warmere maanden, maar juist ook dit grillige aprilweer heeft zijn charme. Groeiseizoen.
Nieuwe plannen. Joost recyclete een oud bad tot hot tub to be. Kwestie van straks een vuurtje onder stoken en dan in bad uitzicht op de ondergaande zon. Hoe cool is dat nu weer?

De zon is alweer zo vroeg op dat ik 'm niet meer op zie komen. Al voor half 7 en dan lig ik nog in mijn bedje. Maar ik begin de dagen wel bijna altijd aan het IJsselmeer. Als ik de dijk opklim, de ganzen nu met hun ganzenkuikens, zie wegvluchten, de wolken boven het water zie hangen, dan weet ik dat het goed is.De liefste kat van de wereld deze knorrie, eh, Rocky. Hij snurkt zo hard en kan zo goed luieren. 

Zo'n fijn stukje vind ik dit. De lage polder met de molen. Als kind speelde ik hier af en toe bij kennissen van de ouders van een vriendin, die…

Klik om verder te bladeren in mijn blog

Show more